EL Fantazi - "Gvozdeni Maik" se vraća kući!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 15.12.2016.
12:06
Izvor: Sportske.net

Cirbes u dresu Makabija nije dosegao nivo igara koje su ga krasile u Zvezde. Da li će dvorana u kojoj je briljirao u prethodne dve sezone probuti u njemu ono najbolje?

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ljubitelji najbolje košarke na 'Starom kontinentu', Vi koji ste punoletni, ponovo Vam se pruža mogućnost da učinite gledanje utakmica zanimljivijim. Fantaziranje Vam ponovo može biti berićtno. Dovoljno je samo da odaberete neki od brojnih turnira na sajtu fantasynova.rs, da skoknete do najbliže Soccer kladionice da uplatite kotizaciju i da izaberete igrači  za koje mislite da će da zablistaju.

Podsećamo da vam za igru 'PRVENSTVO', koja obuhvata svih osam utakmica 12. kola, nikakve uplate nisu neophodne jer je učešće besplatno, mada ćete morati da požurite sa sastavljanjem ekipe, da to učinite pre 17h kada kreće prvi meč između Uniksa i Baskonije u Kazanju.

Gosti dolaze u Tatarstan oslabljeni, Andrea Barnjani sigurno neće da igra, možda ni roviti Šejn Larkin, biće Baski na mukama i zbog dugog putovanja, a ako nekoga iz čete Sita Alonsa moramo već da izdvojimo neka to bude Adam Hanga. Mađarski reprezentativac nije skup (5.6), verovatno će biti više posvećen defanzivi i pokušaće da "uhapsi" sjajnog Kita Lengfoda (8.0), ali pošto je reč o izuzetnom atleti i univerzalcu, od njega uvek valja očekivati bodove od skokova, pa možda i krađa i rampi.

Mi vam za ovo najmasovnije takmičenje nećemo otvarati sve karte zbog jake konkurencije, više smo se naoštrili da napadnemo nagrade na turnirima koji obuhvataju samo tri večerašnje utakmice. To znači da "preskačemo" i drugi meč programa 12. kola između Darušafake i Real Madrida u Istanbulu, a da  ne ispadne da ovaj duel totalno zanemarujemo skrećemo Vam pažnju da je Luka Dončić, srpski sin koji je odlučio da nastupa za Sloveniju, načisto "poludeo" u zadnje vreme, da mu je cena ostala veoma niska (4.4), ali Vas u isto vreme i upozoravamo da bi mogao da dobije mnogo manje lopti na potrošnju nego u narednih par utakmica jer se prva violina 'Los Blankosa' Serhio Ljulj (7.2) najverovatnije vraća u pogon.

Ono što nas zanima da bismo se dočepali nagrada dešavaće se u Kaunasu, Beogradu i Bambergu, pre svega u potonja dva grada.

Zvezdi u goste dolazi Makabi i to prilično ranjen pošto je u prethodna dva meča doživeo dva bolna poraza kod kuće, od Brose Baksetsa u prošlom kolu Evrolige i pd Hapoel Gali Gilboe u izraelskom šampionatu.

'Ponos Izraela' će morati da se trgne u paklu 'Pionira', a jedan od aduta biće i bivši igrač crveno-belih Maik Cirbes. Nemac nije prvi plej Makabija, to je Kolton Ajverson, ali možda ne bi bilo loše investirati u  njega jer je u toj dvorani pružao najbolje partije u svojoj karijeri. Cirbi je prilično povoljan (4.6) i ne može se sporiti da je bolji igrač od Ognejna Kuzmića i znatno snažniji od Milka Bjelice. Ono što može da predstavlja problem je broj lopti koje će dobiti na potrošnju, jer je poznato da Endrju Gaudlok (7.8) nerado saigračima dodaje loptu. Inače, 'Gvozdeni Maik' nije jednini iz redova Makabija koji je biši igrač Zvezde, tu je i Gal Mekel, koji nije ništa bolji ove sezone nego prošle budući da u proseku beleži manje od jednog indesknog poena po utakmici.

Zanimljivo, Makabi ove sezone bolje igra u gostima nego kod kuće, ali generalno ne može da se pohvali naročito dobrom igrom u odbrani. Iz tog razloga vam kao teme za razmišljanje preporučujemo raspucanog Marka Simonovića (4.2), Marka Gudurića (4.2), koji je uvek posebno inspirisan protiv velikana evropske košarke (setite se nejgovih partija protiv Reala i Barse), ali i Nejta Voltersa, koji je 'džabaluka' (3.8), a igra sve bolje. Izbacite iz glave Luku Mitrovića, kapiten crveno-belih verovatno neće da igra jer nije dovoljno spreman, a i da je fit teško da biste od nejga mogli da se ovajdite s obzirom na to kako igra u Evroligi.

Pre duela u dvorani 'Aleksandar Nikolić' počeće meč izneđu Žalgirisa i Olimpijakosa, koji u Litvaniju ide bez Danijela Heketa, koji je protiv Uniksa doživeo tešku povredu. U Kaunasu se očekuje tvrd meč jer oba tima dosta polažu na defanzivu.

Za očkekivati je da se mrežice više cepaju u Bambergu na utakmici između Brose Basketsa i Efesa. Nemački šampion je na krilima najkorisnijeg igrača 11. kola, Nikola Melija, prošle sedmice u Tel Avivu prekinuo seriju tesnih poraza i ubedljivo slavio protiv favorizovanog Makabija, a i Efes je u usponu forme, pošto je nakon trijumfa nad Barsom u dramatičnom finišu u prošlom kolu Evrolige u domaćem šampionatu razbio Karšijaku i osamio se na čelu tabele. Pomenuti Meli (6.8) i njegov direktni rival Derik Braun (6.6) igraju kao u transu u poslednje vreme, rešili smo da ih ispoštujemo.

Suma sumarum, sa ovim timom skromne vrednosti ćemo pokušati da se domognemo nagrada, a novo druženej Vam zakazujemo za sutra sa sugestijama za turnire koji obuhvataju preostale tri utakmice koje se igraju petak.

el fantazi 12

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Thursday, 15.12.2016
13:35

Pozdrav sportske, imam jedno pitanje. Zasto ne mogu da vidim koliko sam osvojio poena posle zavrsenog takmicenja?

avatar
Filip MUFC
Thursday, 15.12.2016
15:22

Kako ne možeš? Pročaprkaj bolje.