EL Fantazi - Da li rizikovati sa nekim iz Zvezde?

Autor: Boban Filipović
sreda 21.10.2015.
16:45
Izvor: Sportske.net

Utakmice drugog kola Evrolige igraju se u četvrtrak i petak, ne propustite novu priliku da unovčite poznavanje košarke...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Na papiru bi najlakši posao trebalo da imaju Real Madrid i Barselona, stoga bi valjalo "loviti" igrače iz redova španskih giganata.

Aktuelni prvak Evrope juri svoju prvu pobedu u Evroligi ove sezone protiv desetkovane Crvene zvezde Telekom.

Maik Cirbes (6.6) će biti pred najtežim izazovom do sada, za direktnog rivala imaće Mekiskanca Gustava Ajona (7.0), jednog od najboljih defanzivaca među centrima i neralano je očekivati da Nemac protiv njega može da nabije jak indeks kao u većini utakmica do sada.

Ne bismo da mračimo, ali pobeda crveno-belih u Madridu bi bila prvorazredna senzacija, nerealno je očekivati da Zvezda zaleči rane od poraza od Olimpije kod kuće protiv šampiona Evrope, postoji doduše mogućnost da neko od Radonjićevih pulena bljesne, ali nije baš preporučljivo bilo koga birati u tim ni za celo drugo kolo ni za četvrtak.

Cilj igre je ipak da se sakupi što više bodova, istina je da su igrači Reala uglavnom nešto skuplji, mada ne bi bilo loše juriti igrače na poziciji četiri jer Zvezda tu nema nikog spremnnog za ovaj meč zbog povreda Mitorvića i Tejića. Iskusni Felipe Rejes (7.0) je bio najbolji igrač 'Kraljevskog kluba' prošle sezone, nije bio na nivou u provm kolu protiv Himkija, sluti da bi mogao da predstavlja največi problem za šampiona Srbije i Aba lige. Ako biste da pratite kontinuitet, onda obratite pažnju na agresivnog Serhija Ljulja (7.8), a igrači Reala koji su kadri da donesu veliki broj poena ako ih krene svakako su vrsni šuter Džejsi 'Mitraljeta' Kerol (6.6), i najveći ljigavac u svetu košarke Rudi Ferenandez (7.8).

Barsa je na svojoj koži osetila koliko je vruć teren u Izmiru, gde joj je turski šampion Pinar Karšijaka uzeo meru. U drugom kolu im na noge u 'Blaugranu' dolazi jedna od nasjlabijih ekipa u Evroligi,  Zelena Gora, i za očekivati je siguran trijumf Katalonaca.

Teško da Poljaci imaju igrača koji može da parira centru Antu Tomiću, koji možda jeste skup (7.0), ali ovo je utakmica gde bi mogao da se isplati i da bude dobra investicija. Hrvata će loptama da hrane Tomaš Satoranski (7.0) i Karlos Arojo (6.0), obojica plejmejkera su zakzala protiv Karšijake, ovo je prava prilika da poprave utisak.

S druge strane, košarkaši Zelene Gore su jeftini (najskuplji Ponitka 6.0), u prvom kolu u porazu od Žalgirisa najviše su odskočili krilni centar Moldoveanu (5.2) i plejmeker Košarek (5.0), ali za družinu čiji je član i bivši igrač Partizana Dejan Borovnjak (5.0) važi slično kao za Zvezdu - sve osim sigurne pobede Barselone biće senzacija.

Među ostalim parovima nema toliko izrazitih favorita, mada je za očekivati da dva najzvučnija turska kluba, Anadolu Efes i Fenerbahče Ulker, zabeleže pobede u drugom kolu.

Ekipa Dude Ivkovića dočekuje Armani koji umalo nije 'prosuo mleko' u prvom kolu protiv Laboral Kuće. U prvom kolu smo bili u pravu kada smo vam rekli ad obratite pažnju na Tomasa Ertela (7.1), Francuz je na gostovanju u Limožu imao čak 15 asistencija, ubacio 10 poena svako ko ga je imao u timu fino se ovajdio. 'All around' karakteristike Darija Šarića (7.2) su uvek potencijal za dosta bodova, supertlanetovani Hrvat će naspram sebe imati našeg Milana Mačvana (5.4) koji zna kako je igrati u 'Abdi Ipekčiju' budući da je tokom karijere branio boje posrnulog giganta Galatasaraja.

Frenrbahče našeg Željka Obradovića gostuje Strazburu, koji je u prvom kolu deklasiran u 'KomBank Areni'. Jan Veseli je dabl-dabl mašina, samim tim i 'sigurica' za bodove, problem je samo što je skup (8.4). Novajlije Kostas Slukas (6.6), Điđi Datome (7.2) i Nikola Kalinić (6.0) su se pokazali solidno u prvom kolu protiv Bajerna, svi su imali dvocifren indeks. Ali Mohamed aka Bobi Dikson (7.0) je bio meč viner, ali to nije stavka koja igra bitnu ulogu u fantaziju, uostalom u Feneru gotovo svi igrači mogu da 'pokidaju', zato su i prilično skupi. Ako Bogdan Bogdanović (7.0), Pero Antić (7.4) i Melik Mahmutoglu (4.6) podese nišanske sprave, eto bodova...

Moskovski CSKA je uvek favorit, tako će biti i protiv Dinamo Sasarija u gostima. Ovaj italijanski tim igra 'hit and run' košarku, za očekivati je veliki broj poena, stoga ima i materijala za bodove u fantaziju. Miloš Teodosić je najskuplji igrač u igrici (9.0), sad procenite da li je ovo utakmica gde se isplati da se žrtvuje toliko 'jedinica', u prošlom kolu su više bodova od kapitena srpske reprezentacije doneli njegova rezerva Aron Džekson (6.4) i Francuz Nando De Kolo (8.4) kada je 'Armija' unakazila Makabi.

Cedevita mora da juri pobedu protiv Limoža u Zagrebu. U prvom kolu je jedini hrvatski predstavnik pružio dobar otpor Olimpijakosu u Pireju, posebno se na tom meču istakao Tomislav Zubčić (5.6) te ga uzmite u razmatranje za tim zbog kontinuiteta, a ako 'Vitaminima' protiv Franuza proradi  'pick'n'roll' igra biće bodova od Mira Bilana (6.2) i Nemanje Gordića (5.6) koji je protiv Olija bio očajan i otišao u minus. Cedevitini Amrikanci Vajt (5.4) i Pulen (5.8) su tu da prave razliku, a u provom kolu su ostavili sasvim solidan utisak.

Najveća opasnost po Cedevitu bi trebalo da bude Hajko Šafarcik (5.8), nemakči plej je uz Patrika Janga (7.0) iz Olimijakosa doneo najviše bodova u prvom kolu - čak 26!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević protiv Pinar Karšijake u Atini juri svoju prvu pobedu na klupi Panatinaikosa u Evroligi osokoljen trijumfom nad Olimpijakosom u grčkom šampionatu. Miroslav Raduljica (6.8) je u prvom kolu u porazu u Krasnodaru od Lokomotive Kuban doneo najviše bodova kod 'Zelenih' posle legende Evrolige Dimitrisa Dijamantidisa (6.8), možda ne bi bilo loše isforirati srpskog centra, dok bi sa Ognjenom Kuzmićem (4.8) to već bio rizik budući da je u prvom kolu zaglavio u minusu. Nik Kalates (7.4) bi mogao da donese bodove ukoliko ne bude 'divljao', kao i odlični šuter Džejms Feldin (6.4) ako 'namesti ruku'.

Od srpkih pečalbara nismo pomenuli Stefana Markovića i Nemanju Nedovića čija Unikaha gostuje Makabiju. Marković (5.0) je igrač čiji kvaliteti na fantaziju ne dolaze naročito do izražaja, dok se Nedović (5.4) i dalje traži u novom klubu, tako da za ovo kolo nisu baš za preporuku, naročito iz razloga što je Tel Aviv vruć teren i što 'Ponos Izraela' juri pobedu posle startne katasrtofe u Moskvi.

Uzmite u obzir što više parametara pri sastavljaju ekipa: formu igrača, obratiite pažnju ko bi koga mogao da čuva, udaljenost gostovanja, pratite lični osećaj i naravno pazite da ne probijete budžet.

Podsećamo da pravu učešća u igrama imaju STARIJI OD 18 GODINA, ovo kolo Evrolige sadrži tri igre (celo kolo, četvrtak, petak), a Fantasy Nova je u saradnji sa Soccer kladionicom obezbedila ukupan nagradni fond u iznosu od 50 hiljada dinara.

Srećno!

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 21.10.2015
17:39

Cirbes ce da izdominira!!!

avatar
Toti 10
Wednesday, 21.10.2015
17:16

Serhio Rodrigez, Ljulj, Kuzminskas, Savanovic, Raduljica, na klupi Rebic, Ribas, Kuzmic. Moj tim za ovo kolo.

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 21.10.2015
17:06

Guduric ce imati veliku minutazu koju ce sigurno iskoristiti jer Simke (koji igra na poziciji 3) ce morati da igra na poziciji 4.. Kod mene je Gudura siguran!