ABA liga Fantasy - Spremni za 'praznično ludilo'?!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.12.2015.
12:23
Izvor: Sportske.net

Utakmicama 15. kola ABA lige počinje 'praznično ludilo' na Jadranu što garantuje i odličnu zaradu za sve učesnike Fantasy Nova turnira. Vreme je da se uključite u igru i zaradite novac, a mi vam nudimo korisne savete.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dragi naši 'fantazeri', nakon završetka regularnog dela Evrolige pred nama se nalazi period od deset dana tokom kog ćemo ostati uskraćeni za mečeve u elitnom takmičenju a samim tim i za našu uobičajenu praksu vezanu za učešće na Fantasy Nova turnirima putem kojih ste mogli da zaradite na svom poznavanju košarke.

Pre no što se najbolji timovi Evrope krajem meseca vrate na parkete i ponovo otpočne evroligaško "fantaziranje", preporučujemo vam da čekanje prekratite uz Jadransku ligu u kojoj od 19. decembra počinje pakleni ritam.

Samo u narednih 12 dana biće odigrana tri takmičarska kola, a praznični ubrzani ritam biće nastavljen i nakon novogodišnje noći. Zbog toga ćemo se potruditi da zajedno sa vama nađemo način da dođemo do lake zarade učešćem na turnirima koje organizuje Fantasy Nova.

Pođimo od parova 15. kola i termina odigravanja utakmica:

subota
Valjevo: Metalac - MZT Skoplje 17.00
Beograd: Partizan NIS - Mega Leks 19.00
Šentjur: Tajfun - Cibona 19.00
Zadar: Zadar - Krka 21.00

nedelja
Ljubljana: Union Olimpija - Igokea 17.00
Zagreb: Cedevita - Sutjeska 19.00

ponedeljak
Podgorica: Budućnost VOLI - Crvena zvezda Telekom 21.00

Našu uobičajenu praksu koja je podrazumevala kraću analizu svake utakmice ovoga puta ćemo zameniti tekstom koji bi učesnicima turnira Fantasy Nova ABA lige trebalo da ukaže to u kom smeru bi trebalo da razmišljaju prilikom sastavljanja tima ili timova.

Pođimo od univerzalnog saveta koji bi trebalo da imate na umu svaki put kada krećete sa sastavljanjem tima. Regionalna liga ne poseduje tako kvalitetan sajt koji u svakom trenutnu može da vam pruži neophodne informacije vezane za povrede igrača što potencijalno pravi veliki problem.

Na sajtu Fantasy Nova postoje "krstići" koji vam ukazuju na povredu igrača ali postoje one situacije kada pored imena i prezimena košarkaša stoji upitnik što ukazuje da postoji dilema oko nastupa.

Praksa u prvih 14. kola pokazala je da igrači koji se nađu pod znakom pitanja izađu na parket i pruže odličnu partiju a vi ih zbog bojazni da neće igrati niste uvrstili u tim.

Zbog toga vam savetujemo da prilikom sastavljanja tima ne budete lenji već posetite zvanične sajtove klubova i sportske portale u regionu koji neretko otkriju po nešto što vam i te kako može biti korisno kod odabira igrača.

Vratimo se sada 15. kolu regionalne košarkaške lige i sastavljanju tima koji bi mogao da vam donese zaradu. Jasno je da će fokus biti na utakmicama koje se igraju u hali "Pionir" i Sportskom centru "Morača" ali baš zbog toga ne bi trebalo da prenebregnete aktere ostalih utakmica.

Fantasy Nova vam je i ovog vikenda omogućila bogatu ponudu koja sadrži čak sedam turnira. Na raspolaganu vam je kompletno kolo ali i mečevi koji se igraju u subotu u nedelju pojedinačno uz podsećanje da sa nešto većim ulogom u manjoj konkurenciji možete lako da dođete do zarade.

ABA Fantasy 15. kolo
Screenshot: fantasynova.rs

Ne treba zaboraviti da vam veći broj turnira omogućava da svoj tim sastavite nešto kasnije ukoliko zakasnite za prvi meč ili one koji su na programu u subotu!

Tim koji ćemo mi sastaviti obuhvatiće čitavo kolo, a evo smernica kojima smo se vodili prilikom odabira igrča koje bi i ostalim "fantazerima" mogle da budu od koristi.

Pođimo od toga da smo se ovoga puta opredelili za ekipu sa dvojicom centara koji zajedno koštaju samo 2.6 jedinica više od dominantnog Mira Bilana a od njih očekujemo veliki broj bodova.

Za 'startnog' centra izabrali smo prvotimca Mega Leksa Danila Nikolića, drugog najdominantnijeg igrača u timu Dejana Milojevića i momka koji u tekućoj sezoni podražava ono što je lani radio Nikola Jokić. Pored primarnih zadataka koji su vezani za igru pod košem, Danilo Nikolić ima dosta meku ruku za jednog centra što potvrđuju njegovi procenti u šutu za tri poena (39.4%) u dosadašnjem delu sezone. Centar Mege pokazao je da ga inspirišu veliki timovi i nadamo se da će večeras ponoviti partiju iz mečeva sa Crvenom zvezdom Telekom ili okršaja sa Cibonom.

Naš drugi pik na poziciji centra biće iskusni Andrija Žižić, protimac Cibone koji je u odsustvu mladog Anta Žižića dobio minutažu kod novog trenera Damira Mulaomerovića. Zbog male minutaže i lošeg učinka u dosadašnjem toku sezone Andrija Žižić spada među najjeftinije centre što ćemo pokušati da iskoristimo.

Kod izbora Andrije Žižića vodili smo se već pomenutim faktorom odsustva startnog centra, a za one koji su zaboravili da se Cibona takmiči u FIBA Evrokupu dodaćemo da je Žižić posle odlične partije u derbiju sa Zadrom bio najkorisniji igrač (9/12 sa penala, 9/12 za dva, 5 skokova, 23 indeks) svog tima u pobedi nad rumunskom Energijom u okviru 1. kola druge faze pomenutog takmičenja.

Sada kada smo 'uštedeli' na izboru dvojice centara od kojih očekujemo berićetan učinak, ostatak jedinica možemo da usmerimo na igrače sa ostalih pozicija koji svojom cenom garantuju veliki broj poena.

Posle dosta kolebanja kod izbora plejmejkera odlučili smo se za Nikolu Ivanovića. Megin kreator igre nalazi se u sjajnoj formi i ne vidimo razlog zašto u derbiju sa Partizanom ne bi još jednom zablistao jer je sigurno da motiva neće nedostajati. Podsetićemo samo da je u ponedeljak protiv Zvezde zabeležio 31 indeksiran poen pa se nadamo da će ponoviti dobru partiju u "Pioniru".

Pošto nemamo uvid u to kako teče oporavak bizarno povređenog beka Budućnosti Dorona Lemba, odlučili smo da na ovoj poziciji izbor padne na bivšeg kapitena kragujevačkog Radničkog a sada člana Krke Stefana Sinoveca. Na prethodne dve utakmice Sinovec je podbacio ali je naspram sebe imao odbrane Crvene zvezde Telekom i Budućnosti što se ne može porediti sa iskušenjem koje ga čeka u Zadru. Dodajemo i to da je bio najkorisniji igrač Krke u pobedi nad Makabi Rand Medijom sa 17 poena, 7 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte.

Krilnog košarkaša Metalca Marka Jošila uvrstili smo u tim iz prostog razloga što upravo on i Nikola Malešević nose ekipu Vladimira Đokića posle povrede Đorđa Majstorovića. Pored toga, za meč sa MZT-om trener Metalca verovatno neće moći da računa na Tomislava Jankovića i Dušana Kutlešića što sužava roster i povećava minutažu najkorisnijim igračima u timu među kojima je i Marko Jošilo.

Na poziciji krilnog centra nismo imali mnogo dileme! Sava Lešić je po pravilu naš prvi pik na poziciji 'četiri' i vredi prošarati tim i uštedeti na nekom drugom mestu jer Sava Lešić u 90% slučajeva opravda svojih 7.2 jedinica.

Kada smo 'upakovali' startnu petorku, uz dodatak drugog centra kojeg smo izabrali na početku, ostaje nam dovoljno prostora za kvaltetan izbor u 'rosteru'.

Svesni smo da izbor Marka Arapovića sa sobom nosi određenu dozu rizika jer krilni centar Cedevite u ABA ligi ne pruža partije kakve je prikazivao u završnici grupne faze Evrolige. Razlog tome leži u činjenici da Mira Bilana u regionu nema ko da čuva pa samim tim Arapović ne dobija prostor koji mu se otvara na jačim mečevima.

Vodimo se samo tom logikom da Cedevita igra protiv Sutjeske i da bi zbog toga nosioci igre mogli da budu pošteđeni što otvara prostor za igrače kakav je Marko Arapović.

Za kraj smo ostavili beka Budućnosti Suada Šehovića, momka koji je dobio tu čast da bude jedini od svih učesnika velikog derbija u "Morači" kojeg smo uvrstili u tim. Suad Šehović igra jednu od najboljih sezona u karijeri i ima najbolju statistiku u timu Luke Pavićevića. Derbi sa Zvezdom biće prilika da potvrdi svoj status lidera u ekipi Budućnosti i zbog toga je zaslužio mesto u našem timu.

ABA Fantasy 15. kolo

Ukoliko se pitate zašto smo ovoga puta iz tima izostavili igrače Crvene zvezde Telekom, odgovor je jednostavan. Veliko pražnjenje koje su izabranici Dejana Radonjića doživeli u petak može negativno da utiče na ekipu zbog čega nismo želeli da rizikujemo, premda verujemo da će crveno-beli pokazati karakter i u Podgorici.

Za kraj smo ostavili još jedan koristan savet koji se tiče prijavljivanja istog tima na različite turnire. Ukoliko ste sigurni u svoj izbor i želite da isti tim prijavite na više turnira, dovoljno je da prilikom izbora kliknete na IMPORT i da sebi olakšate posao.

Prijavljivanje za takmičenja "Fantasynova" možete obaviti OVDE, uz podsećanje da su zarade zagantovane i da možete učestvovati u nadmetanjima "1 na 1" a sve ponude nalaze se na sajtu "fantasynova.rs".

Podsećamo da se takmičenja obavljaju pod okriljem kladionice "Soccer" a takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina.

Ne propustite