ABA liga Fantasy - Hoćete li iskoristiti Partizanovo moranje?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.11.2015.
13:51
Izvor: Sportske.net

Predstojeći dani rezervisani su za mečeve 11. kola regionalne košarkaške lige, a samim tim i za "Fantasy Nova" turnir na koji ste već navikli. Utakmice 11. kola raspoređene su na četiri dana što znači da već u petak morate da sastavite svoje timove iako ć

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dobar deo učesnika regionalne lige imao je evropske obaveze tokom nedelje, a verujemo da ste već upoznati sa time da su Crvena zvezda Telekom i Cedevita zabeležili poraze u Evroligi.

Pre no što se osvrnemo na svaku utakmicu pojedinačno pođimo od parova 11. kola ABA lige i termina odigravanja utakmica.

Parovi 11. kola ABA lige:

petak
Beograd: Partizan NIS - Tajfun 17.00

subota
Ljubljana: Union Olimpija - Mega Leks 17.00
Novo Mesto: Krka - Cibona 19.00

nedelja
Laktaši: Igokea - Budućnost VOLI 17.00

ponedeljak
Valjevo: Metalac - Cedevita 18.00
Skoplje: MZT - Zadar 18.00
Nikšić: Sutjeska - Crvena zvezda Telekom 21.00

Partizan NIS - Tajfun

Prvi meč 11. kola ABA lige igra se u hali "Pionir" gde najtrofejniji klub regiona dočekuje aktuelnog šampiona Slovenije i tim koji je u prethodnom kolu u Šentjuru uspeo da savlada Metalac i prekine negativni niz.

Partizan ima pobedu manje u odnosu na Tajfun što znači da će u međusobnom duelu sa slovenačkim timom pokušati da popravi svoju poziciju na tabeli ali i formu koja nije na zavidnom novu.

Verujemo da igrači Partizana u datom momentu ne spadaju među one koje drage volje birate u svoje timove što ne čudi, ako se uzme u obzir to da nijedan od izabranika Petra Božića ne uspeva da pokaže kontinuitet igara.

Obratite pažnju na Partizanove strane, posebno na novopridošlog Finca Džamara Vilsona koji bi protiv Tajfuna trebalo da dobije nešto veću minutažu. Tu je i Kevin Džons, Amerikanac koji lagano hvata ritam i postaje jedna od bitnijih karika u timu Petra Božića.

Na drugoj strani treba računati na dobru partiju centra Emira Zimića ili beka šutera Sandija Čebulara koji je Metalcu u prethodnom kolu ubacio 24 poena i ko ga je imao u timu sigurno je trljao ruke zbog 30 indeksnih poena koje mu je Čebular doneo.

Utakmica u hali "Pionir" počinje u 17 časova.

Union Olimpija - Mega Leks

Ljubljančani imaju velikih problema sa povredama igrača ali čak i u takvoj situaciji pokušavaju da guraju na dva fronta premda bi takav ritam mogao skupo da košta "Zmajčeke".

Sa desetoriom igrača u rosteru Olimpija je gotovala Trentu i izgubila rezultatom 90:77, dok je za to vreme Mega radila na pripremi utakmice koja je na programu u subotu.

Kada je Olimpija u pitanju, nema mnogo filozofije, Sava Lešić je sigurna investicija i teško da će vas izdati, posebno u situaciji kada protivnička ekipa u svom sastavu nema igrača koji bi na adekvatan način mogao da sačuva 'iskusnog vuka' kakav je krilni centar "Zmajčeka".

Pored bivšeg člana Crvene zvezde, Partizana i kragujevačkog Radničkog Zek Rajt deluje kao dobro rešenje ali vam savetujemo da se zadržite na Savi Lešiću kada je Olimpija u pitanju.

Mega je prethodne nedelje ostala bez Predraga Samardžiskog koji se preselio u Tursku, pa je centarska linija tima iz Sremske Mitrovice značajno oslabljena. Duel u Ljubljani biće prilika da na delu vidimo Francuza Alfu Kabu koji se oporavio od povrede i spreman je da zaigra.

Preporučujemo vam da ne trčite pred rudu sa Kabom, on sigurno neće dobiti veliku minutažu ali zato hoće njegov zemljak Timoti Luvavu-Kabaro. Pored njega treba gledati ka Nikoli Ivanoviću i Ognjenu Jaramazu, a napomenimo i to da je Rade Zagorac zbog povrede van stroja i tako će ostati do kraja prvog dela sezone.

Naš "zicer" za ovaj meč je Sava Lešić, u situaciji kada Mega nema dovoljno dobra rešenja pod košem iskusni krilni centar mogao bi da sakupi veliki broj indeksiranih poena.

Krka - Cibona

Slovenački i hrvatski sastav ulaze u subotnju utakmicu posle poraza u mečevima 10. kola, a svakako da je Krka doživela veći šok pošto je na domaćem terenu izgubila od Sutjeske.

Domaći sastav je tokom nedelje gostovao Portu u okviru FIBA Evrokupa, a u porazu Krke istakli su se Stefan Sinovec i Jure Lalić sa po 25 indeksiranih poena.

Upravo bi dvojicu pomenutih mogli da iskoristite prilikom sastavljanja svog tima, dok vam na drugoj strani preporučujemo Anta Žižića, momka koji će pod koševima voditi bespoštednu borbu sa Jureom Lalićem.

Igokea - Budućnost

Jedina utakmica 11. kola koja će biti odigrana u nedelju zapravo predstavlja i svojevrsni derbi, imajući u vidu činjenicu da lider šampionata dolazi u goste ekipi koja je u 10. kolu "skinula skalp" braniocu titule i to u hali "Pionir".

Duel u Laktašima mogao bi da bude interesantan zbog činjenice da će na obe strane igrati nekolicina bivših igrača Crvene zvezde i baš bi oni mogli da imaju zapažene uloge.

Vuka Radivojevića ne možemo da zaobiđemo kada je Igokea u pitanju, dok Tadija Dragićević u nedeljni duel u Laktašima ulazi posle sjajne partije koju je pružio u Evrokupu.

Skrećemo vam pažnju i na Ivana Radenovića, protiv Crvene zvezde je ušao u kontraritam pa je za deset minuta igre imao negativan indeks ali bi u duelu sa Budućnosti mogao da odigra bitnu ulogu u svom timu.

Suad Šehović, Omar Kuk i Aleks Marić vam uvek stoje na raspolaganju kada je ekipa Budućnosti u pitanju, samo uzmite u obzir da nisu jeftini i da ne mogu sva trojica da vam donesu veliki broj bodova.

Metalac - Cedevita

Jako interesantna utakmica očekuje nas u Valjevu gde Metalac dočekuje ekipu Cedevite. Zagrepčani su se potajno nadali pobedi nad Olimpijakosom u Evroligi zbog činjenice da su Grci igrali u okrnjenom sastavu ali su i pored toga uspeli da prekinu pobedonosni niz "Vitamina".

Pred ekipom Cedevite sada stoji neugodno gostovanje a neki pobedu unapred upisuju što samo povećava pritisak na igrače zagrebačkog sastava. Znate da je prva zvezda ekipe Miro Bilan i da sa njim u timu gotovo uvek dobijate, ali sada treba obratiti pažnju na Amerikanca koji je nedavno stigao u Zagreb.

Bivši košarkaš Majamija Vilijam Voker odigrao je samo 16 minuta u duelu sa Olimpijom, a verujemo da će baš on u narednom periodu pokazati svoj potencijal iako se radi o pojačanju koje je angažovano za Evroligu.

U ekipi Metalca nema najboljeg. Đorđe Majstorović je zadobio prelom šake i čeka ga pauza tokom koje će tim Vladimira Đokića biti u velikom problemu. U takvoj konstelaciji stvari teško je reći ko bi od igrača Metalca mogao da iskoči.

MZT - Zadar

Zadrani na krilima pobede nad Partizanom odlaze u goste skopskom MZT-u koji je poslednju pobedu u ligi zabeležio 25. oktobra u duelu sa još jednim hrvatskim klubom.

U makedonskom sastavu koji će po svaku cenu ići na pobedu treba tražiti igrače koji će vam doneti veliki broj poena za "male pare". Možda bi izbor Marka Lukovića ili Đorđa Drenovca mogao da se pokaže dobrim, dok na drugoj strani tipujemo na Glena Kozija.

Sutjeska - Crvena zvezda Telekom

O poslednjoj utakmici 11. kola ne treba trošiti previše reči jer se radi o duelu u kojem je Crvena zvezda Telekom apsolutni favorit, ali će to morati da opravda na terenu.

Domaćinu neće nedostajati motiva da pred domaćom poblikom pokuša da obori na pleća aktuelnog prvaka ABA lige koji u Nikšić stiže posle neshvatljivog kiksa u Strazburu i poraza od istoimene ekipe uprkos vođstvu od 21 razlike početkom treće deonice.

Znate da Dejan Radonjić ima problema sa povređenim igračima i izvesno je da protiv Sutjeske neće igrati Nemanja Dangubić i Luka Mitrović, a pod znakom pitanja su Gal Mekel i Branko Lazić koji nije nastupio protiv Strazbura.

Ne treba vam previše saveta kada birate Zvezdine igrače, samo uzmite u obzir da će u slučaju povoljnog rezultata u Nikšiću Radonjić težiti odmaranju nosilaca igre veću minutažu će u tom slučaju imati igrači poput Marka Tejića, Nikole Rebića, Marko Gudurić i Boriša Simanić.

U ekipi Sutjeske treba tražiti jednog igrača koji će biti ekstramotivisan a sposoban da u duelu sa šampionom pokaže svoj kvalitet. Odluka nije laka, a uzmite u obzir da "prva violina" Nikšićana Nemanja Vranješ nije nastupio u Novom Mestu.

Testirajte znanje i okušajte sreću, a imate mogućnost da napravite čak pet ekipa. Srećno!

Ne propustite