EL Fantazi - Gradite tim oko Dilejnija

Autor: Boban Filipović
četvrtak 11.02.2016.
10:33
Izvor: Sportske.net

Utakmicama koje su na programu u četvrtak i petak 'zatvara se prvi krug' Top 16 faze Evrolige, a ljubitelji i poznavaoci najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi ponovo imaju priliku da osvoje vredne nagrade.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

FantasyNova izlazi sa novom ponudom za mečeve 7. kola Top 16 faze, najveći nagradni fond (20 hiljada dinara) ima igra koja obuhvata svih osam utakmica i u kojoj se učešće plaća 200 dinara.

Kao i uvek, u ponudi su dnevne igre koje obuhvataju samo mečeve koji su na programu u četvrtak, kao i one koji su zakazani za petak, a tu su i turniri u kojima je broj učenika ograničen na jedanaest i u kojima pobednik odnosi sve.

Šta nas čeka u sedmom kolu?

Pre svega pregršt derbija, te duela između rivala koji su se već sastajali ove sezone, osvrnućemo se kratko na svaki (po hronološkom rasporedu) uz po neku sugestiju na kog igrača treba posebno obratiti pažnju.


Himki - Real Madrid

Klub iz Podmoskovlja je dva puta tukao aktuelnog šampiona Evrope u preliminarnoj fazi, pa zbog toga, kao i zbog genaralno boljih rezultata tokom sezone od rivala, ima ulogu blagog favorita. Himki je na 4/2, Real na 3/3 uoči ovog duela, a oba tima pretprpela su poraze u prošlom kolu: Kurtinajtisova četa je izgubila u Pireju uprkos tome što je vodila većim delom utakmice, a trenutnom vladaru Evrope je Laboral Kuća uzela meru u Madridu.

Real bi trebalo da ima prednost na unutrašnjim pozicijama, Gustavo Ajon jeste skup (7.4), ali u velikom broju slučajeva se se isplati. Mladi Vili Ernangomez je u prošlom kolu dokazao da može da bude fina investicija, prilično je jeftin (4.2), dok na 'četvorci' imate dobru ponudu za Felipea Rejesa, koji vredi ispod proseka (6.0).

S druge strane, Aleksej Šved je malo zatajio u zadnje vreme, što ipak nije uticalo da mu padne cena (7.2), ali su zato odlične partije Tajrisa Rajsa uslovile da više ne bude tako povoljan. Naprotiv, on je sada poskup (6.4), ali ako uzmemo u obzir da po pravilu igra bolje protiv velikih imena, razmislite o njemu.

Igrač koji ima najjači indeks u Himkiju je Džejms Augstin, krilni centar koji je uglavnom prinuđen da pokriva poziciju klasičnog centra. Vredi isto kao i Rajs, dakle, malo jače od proseka.


Fenerbahče - Unikaha

Andalužani su najmaleroznija ekipa u Evroligi oe sezone. Stefan Marković je duže van stroja zbog povrede, Plaza je ostao i bez Džamara Smita, nezgodnu povredu doživeo je pre dve nedelje i Ričard Hendriks, čiji je nastup neizvestan. Sve u svemu, ovako desetkovana, Unikaha ne bi trebalo da predstavlja veći problem Feneru koji pobedio sve utakmice u Top 16 fazi do sada.

Žoc će verovatno dosta da rotira, oni koji donose po pravilu najviše poena (Veseli, Datome, Judo) su i najskuplji, ali možda treba gađati makar jednog od njih.

Kosta Slukas neće biti u timu zbog povrede, pa je za očekivati da oporavljeni Riki Hikman dobije značajniju minutažu. S obzirom da je Hikman prilično povoljan (4.0), svakako je tema za razmišljanje.

Gledaćemo direktan duel Bogdanovića (6.2) i Nedovića (3.8), obojica su bolji u ofanzivi nego u defanzivi, a što se tiče Nedovića trebalo bi da dobije veću minutažu nego obično zbog pomenute povrede Džamara Smita.

Inače, jedini igrač Unikahe koji vredi više od proseka je Mindaugas Kuzminskas, za očekivati je da Litvanac potroši najviše lopti.


Crvena zvezda Telekom - Cedevita

Iako su 'Vitamini' dva puta dobili Zvezdu u ABA ligi ove sezone, Beograđani imaju ulogu favorita što zbog 'Pionira', što zbog kadrovskih problema sa kojima se Mršić suočava (Babić, Arapović i Žorić sigurno neće igrati) .

Dueli na petici i kecu, Maik Cirbes - Miro Bilan i Stefan Jović - Džejkob Pulen, obećavaju, a sugestija za izbor u tim je Tarens Kinsi. Zvezdino nisko krilo (SF) je veoma konstatntan na poslednih nekoliko utakmica, a uz to je prilično povoljan (5.6).

Ovom duelu ćemo posvetiti više pažnje u posebnom tekstu.

ABA LIGA, CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA


Laboral Kuća - Brose Baskets

I jedni i drugi odlično guraju, šampion Nemačke je, bez dileme, najprijatnije izennađenje u Evroligi ove sezone, dok Baski očekuju ovaj okršaj sa puno samopouzdanja zbog tri pobede u nizu. Iz tog razloga Perasovićeva ekipa je favorit.

Plej Laborala Darijus Adams je potencijalno veoma dobra investicija jer igra sjajno u poslednje vreme, a uz to je veoma povoljan (5.4). Fabijen Kozer (6.6) je neretko bio nezaustavljiv kada ga krene šut, a uz to sakuplja poene i kroz skokove i asistencije.  Na drugoj strani, najkonstatntniji igrač Bamberga je krilni centar Nikolo Meli (6.2), Italijan zasta retko zakaže.


Lokomotiva Kuban - Darušafaka

Evroligino 'čedo' iz Turske je "izgrabuljalo" prvu pobedu u Top 16 fazi protiv Zvezde uz obilatu pomoć arbitara, ali u Krasnodar ide kao totalni autsajder.

Semih Erden bi mogao da bude dobra investicija na centru pošto nije skup (5.8) i pošto Lokosi igraju bez klasične petice, ali problematično kod njega je što nema stalnost forme, igra po sistemu 'toplo-hladno', od sjaja do očaja.

Što se tiče Lokomotive, fantastični Malkolm Dijelni je uvek za preporuku i možda ne bi bilo loše 'izuti se' za njega i baš oko njega praviti fantazi tim. Jeste da mnogo košta (7.6), ali mnogo i donosi (preko 20 poena u proseku). Krilni centar Entoni Rendolf je sjajan u zadnje vreme i za relativno 'male pare' (6.0) trebalo bi da imate 15 i jače poena od njega. Razmislite i o Viktoru Klaveru (6.6) na trojici.


CSKA - Olimpijakos

Ovo je svakako najzvučniji par kola i okršaj verovatno najjačeg napada i verovatno najjače odbrane u Evropi.

Ovde možda ne bi bilo loše da se izbegnu velika imena i skupi igrači (De Kolo, Teodosić, Printezis), već probati sa jeftinijim opcijama i košarkašima koji pružaju dobre parzije iz senke u poslednje vreme.

Prva preporuka je krilo 'Armejaca' Nikita Kurbanov (4.6), a druga centar Olija Otelo Hanter (6.0).

U svakom slučaju, ovo je utakmica koju pravi ljubitelji košarke ne smeju da propuste.


Panatinaikos - Anadolu Efes

Ovo je meč u kom nema favorita. Duda Ivković na papiru ima bolju ekipu, ali ne može da se pohvali baš dobrom formom. I jednima i drugima je moranje, a kada god je takva situacija kod 'Zelenih' iz Atine uvek je prva asocijacija Dimitris Dijamantidis. Možda je problem kod njega što izlazi iz povrede, ali cena mu je veoma pristupačna (5.4).

Puleni Saše Đorđevića generalno nisu skupi, samo Nik Kalates vredi preko proseka. Miroslav Raduljica (6.2) je bio odličan na poslednjih nekoliko utakmica, ali će sada naspram sebe imati Brajanta Danstona, jednog od najboljih defanzivaca Evrolige.

I Efesofim igračima je osetno pala cena zbog rezultata ispod očekivanja, tamo su Tomas Ertel i Derek Braun jedini skuplji od proseka, a igrač koji je u poslednje vreme ostavio najbolji utisak je probuđeni Čedi Osman (5.6).


Barselona - Žalgiris

Litvanci su ove sezone već jednom slavili u 'Blaugrani', bilo je to u preliminarnoj fazi, ali je teško očekivati da mogu da ponove taj podvig, posebno iz razloga što je Kataloncima moranje.

Krilni centar Barse Džastin Doelman (6.2) igra sve bolje, kao i plejmeker Pau Ribas (5.2). Najskuplji Ante Tomić (6.6) se uspavao, a ovo bi mogla da bude prilika da se trgne jer je Žalgiris ostao bez 'mesa' u reketu povredom Robertasa Javtokasa, pa Grk Jan Vujukas mora da nosi veliki teret.

Svi igrači litvanskog šampiona su relativno jeftini, najskuplji je Paulijus Jankunas (5.8) koji je i najsiplativiji, dok konstatnost forme u poslednje vreme krasi talentovanog Edgarasa Ulanovasa (4.4).


Za kraj vam otvaramo karte:

Malkolm Dilejni (PG), Fabijen Kozer (SG), Tarens Kinsi (SF), Džastin Doelman (PF), Ekpe Judo (C)

Pau Ribas (G), Entoni Rendolf (F), Dimitris Dijamantidis (UTL)

fantazi nova

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite