Dnevni ABA festival - Zagor i Hopson donose 'lovu'!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.09.2016.
12:28
Izvor: Sportske.net

Nova sezona u regionalnoj košarkaškoj ligi samo što nije počela a ljubitelji fantazija imaju priliku da se okušaju u Dnevnom ABA festivalu koji je za vas pripremila FantasyNova.

fantasynova.rs
fantasynova.rs

Povezane vesti

Pozornica je odavno spremna, a ljubitelji košarke sa nestrpljenjem iščekuju da nova sezona u regionalnoj ligi konačno počne. Lagano počinjemo da brojimo sitno uoči prvih mečeva koji su na programu večeras, a dok čekate da počne derbi prvog kola u Zagrebu i da Milojev "vrtić" odmeri snage sa "Zmajčekima" predlažemo vam da se uključite u DNEVNI FESTIVAL koji vam je pripremila FantasyNova.

Dan pre početka takmičenja ponudili smo vam naše predloge i sastavili tim sa kojim ulazimo u "arenu", a danas želimo da vas podsetimo na dnevni festival koji obuhvata prve dve utakmice prvog kola ABA lige.

Učešće u Dnevnom ABA festivalu je potpuno BESPLATNO a nagradni fond iznosi 5.000 dinara. U narednih deset dana na raspolaganju će vam se naći Dnevni ABA festivali i sve što treba da uradite jeste da sastavite ekipu od igrača koji tog dana izlaze na teren.

Dnevni ABA festival za 29. septembar obuhvata dve izuzetno interesantne utakmice, a verujte nam da u ponudi imate dovoljno igrača da sastavite tim za kompletno kolo.

četvrtak (29. septembar)
Zagreb: Cedevita - Budućnost VOLI (19.00)
Sremska Mitrovica: Mega Leks - Union Olimpija (21.00)

Potrudili smo se da iskoristimo potencijal svih ekipa koje večeras izlaze na teren, a morali smo da pravimo i neke "ustupke" da bismo u tim uvrstili najskuplje pojedince na fantaziju. Po dvojica igrača iz svakog tima našli su se u našem timu za Dnevni ABA festival.

Plejmejker (PG)

Na poziciji organizatora igre odlučili smo se za mlađane prvotimce Mega Leksa i Union Olimpije. Ognjen Jaramaz (5.80) se posle oporavka od preloma noge vraća na parket i trebalo bi da ima ulogu startnog pleja pošto je Nikola Ivanović otišao u atinski AEK.

Za plejmejkera Union Olimpije Brendona Džefersona (4.80) odlučili smo se jer je doveden da pravi razliku, a nije da nema iskustvo igranja u Evropi pošto je prethodne dve sezone proveo u Finskoj i Nemačkoj.

Bek (SG)

Naš izbor na poziciji beka šutera bio je Nemanja Vranješ (3.60) koji je u Budućnost stigao iz Sutjeske. Sigurni smo da se ljubitelji fantazija sećaju kakve je partije prikazivao u prethodnoj sezoni. Jeftin je i mogao bi da donese dosta poena ukoliko dobije dovoljno minuta. Smatramo da je vredan rizika.

Krilo (SF)

Ovde smo se odlučili za dvojicu "kapitalaca" od kojih očekujemo najveći broj poena. Skoti Hopson (7.20) je završio i u našem timu za kompletno prvo kolo i jednostavno nismo hteli da ga preskočimo.

Kapitena Mega Leksa Radeta Zagorca (8.20) nemamo u timu za kompletno kolo ali smo se ovde uklopili sa budžetom i nadamo se da će nam doneti veliki broj poena. Momak je tokom leta radio sa reprezentacijom, a potom je boravio i u Americi. Očekujemo da "eksplodira"!

Krilni centar (PF)

Ukoliko ste u prethodnoj sezoni redovno pratili naše savete sigurno se sećate da je krilni centar Mega Leksa Nikola Janković (5.00) u više navrata bio naš izbor. Momak je promenio sredinu, večeras igra protiv bivšeg kluba u Sremskoj Mitrovici i ne očekujemo da ga savladaju emocije.

Radi se o igraču koji je polivalentan jer igra na unutrašnjim pozicijama a ima odličan šut spolja. Kada uzmemo u obzir da trener Olimpije ne može da računa na Semena Šaškova, dolazimo do zaključka da je Janković pravi izbor.

Centar (C)

U tim smo pored sjajnih krila "uglavili" i odlične centre koji će udariti jedan na drugog u večerašnjem derbiju prvog kola. Prošlosezonski MVP Miro Bilan (8.00) deluje kao dobar izbor, a videćemo kako će se nekadašnji centar Makabija iz Tel Aviva Šon Džejms (6.80) uklopiti u novu sredinu.

Na kraju, evo kako izgleda naš tim za Dnevni ABA festival!

ABA Fantasy Nova
Foto: fantasynova.rs

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 1. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite