EL Fantazi - Hoće li biti Zvezdina 'treća sreća'?

Autor: Boban Filipović
petak 08.01.2016.
15:35
Izvor: Sportske.net

I na drugi dan Božića imate priliku da osvojite lepe nagrade na osnovu spostvenog poznavanja košarke...

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Nakon četiri evroligaške utakmice koje su na porgramu danas biće kompletirano 2. kolo top 16 faze Evrolige. FantasyNova ima u ponudi četiri igre koje u sebi sadrže te mečeve, ulog za učešće ide od 50 do 500 dinara, nagradni fond je 22500 dinara, a tu su i igre '1 na 1', u kojima pobednik nosi sve.

Današnji program počinje duelom u Krasnodaru između Lokomotive Kuban i Efesa, ali svakako najviše pažnje izaziva duel između Crvene zvezde Telekom i Fenerbahčea u beogradskom 'Pioniru', čiju detaljniju analizu možete čitati na ovom linku.

U Bambergu se sastaju Brose Baskets i Želgiris, obe ekipe jure prvu pobedu u grupi F, a poslednji meč se igra u Atini, gde Panatinaikos dočekuje Unikahu.

Idemo na "fantaziranje"!

Od svih plejmejkera (PG) najviše se do sada 'isplaćivao' Malkolm Dilejni iz Lokomotive. Ovaj Amerikanac donosi preko 20 indesknih poena u proseku, u poslšlom kolu protiv Cedevite u zagrebu doneo je čak 41, pa ne čudi što je najskuplji igrač u ponudi za današnje utakmice (7.2). U dobroj je formi, lider je ekipe, a njegova visoka cena ne bi trebalo da bude remetilački faktor sa sastavljanje tima.

Više od proseka vrede i njegovi direktni rivali Tomas Ertel (7.0) i Džejson Grejndžer (6.4), kao i Nik Kalates (6.6) iz Panatinaikosa i Bredli Vanamejker (6.4), alfa i omega Bamberga.

Stefan Jović (6.2) bi mogao da bude dobar izbor naročito iz razloga što je povređen Kostas Slukas koji je mnogo bolji defanzivac od Bobija Diksona. Ikona Evrolige Dimitris Dijamantidis je ekstra povoljan (5.6), a dobro je poznato šta on predstavlja u PAO-u. U Unikahi nema povređenog Stefana Markovića, verovatno najboljeg odbrambenog spoljkog igrača u Evropi, njega menja DeMarkus Nelson (5.0), bivši plej Zvezde i Panatinaikosa.

Svi bekovi šuteri (SG) vrede ispod proseka, mada su u ovu kategoriju svrstami i neki 'kombo' igrači kao npr. Nikos Zisis (5.8), Reinaldas Seibutis (4.8) ili Edvin Džeskon (5.4), što gotovo redovno garantuje nabijanje indeksa preko asistencija.

Ipak, od igrača sa ove pozicije se očekuje da 'sipaju'. Džon Dibler (6.0) iz Efesa puca trojke preko 50%, Džejms Feldin i Bogdan Bogdanović su potencijalno dobre opcije (5.8), mada srpski reprezentativac nije protiv Zvezde bio tako ubojit u dresu Fenera kao dok je bio u Partizanu.

Povoljnije opcije su Nemanja Nedović (4.6) koji će sigurno želeti da se istakne pred selektorom Đorđevićem u Atini, još jeftiniji su Marko Gudurić i probuđeni Martinas Pocijus (4.2).

Među niskim krilima (SF) su najviše do sada briljirali Mindaugas Kuzminskas i Viktor Klaver, osim njih dovjice više od proseka vredi Derik Braun koji sa Efesom danas prvi put igra protiv bivšeg kluba u Krasnodaru.

Tarens Kinsi (5.6) je tema ta razmišljanje, on debituje u dresu Zvezde u Evrolige protiv svog bivšeg kluba. Rajan Broenkof (5.8) iz Lokomotive je vrsan šuter, ako namesti ruku može da donese dosta poena.

Od krilnih centara (PF) najisplativiji do sada bio je Jan Veseli (7.0), on kao veliki 'Grobar' ima ekstra motiv protiv Zvezde, direktan rival biće mu Kvinsi Miler (6.6), koji se nije baš proslavio na prethodne dve utakmice protiv Fenerbahčea.

Preko proseka vrede još Dario Šarić (6.6) i Džejms Gist (6.4), na 'četvroci' ekstra povoljnih koji su donosili dosta poena i nema, možda bi Andonis Focis (4.8) mogao da bude dobra investicija ako ga krene šut.

Zanimljivo će biti duel Paulijusa Jankunasa (6.0) i Nikola Melija (6.2), obojica igraju bliže košu i nabijaju indeks skokovima.

Od centara (C) je najbolje kotoran Maik Cirbes (6.8), što je i logično jer ima blizu 20 indeksnih poena u proseku. Ipak, Nemac nije blistao protiv Fenerbahčea, ponajviše iz razloga što protiv ekipa koje vodi Željko Obradović ne može tek tako da se 'proda' pick'n' roll igra.

Ekpe Judo (6.2) i Pero Antić (5.4) su dominirali protiv Zvezde u prethodna dva okršaja.

Dobra je ponuda za 'petice' što se tiče cene, npr. Jan Vujukas (5.8) i Danijel Tajs (5.2) će biti direktni rivali, obojica su u dobroj formi.

Deluje i da je najbolji defanzivac iz prošle sezone u Evroligi, Brajant Danston (6.4) iz Efesa, u prednosti nad potencijalnim čuvarima iz Lokomotive.

fantazi nova

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite