ABA liga Fantasy - Svi biraju Bilana, mi 'teramo' kontru!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 26.12.2015.
16:42
Izvor: Sportske.net

Praznični ritam mečeva u regionalnoj ligi donosi vam novu priliku za odličnu zaradu na Fantasy Nova turnirima. Pojedinci su nas prethodnih dana slušali i zaradili novac pa vas čikamo da "prepišete" savete i okušate sreću.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Regionalni košarkaški karavan uhvatio je prethodnog vikenda užurbani ritam karakterističan za deo sezone u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. U prethodnih nedelju dana odigrana su dva takmičarska kola, a pred nama je period od pet dana tokom kojeg će biti odgrano novih sedam utakmica.

Novo kolo u regionalnoj košarkaškoj ligi "fantazerima" otvara mogućnost da zarade na svom poznavanju košarke i to kroz šest različitih turnira koje organizuje Fantasy Nova.

Sumnjamo da među onima koji nas redovno prate ima početnika, ali čak i ako je tako Fantasy Nova im daje priliku da putem "Free practice" turnira demonstriraju znanje i okušaju sreću, dok preostali turniri nude bogate nagrade koje su pritom garantovane.

ABA Fantasy
printscreen: fantasynova.rs

Tri od pet turnira vezanih za regionalnu košarkašku ligu nude vam mogućnost da svoj tim sastavite nešto kasnije ukoliko zakasnite na mečeve koji su na programu u subotu.

Kao i obično, polazimo od parova i termina utakmica 17. kola ABA lige:


subota
Valjevo: Metalac - Sutjeska 17.00
Zagreb: Cedevita - Krka 19.00

nedelja
Šentjur: Tajfun - Crvena zvezda Telekom 15.00
Beograd: Partizan NIS - Igokea 17.00

ponedeljak
Skoplje: MZT - Mega Leks 18.00
Zadar: Zadar - Budućnost 21.00

sreda
Ljubljana: Union Olimpija - Cibona 19.00

Shodno praksi koju smo ustanovili uoči prethodna dva takmičarska kola, ponovo ćemo vam svojim savetima pomoći da odaberete tim koji bi trebalo da bude kompetitivan i da vam donese zaradu.

Pre nego što vam damo svoje predloge, svim "fantazerima" skrećemo pažnju da pažljivo prate šta se dešava na tržištu zbog činjenice da se polako približavaju rokovi za registraciju novih igrača tako da bi moglo da dođe do korekcija u rosterima timova.

Svedoci smo promena koje se dešavaju "preko noći" pa se lako mogu dogoditi situacije kakva je pre tri dana zabeležena u Metalcu kada je Nikola Malešević napustio klub dan uoči gostovanja Igokei ili one od petka kada se Mega pojačala Borisom Savovićem.

Napomenućemo vam da će čak pet klubova u novoj godini igrati u nekom od evropskih takmičenja pa ne treba odbaciti mogućnost da u redovima Crvene zvezde Telekom, Cedevite, Krke, Union Olimpije i Cibone dođe do promena što svakako ima značajan uticaj kada govorimo o sklapanju tima za Fantasy Nova turnire.

Krenimo u sastavljanje tima tokom kojeg ćemo pokušati da vam obrazložimo zašto bi baš neki od igrača koje će biti naš izbor mogao da se nađe i u vašoj kombinaciji.

Naša je praksa da se prvo osvrnemo na poziciju centra i da na tom mestu u timu odaberemo dvojicu igrača koji bi trebalo da nam donesu sigurne poene. Znamo, sa trostrukim uzastopnim osvajačem zvanja najkorisnijeg igrača kola nema greške, ali pokušajte da nađete alternativu za Mira Bilana koji košta 8.6 jedinica.

- Centar (C)

Mi ćemo namerno izostaviti centra Cedevite iz svog tima kako bismo uštedeli a u isto vreme pokušali da pronađemo pristojnu alternativu. Za predstojeće kolo odlučili smo se za centra Cibone ANTA ŽIŽIĆA koji je u dosadašnjem toku sezone odigrao 12 utakmica (četiri je propustio zbog povrede) uz prosek od 12.4 poena i 6.8 skokova. Kada to prevedete u indeksirane poene, dobijate prosek 17.1 što je za nas dovoljan argument da ga odaberemo u tim.

Sa talentovanim Splićaninom nisu uspeli da izađu na kraj mnogi odlični centri pa sumnjamo da će centarska linija Union Olimpije uspeti da ga sputa i limitira mu učinak.

Pri izboru drugog centra tražili smo jeftiniju varijantu koja u najavi može da donese mnogo poena. Naš izbor je pao na novajliju u redovima Igokee i povratnika u regionalnu ligu KRISTOFERA BUKERA.

Prekaljeni Teksašanin doveden je u Laktaše da pojača "tanku" centarsku liniju a već u prvoj utakmici sa Olimpijom zabeležio je 19 indeksiranih poena. Za one sa slabijim pamćenjem, Kristofer Buker je u sezoni 2014/2015 na 25 utakmica samo četiri puta imao indeks manji od 10. Prosek mu je bio 16.1 a umeo je da dobaci do 30!

- Plejmejker (PG)

Pređimo na poziciju pleja i izbor dvojice kreatora igre koji dolaze iz tabora "večitih". Možda vam izbor STEFANA JOVIĆA ne deluje kao pametan, imajući u vidu da Zvezda gostuje Tajfunu, a evo zašto mi mislimo da će Nišlija ostvariti zapažen učinak.

Stefan Jovic
Foto: euroleague.net

Ma koliko neko verovao da Zvezdu čeka lagan posao u Šentjuru, utakmica dolazi pred start TOP 16 faze Evrolige i zahteva maksimalan pristup. Dejan Radonjić posle odlaska Markusa Vilijamsa na raspolaganju ima Stefana Jovića i Nikolu Rebića na poziciji plejmejkera i svakako da se od seniorskog reprezentativca Srbije očekuje više.

Ukoliko crveno-bele krene u Šentjuru Stefan Jović bi na startu mogao da ostvari veliki broj indeksiranih poena i potom prepusti mesto Rebiću, dok bi u slučaju neizvesnosti Nišlija morao da grize do kraja kao iskusniji što je takođe donosi poene.

Drugi plejmejker biće DŽAMAR VILSON, momak koji je lagano diže ritam i koji je na prethodne četiri utakmice bio jedan od najboljih u crno-belom dresu. Ako izuzmete prva tri meča koja je odigrao za Partizan, dok se još privikavao na sistem, Džamar Vilson ima prosek 18.7 indeksiranih poena po meču a još uvek košta 5.8 jedinica. Iskoristite to i zgrabite ga, pogotovu zbog činjenice da crno-beli igraju kod kuće protiv jednog od konkurenata u borbi za poziciju koja garantuje opstanak.

- Bek šuter (SG)

Pozicija beka zadala nam je mnogo nedoumica. Stefan Sinovec nalazi se u ozbiljnom naletu forme ali Krka gostuje Cedeviti a trener hrvatske ekipe zna odakle preti najveća opasnost. Cedevita ima kvalitet da sputa Lalića i Sinoveca i zbog toga bivši košarkaš Partizana nije u našem timu. Oni smeliji mogu da razmisle o njemu.

Stefan Sinovec
Foto: aba-liga.com

Umesto beka Krke u naš tim ide SUAD ŠEHOVIĆ, a vama još preporučujemo Đorđa Drenovca (MZT Skoplje) i Sandija Čebulara (Tajfun). Bek Budućnosti svojim iskustvom treba da donese stabilnost ekipi na neugodnom gostovanju Zadru koje dolazi posle dve pobede u derbi susretima sa Crvenom zvezdom Telekom i Mega Leksom.

- Krilo (SF)

Krilni igrač Metalca MARKO JOŠILO biće naš izbor na poziciji "trojke" zbog pristojne cene i činjenice da Valjevci igraju protiv Sutjeske što je prilika da Jošilo pruži dobru pariju i pomogne ekipi u borbi za opstanak.

Kada ekipu koncipirate na ovaj način u budžetu vam ostaje dovoljno jedinica za izbor dvojice krilnih centara koji će vam zasigurno doneti ozbiljan broj bodova.

- Krilni centar (PF)

Na vama je da odlučite da li je to Sava Lešić u kombinaciji sa nekim jeftinijim igračem ili kao u našem slučaju KEVIN DŽONS i ALFA KABA.

Kevin Dzons
Foto: aba-liga.com/kkpartizan.rs

Krilni centar Partizana odigrao je u Skoplju najlošiju utakmicu od dolaska u klub iz Humske zbog čega bi pred "Grobarima" morao da se iskupi u duelu sa Igokeom. Znamo, na suprotnoj strani će imati Ivana Radenovića i Miloša Komatinu ali bi to trebalo da bude motiv više za nekadašnjeg igrača Nju Orleansa.

Francuza Alfa Kabu uvrstili smo u tim iz prostog razloga što se Nikola Janković povredio a Boris Savović neće imati dovoljno treninga sa ekipom da bi obavio veći deo posla na poziciji "četvorke" u duelu sa MZT-om iz Skoplja.

tim

Za kraj smo ostavili još jedan koristan savet koji se tiče prijavljivanja istog tima na različite turnire. Ukoliko ste sigurni u svoj izbor i želite da isti tim prijavite na više turnira, dovoljno je da prilikom izbora kliknete na IMPORT i da sebi olakšate posao.

Prijavljivanje za takmičenja Fantasy Nova možete obaviti OVDE, uz podsećanje da su zarade zagantovane i da možete učestvovati u nadmetanjima "1 na 1" a sve ponude nalaze se na sajtu "fantasynova.rs".

Podsećamo da se takmičenja obavljaju pod okriljem kladionice "Soccer" a takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina.

Ne propustite