ABA liga Fantasy - Poslastice u "Pioniru" i Zagrebu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.11.2015.
11:30
Izvor: Sportske.net

Deveto kolo regionalnog košarkaškog šampionata donosi novu šansu za laku zaradu učesnicima Fantasy Nova ABA lige. Evo kratkog pregleda onoga što nas očekuje za vikend, a tu su i naši predlozi vezani za samu igru.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Uzbudljiva nedelja u kojoj su svi oni koji učestvuju u Fantasy Nova turnirima imali prilike da profitiraju od Lige šampiona i Evrolige biće kompletirana vikend aktivnostima vezanim za ABA ligu i fudbalsku Premijer ligu.

Od petka do ponedeljka u regionalnom košarkaškom šampionatu biće odigrano sedam utakmica, a prvi meč već je bio na programu u petak. Primetili ste da utakmica Metalac - Zadar nije bila u ponudi a osim trijumfa Valjevaca važno je napomenuti i to da će ekipa Vladimira Đokića u naredna dva meseca igrati bez povređenog Đorđa Majstorovića koji je na treningu pred jučerašnji meč zadobio prelom šake.

Parovi 9. kola ABA lige:

petak
Valjevo: Metalac - Zadar 71:67

subota
Laktaši: Igokea - Krka 17.00
Nikšić: Sutjeska - Cibona 19.00
Beograd: Partizan NIS - Budućnost 21.00

nedelja
Celje: Tajfun - Union Olimpija 17.00
Zagreb: Cedevita - Mega Leks 19.00

ponedeljak
Skoplje: MZT - Crvena zvezda Telekom 18.00

IGOKEA - KRKA

Deveto kolo u Laktaše dovodi slovenačku Krku koja je nakon trijumfa nad Partizanom uspela da upiše i drugu vezanu pobedu, pošto je u Novom Mestu bila bolja od MZT-a iz Skoplja (72:68).

Za razliku od Krke domaćin utakmice kojom će biti otvoren subotnji deo programa u regionalnoj ligi, a samim tim i takmičenje u Fantasy Nova ligi, iza sebe ima dva uzastopna poraza što znači da ćemo u Laktašima gledati borbu dve ekipe sa skorom 4-4.

Najažnija informacija vezana za utakmicu Igokea - Krka tiče se povrede Mirka Mulalića koji je dobio udarac u mišić u duelu sa Frankfurt Skajlajnersima zbog čega nije otputovao u Republiku Srpsku pa ga nemojte birati u svoj tim!

Sezona lagano odmiče pa je već moguće uočiti ko su igrači koji pružaju dobre partije u kontinuitetu a samim tim i igračima Fantasy Nova ABA lige donose veliki broj poena.

Takvih je u ekipama Igokee i Krke nekoliko, pre svega Vuk Radivojević (16.8) i Jure Lalić (16.6), a uzmite u obzir i Ivana Radenovića koji se "probudio" u šestom kolu i od tog momenta beleži odlične partije.

Na prethodnoj utakmici u ekipi Krke istakli su se Dušan Katnić i Ive Ivanov, pa sa te strane treba obratiti pažnju na njih dvojicu. Ne zaboravite ni košarkaškog "Magelana" Aleksandra Ćapina koji je samo protiv MZT-a u 5. kolu pokazao koliko može, dok je na ostalim mečevima odigrao ispod svog proseka.

SUTJESKA - CIBONA

Što se tiče meča u SC Nikšić obratite pažnju na povređene igrače domaćeg tima koji će duel sa Cibonom propustiti zbog povreda. U pitanu su Nikola Žižić, Marko Kovač i Luka Đurović, a nećete moći da birate ni novajliju Aleksu Popovića koji je stigao iz Budućnosti i biće u protokolu za večerašnju utakmicu.

Sutjeska je poslednju pobedu zabeležila 10. oktobra u duelu sa Metalcem ali okršaj sa Cibonom ne spada među one na kojima se "vadi kestenje iz vatre". Zagrepčani u hodu formiraju tim, jači su iz kola u kolo pa će tako od duela u Nikšiću biti jači za Ivana Siriščevića koji je 2014. osvojio titulu sa Cibosima.

Kada su Nikšićani u pitanju i ptice na grani znaju da jedino Nemanja Vranješ uspeva da pruža dobre partije u kontinuitetu, ali imajte u vidu da to znaju i protivnički treneri i igrači. Protiv Mega Leksa zabeležio je dabl-dabl (19 pts, 11 sk) a samo je još Nikola Pavlićević uspeo da isprati Vranješov ritam sa 17 poena, 2 skoka i dve ukradene lopte.

Možda možete da obratite pažnju na Radosava Spasojevića, umeo je da donese veliki broj poena Fantasy Nova igračima, ali uzmite u obzir da će krilni centar Sutjeske u duelu sa Cibonom morati da izađe na kraj sa iskusnim Markom Jagodićem-Kuridžom.

Kada je u pitanju zagrebački sastav Džejms Florens deluje kao odlično rešenje, pokazao je Igokee šta može a tek treba očekivati da uhvati ritam. Tu je još i standardno odlični centar Ante Žižić koji ne bi trebalo da ima problema da zabeleži novu sjajnu partiju, uzevši u obzir kvalitet centarske linije protivničke ekipe.

PARTIZAN NIS - BUDUĆNOST VOLI

Najinteresantnija utakmica subotnjeg dela programa u ABA ligi trebalo bi da bude ona u hali "Pionir" gde najtrofejniji klub regionalnog takmičenja dočekuje lidera na tabeli.

Svima je dobro poznata situacija u Partizanu, ekipa se sklapa u hodu a u duel sa Budućnosti tim Petra Božića ulazi nakon tri vezana poraza od kojih je poslednji pretrpljen u "večitom derbiju".

Budućnost je posle poraza od Crvene zvezde Telekom u drugom kolu nanizala šest pobeda i zasluženo vodi na tabeli ABA lige sa skorom 7-1. Trener Budućnosti Igor Jovović poručio je da mlađi od braće Šehović ima problema sa povredom, a pod znakom pitanja je u Omar Kuk.

Nije poznato koliko će pomenuta dvojica igrača biti u stanju da pomognu ekipi u Beogradu pa vam savetujemo da ih ovom prilikom zaobiđete i ne stavljate u svoj tim. Verujemo da je mnoge u prethodnom kolu razočaralo izdanje MVP-a meseca oktobra Suada Šehovića zbog čega od beka Budućnosti očekujemo iskupljenje u Beogradu.

Posebnu pažnju obratite na Aleksa Marića, centra Budućnosti koji se vraća na mesto nekih od najvećih uspeha u karijeri. Bivši centar Partizana trebalo bi da bude važan šraf u igri Podgoričana u duelu sa crno-belima a mi ne sumnjamo u Marićev profesionalizam.

Kada su u pitanju izabranici Petra Božića, sa njima je situacija jako komplikovana. U ekipi ima dosta dobrih pojedinaca koji mogu da iskoče ali Partizan još uvek ne deluje kao tim i svakako da će biti potrebno vreme da se novoformiran sastav uhoda.

Novajlija Kevin Džouns pokazao je potencijal u "večitom derbiju" ali vam savetujemo da na njega sačekate još malo, minutaža mu je još uvek ograničena a večeras će naspram sebe imati i Tadiju Dragićevića kojem protiv Partizana neće nedostajati motiva.

Podsećamo da se Mihajlo Andrić vratio u pogon na prethodnoj utakmici, mada je i njegov izbor u Fantasy Nova tim problematičan zbog činjenice da je izašao iz povrede i treba mu vremena da uhvati "zamajac".

Sa crno-belima je situacija jasna, Aleksnadar Cvetković jedini ima kontinuitet, izbor ostalih igrača predstavlja kockanje koje može da vam se isplati ako "ubodete" nekog ko će "eksplodirati" kako je to umeo da uradi Petar Aranitović.

TAJFUN - UNION OLIMPIJA

Nedeljni deo programa devetog kola ABA lige počeće slovenačkim derbijem u Celju gde Tajfun dočekuje Union Olimpiju. Domaća ekipa ulazi u sutrašnju utakmicu posle serije od pet poraza u regionalnom šampionatu, ali nakon istorijskog trijumfa u FIBA Evrokupu protiv nejake Hibernije iz Dablina.

Prethodnu utakmicu sa Cedevitom zbog porede je propustio Tomaž Bolčina ali je centar Tajfuna protiv Hibernije na parketu proveo osam minuta, što implicira da će biti spreman za duel sa Olimpijom.

Posle sjajne partije u meču sa Cedevitom Siola Klark III uspeo je da odigra sjajno i u Evrokupu, pa biste možda mogli da ga "ispoštujete", posebno ako se uzme u obzir to da košta "tričavih" 5.4 jedinica. Emir Zimić i Sandi Čebular takođe bi mogli da budu dobar izbor, potonji je bio sjajan u duelu sa Hibernijom.

Union Olimpija u slovenački derbi ulazi nakon dva vezana poraza u ABA ligi ali i kapitalne pobede nad Bilbao Basketom u 4. kolu Evrokupa. Obavezno uzmite u obzir činjenicu da je Zek Rajt imenovan za MVP-a 4. kola Evrokupa pošto je u Bilbau "poludeo" i meč završio sa 36 indeksirana poena na svom kontu!

Saša Zagorac i Blaž Mesiček takođe su odigrali dobro u Baskiji a pobeda dobija na značaju ako se zna da protiv Bilbaoa nisu nastupili Sava Lešić i Gregor Horvat. Nije poznato kakvo je stanje njihovih povreda i hoće li moći da pomognu ekipi u Celju pa vam savetujemo da ih ne birate u svoj Fantasy Nova tim.

CEDEVITA - MEGA LEKS

Košarkaška poslastica biće na programu u nedelju od 19.00 kada u "Domu sportova" Cedevita dočekuje Mega Leks. Biće to okršaj trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe a sve su prilike da nas očekuje sjajna utakmica.

Cedevita se pobedom nad Tajfunom u Celju vratila na pobednički kolosek u ABA ligi, dok je u Evroligi sa dva kapitalna skalpa u Istanbulu i Milanu povratila šanse za plasman u TOP 16 fazu.

Umor zbog žestokog ritma i putovanja u Milano treba uzeti u obzir kada su igrači Cedevite u pitanju ali i pored toga ne možemo da ne pomenemo najkorisnijeg igrača Mira Bilana koji sigurno spada među najomiljenije igrače kod učesnika Fantasy Nove.

Luka Žorić je i dalje povređen, ali zato njegov imenjak Babić polako ulazi u formu i možda bi baš on mogao da bude vaš izbor. Dolaskom Džejkoba Pulena Nemanja Gordić je pao u drugi plan ali bi baš u ovoj situaciji reprezentativac BiH mogao da dobije nešto veću minutažu.

Mega Leks u Zagreb dolazi bez povređenih Radeta Zagorca i Alfe Kabe ali sa serijom od pet vezanih pobeda. U tim se u prethodnom kolu vratio Predrag Samardžiski pa će biti jako interesantno videti koliko Makedonac može u duelu sa Mirom Bilanom.

Nikola Ivanović je u 8. kolu imenovan za najkorisnijeg igrača sa indeksom 31 ali nismo sigurni da će protiv Cedevite dobiti toliko prostora kao protiv nejake Sutjeske.

MZT - CRVENA ZVEZDA TELEKOM

Duelom u dvorani "Jane Sandanski" u ponedeljak se spušta zavesa na 9. kolo regionalne ABA lige. Jedini srpski predstavnik u Evroligi još jednom je razočarao na velikoj sceni pa će u makedonskoj prestonici morati da nađe motiv kako bi u regionalnoj ligi nastavio pravim putem.

Uzevši u obzir da je utakmica na programu u ponedeljak, a da tim morate da sastavite danas, budite oprezni sa izborom igrača iz ekipe Dejana Radonjića jer može doći do rotacija. Maik Cirbes već neko vreme ima problem sa povredom i nije izvesno da će biti 100% fit za duel u Skoplju.

"Večiti derbi" nam je otkrio da su crveno-beli pogodili sa Kvinsijem Milerom ali i novajlija možda neće biti preterano forsiran u Skoplju jer se još uvek privikava na novu sredinu.

MZT je posle tri vezane pobede izgubio u Novom Mestu a samo je Danilo Mijatović uspeo da zabeleži dobru partiju u duelu sa Krkom. Koliko će šampion Makedonije biti kadar da se suprotstavi Zvezdi teško je reći ali ne sumnjamo da će Srbi iz redova MZT-a Đorđe Drenovac ili Marko Luković imati ogroman motiv u susretu sa šampionom.

U ekipi Dejana Radonjića povrede i dalje prave mnogo problema. U tim nećete moći da izaberete Nemanju Dangubića i Luku Mitrovića, a pitanje je hoće li nastupiti Stefan Nastić koji nije bio u protokolu na prethodne dve utakmice.

Vladimir Štimac je protiv Fenera pokazao da će biti pojačanje za crveno-bele ali ne zaboravite da će Dejan Radonjić morati da "kalkuliše" u Skoplju jer Zvezdu naredne nedelje očekuje možda i odlučujući meč u Evroligi.

Testirajte znanje i okušajte sreću, nagradni fond je 20.000 dinara, a imate mogućnost da napravite čak pet ekipa što povećava šanse za dobitak. Napomenimo da pravo učešća imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer".

Ne propustite