ABA liga Fantasy - Stigla NBA pojačanja, hoćete li rizikovati?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.10.2015.
16:49
Izvor: Sportske.net

Sedmo kolo Fantasy Nova ABA lige donosi vam mogućnost da u svoj tim uvrstite novajlije Crvene zvezde i Partizana, ali to sa sobom nosi i određeni rizik. Posle duže pauze vraća nam se i Marko Tejić, dovoljno razloga da uskočite u igru!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nakon paklenog ritma koji je bio na snazi tokom prve dve nedelje takmičenja u regionalnoj ABA ligi lagano ulazimo u normalan režim koji više odgovara igračima ali i ljubiteljima košarke.

Za sve one koji su se uključili u Fantasy Nova ABA ligu to znači i nešto više vremena za odabir ekipe koja bi mogla da vam donese laku zaradu ukoliko imate više od 18 godina.

Verujemo da ste već upoznati sa pravilima igre a svi oni koji će se za vikend prvi put uključiti u Fantasy Nova ABA ligu pravila mogu da pronađu na OVOM linku.

Pođimo od prostog podsećanja na parove 7. kola regionalne košarkaške lige uz konstataciju da se prvi meč igra već u petak, dok će kolo biti zatvoreno duelom u Valjevu koji je zakazan za ponedeljak od 21.00.

Parovi

Tajfun - Mega Leks

Pođimo hronološkim redom, od utakmice u Celju kojom će biti otvoreno 7. kolo regionalne lige. Slovenački šampiona Tajfun u utakmicu sa Mega Leksom ulazi nakon niza od tri poraza, dok ekipa Dejana Milojevića iza sebe ima tri vezana trijumfa.

Kod ove utakmice pre svega treba obratiti pažnju na činjenicu da će ekipa Mega Leksa u Celju bez povređenih Alfe Kabe i Radeta Zagorca, a u svoj tim nećete moći da uvrstite ni iskusnog Predraga Samardžiskog koji je u duelu sa Zadrom zadobio prelom nosa!

U takvoj konstelaciji stvari prosek godina ekipe Dejana Milojevića u Celju će iznositi samo 19.8! Mladost može da ima pozitivne i negativne reperkusije na sam rezultat ali smo sigurni da će Tajfun pokušati da iskoristi neiskustvo centarske linije Mega Leksa.

Uzmite u obzir da će pod koševima bitku voditi iskusni Emir Zimić (29, 217cm) i mladi Danilo Nikolić (22, 205cm), odnosno Milenko Veljković (20, 215cm). Centar Tajfuna Emir Zimić nad Nikolićem će imati pozamašnu visinsku prednost, dok bi u duelu sa golobradim Veljkovićem značajna razlika u godinama mogla da prevagne na stranu iskusnijeg Bosanca.

Naš je savet da u tim uvrstite centra Tajfuna Emira Zimića, dok bi najkorisniji igrač Mega Leksa Timoti Luvavu-Kabaro svakako trebalo da bude dobar izbor.

Union Olimpija - Budućnost VOLI

Okršaj najpoznatijeg slovenačkog kluba i šampiona Crne Gore možemo okarakterisati kao derbi meč 7. kola ABA lige pošto se radi o timovima koji u tekućoj sezoni brane čast regiona u Evrokupu.

Obe ekipe u subotnju utakmicu ulaze nakon poraza u drugoj rundi Evrokupa, pošto je Olimpija poražena od Nantera (85:72), dok je Budućnost deklasirana u Solunu od strane Arisa (75:57).

Kada je regionalna liga u pitanju oba tima nalaze se u dobroj formi o čemu svedoče četiri vezane pobede Budućnosti, odnosno tri Olimpije koja je u prethodnom kolu kao gost savladala Crvenu zvezdu Telekom.

Nije velika pamet ako vam kažemo da ovde treba obratiti pažnju na Aleksandra Marića koji je uhvatio ritam i u prethodna tri kola zabeležio 63 indeksirana poena u odnosu na 16 sa prve tri utakmice ABA lige.

Važno je i to što Aleks Marić neće imati pravog takmaca pod košem u susretu sa Olimpijom iako treba uzeti u obzir to da Gašper Potočnik u rosteru ima trojicu centara koji bi rotacijama mogli da iscrpe Srbina sa australijskim pasošem.

Savetujemo vam da ovoga puta ne forsirate sa Savom Lešićem koji će imati težak posao u duelima sa Tadijom Dragićevićem i Bojanom Subotićem. Uprkos tome što pruža dobre partije u kontinuitetu lako bi moglo da se dogodi da u duelu sa Budućnosti Lešić bude limitiran ispod svog proseka.

Zek Rajt je na četiri od šest mečeva u ABA ligi pokazao koliko može, a sjajnu partiju pružio je i u susretu sa Nanterom gde je ostvario 24 indeksna poena. Na drugoj strani Suad Šehović se nameće kao neko za kog vredi izdvojiti 8 jedinica svog budžeta za 7. kolo Fantasy Nova ABA lige.

Partizan NIS - Krka

Najvažnija informacija koja se tiče 7. kola Fantasy Nova ABA lige, a posebno duela u hali "Pionir", vezana je za novog igrača koji je tokom nedelje pojačao crno-bele.

Primetićete da se među igračima Partizana od sedmog kola u ponudi nalazi i krilni centar Kevin Džouns ali ćete sami snositi rizik vezano za njegov izbor!

Naše je da napomenemo da je trener Partizana Petar Božić rekao da će bivši košarkaš Klivlenda najverovatnije biti u sastavu za duel sa Krkom, a uzmite u obzir i to da bi Džouns mogao da ima problema sa fizičkom iscrpljenošću zbog čega vam svakako savetujemo da ga ovoga puta ne stavljate u svoj tim.

Ne zaboravite da ćete drugo kolo za redom moći da birate i Danila Anđušića koji će u subotu odigrati prvi meč pred "Grobarima" od povratka u Partizan.

Kada su crno-beli u pitanju stvari su manje-više jasne jer se radi o ekipi koja se nalazi u procesu formiranja u kojoj samo jedan igrač (Aleksandar Cvetković) uspeva da održi kakav-takav kontinuitet igara.

Ako ste spremni da rizikujete savetujemo vam da odaberete Vanju Marinkovića ili Petra Aranitovića, neko od njih dvojice bi pred "Grobarima" mogao da namesti ruku i "napumpa" indeks.

Slovenački sastav takođe ima samo jednog igrača koji u kontinuitetu pruža dobre partije i vrlo je verovatno da će Jure Lalić ponovo biti najbolji u redovima Krke tokom meča sa Partizanom. Opet, treba uzeti u obzir da Partizan ima Kostu Perovića, Miloša Koprivicu i Boža Đumića koji bi zajedničkim snagama mogli da izmore Lalića i limitiraju mu učinak.

Ne zaboravite ni bivšeg igrača Partizana Stefana Sinoveca, biće interesantno videti kako će se on snaći u dresu Krke pred dobro poznatom publikom.

Igokea - Sutjeska

Da se bavimo prognozom rezultata "kladioničarskim rečnikom" bismo kazali da je "kec" na Igokeu siguran kao kuća. Kako nam to ovde nije zadatak osvrnućemo se a analizu mogućeg učinka igrača dva tima ali uz pretpostavku da će Igosi dominirati u odnosu na Sutjesku.

Bez želje da potcenimo Nikšićane, u redovima Sutjeske ima solidnih igrača i neko od njih će morati da "povuče" ekipu u Aleksandrovcu, ali vam savetujemo da ovoga puta izbegnete nepotreban rizik jer bi lako moglo da se dogodi da odete u minus sa nekim od igrača crnogorske ekipe.

Sa druge strane imate dobar i skup izbor ali smo sigurni da će igrači Igokee opravdati vaše poverenje ukoliko ih uvrstite u tim. Vuk Radivojević je "pik" broj jedan, Aleksandar Ćapin će morati da namesti ruku protiv nekog i to bi mogla da bude baš Sutjeska, dok bi uz manji rizik i izbor Ivana Radenovića trebalo da se pokaže kao dobar.

MZT - Cibona

Skopski MZT vezao je dve pobede u prethodna dva kola, dok Cibona u nedeljni okršaj u dvorani "Jane Sandanski" ulazi nakon trijumfa nad Partizanom. "Vukovi" su na startu sezone pokazali slabosti kada igraju u gostima pa ne treba očekivati da "eksplodiraju" protiv MZT-a.

U datim okolnostima izbor iskusnog Marka Jagodića Kuridže iz Cibone može da predstavlja dobru investiciju ali obratite pažnju na novajliju u redovima zagrebačke ekipe Nebojšu Joksimovića koji je debitovao protiv Partizana.

Ante Žižić se nije proslavio u duelu sa Partizanom ali bi ponovo mogao da ostvari dobar učinak na gostovanju u Skoplju.

Sa druge strane bek Đorđe Drenovac mogao bi da vam donese dosta poena, dok su Marko Ljubičić i njegov imenjak Luković takođe odličan izbor. Ako vam je potreban igrač koji ne košta mnogo a donosi poene, onda tipujemo na Damjana Stojanovskog.

Cedevita - Zadar

Pretposlednja utakmica sedmog kola, a poslednja koja je na programu u nedelju, igra se u zagrebačkom "Domu Sportova". Cedevita posle tri vezana poraza u svim takmičenjima dočekuje Zadar. Biće to hrvatski derbi ovog kola i prilika da se "Vitamini" vrate na pobednički kolosek.

Ekipa Veljka Mršića u petak je poražena od Limoža u okviru 2. kola grupne faze Evrolige čime je umanjila svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu elitnog takmičenja.

Samo trojica igrača Cedevite bili su raspoloženi za igru što na evroligaškom nivou nije dovoljno, ali zato u ABA ligi zagrepčani ne bi trebalo da imaju problema.

Kao i do sada, Miro Bilan je naš prvi pik na poziciji centra. Momak konstantno donosi veliki broj poena i vredan je svake pare koju uložite u njega prilikom sastavljanja ekipe. Ovoga puta obratite pažnju na mogućnost da Bilanu bude smanjena minutaža u susretu sa ne tako jakom ekipom čime bi mu bio sužen i prostor za ostvarivanje dobrog indeksa korisnosti.

Protiv Limoža su se istakli još Džejkob Pulen i Džejms Vajt ali nismo sigurni da će na istom novu njih dvojica odigrati protiv Zadra. Doduše, Pulen vas ne bi koštao mnogo a mogli biste da profitirate od njegove dobre partije ukoliko ga trener Cedevite ne bude štedeo.

Što se tiče Zadrana, radi se o jednoj od najlošijih ekipa u ligi, barem na startu sezone. Ako se uzme u obzir da u nedelju gostuju evroligašu teško da bi bilo ko od igrača Anta Nazora mogao da vam donese bodove koji su vam preko potrebni.

Metalac - Crvena zvezda Telekom

Srpskim derbijem u Valjevu biće spuštena zavesa na sedmo kolo regionalne košarkaške lige a samim tim i na turnir Fantasy Nova ABA lige.

Za aktuelnog šampiona Srbije i regiona meč sa Metalcem dolazi u najgorem mogućem trenutku. Zvezda u Valjevo stiže nakon debakla u Madridu a odmah nakon utakmice moraće put Moskve na okršaj sa Himkijem.

Najveći problem za crveno-bele biće borba sa psihološkim pritiskom koji će biti prisutan usled poraza od Real Madrida. Pojačanja su podbacila u španskoj prestonici i zbog toga verujemo da bi baš neko od trojca Mekel - Tompson - Skorcijanitis mogao da pruži dobru partiju u Valjevu.

Važna napomena tiče se stanja povrede Marka Tejića! Krilnog centra imali smo prilike da vidimo na terenu u "Barklikard Areni" u Madridu što znači da ga možete uvrstiti u svoj tim! Koliko minutažu će dobiti, to zavisi isključivo od fizičke spreme Marka Tejića i odluke Dejana Radonjića.

Još jedna izuzetno važna napomena tiče se novajlije Kvinsija Milera koji će se naći u ponudi za sedmo kolo ali za njega važi isto što i za Partizanovog krilnog centra Kevina Džounsa. Amerikanac tek treba da se priključi ekipi pa čak i da bude u protokolu za meč sa Metalcem teško je verovati da će posle napornog puta Miler biti spreman da zablista.

U ekipi Metalca kriju se neki od "jeftinih" igrča koji su vam uvek potrebni da skockate tim a ujedno mogu da vam donesu dobre poene. Ono što će u ovom slučaju predstavljati problem jeste činjenica da će Metalac igrati protiv Zvezde, a složićete se da to nije utakmica na kojoj bi neko od igrača valjevske ekipe mogao da "pokida".

Ukoliko želite da birate nekoga od igrača iz ekipe Vladimira Đokića pokušajte na osećaj i iskustvo iz prethodnih kola. Neko bi mogao da iskoči samo zahvaljujući inspiraciji, a ako ne želite da prenebregnete kvalitet onda vam predlažemo Đorđa Majstorovića.

Za kraj, evo ekipe sa kojom ćemo mi pokušati da sakupimo što više bodova u predstojećem kolu Fantasy Nova ABA lige:

ABA Fantasy

Testirajte znanje i okušajte sreću, nagradni fond je 10.000 dinara, a imate mogućnost da napravite čak pet ekipa što povećava šanse za dobitak. Napomenimo da pravo učešća imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer".

Ne propustite