ABA fantazi - Timotiću, samo tako nastavi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.01.2016.
11:12
Izvor: Sportske.net

Evo naših očekivanja u vezi novog kola ABA lige, vreme je da zaigramo fantazi.

Mega Leks/Ivica Veselinov
Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Ni ove nedelje ne izostaje ponuda sajta Fantasynova.rs za ABA ligu, igra se 20. kolo, izostavljena je utakmica Sutjeske i Igokee, pa imate fore do danas u 17h da sastavite svoje timove.

Ukupan nagradni fond je 10 hiljada dinara, imate ukupno tri turnira, učešća su od 50, 100 i 200 dinara.


Mi ćemo kao i svake nedelje pokušati da vam pomognemo oko sastavljanja tima, analiziraćemo igrače za svaku poziciju i upozoriti vas na igrače koji neće igrati u ovom kolu.

PG - Pozicija 1

Volimo da igramo na plejmejkere koji igraju protiv Cibone, nekoliko puta ove sezone se pokazalo da je to odlična taktika. Džejms Florens nije najbolji odbrambeni košarkaš, često su njegovi direktni rivali znali da postignu po 10+ poena iako im to nije odlika.

Dakle, sada ubacujemo među predloge Marka Ljubičića iz MZT-a. Igra u sasvim solidnoj formi, a danas bi mogao da vam donese čak i do 20-ak poena. Ne vredi mnogo, 5,8.

Florens je, sa druge strane, nešto skuplji, izbegavamo ga ovog puta, iako popravlja formu.

Obratite pažnju i na Aleksandra Cvetkovića (5,8) iz Partizana, imao je na prvoj utakmici veliku minutažu kod novog trenera Džikića, mogao bi ponovo da je dobije i u meču protiv Krke.

U sjajnoj formi je Omar Kuk, košarkaš Budućnosti, koji će danas od 21 čas sa svojom ekipom igrati u Podgorici protiv Olimpije. Očekujemo sigurnu pobedu domaćih, ali i odličnu partiju Kuka. Košta malo iznad proseka, ali igre su mu daleko iznad, zato je jedan od predloga.

Glen Kouzi (6,2) odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Tajfuna, imao je 30 indeksnih poena i ponovo bi mogao da razbije. Ipak, Cedevita je sada protivnik. Napominjemo da je prošli put protiv ove ekipe Kouzi imao 25 poena.

Izbegnite i Davana Robinsona, novog igrača Olimpije, ne verujemo da će dobiti veliku minutažu odmah na početku.

SG - Pozicija 2

Ako tražite igrača koji vas neće mnogo koštati, onda je možda pravo rešenje Petar Aranitović iz Partizana. Igraju u gostima protiv Krke, mogli bi konačno da zabeleže pobedu u gostima sa novim trenerom koji vrlo dobro poznaje protivnika, a Petar je igrač koji je dobio veliku minutažu u prošloj utakmici kod Džikića. Cena - 4,4.

Sa druge strane, igraće Stefan Sinovec koji je jedan od najboljih igrača Krke ove sezone, upravo on bi mogao da vam donese sasvim solidan broj poena. Košta 6,2.

Miha Lapornik, sasvim solidan igrač koji je znao da odigra sjajnu utakmicu ove sezone. Sazreva polako, ima 22 godine, prošli put protiv Budućnosti je odigrao sjajan meč, postigao je 15 poena. Košta 5,8.

Od onih "jačih" možete slobodno da probate i sa Drenovcem (6,6) iz MZT-a, igra protiv Cibone, a u sasvim solidnoj je formi.

Igraće i Rade Zagorac, konačno. Videćete na sajtu da je on povređen, ali je Milojević istakao da će igrati protiv Tajfuna ukoliko sve bude kako treba. Ipak, prva utakmica nakon teške povrede i visoka cena, 7,4, uslovile su da ga ne preporučimo ovoga puta.

Možda malo problematična pozicija, ali imate poziciju centra i krilnog centra koji bi mogli da vam pokriju poene koje ne postigne igrač koga odaberete na poziciji 2.

SF - Pozicija 3

Timoti Luvavu nastavlja da niže fantastične partije, nakon što je Zadru ubacio 29 poena, u prošlom kolu je Igokei ubacio 15 za ukupno 20 indeksnih, a svoju formu bi mogao da nastavi i u ovom kolu. Imao je par loših partija tokom sezone (dva puta išao u minus), a mi se nadamo da neće ovoga puta, jer će nas koštati mnogo, 7,2.

Očekujte da Tarens Kinzi ponovo pokaže zašto je doveden u Zvezdu, mogao bi da ima veliku minutažu, ne košta i dalje puno (6,2), definitivno bi mogao da pomogne. Nije isključeno da veliku minutažu ima i Nemanja Dangubić (4,4), on je dosta jeftinija varijanta.

Edo Murić je vraća u Novo Mesto, poznaje dobro dvoranu, protivnika, pa bi i on mogao da vam bude od koristi. Cena mu je 5,6, da li je konačno vreme da proradi?

Malešević nije više član Metalca, nemojte ga ni slučajno stavljati u tim.

Luka Babić je skoro uvek naš predlog, mada je u potpunosti zakazao u prošlom kolu protiv Budućnosti sa -5 indeksom. Evo prilike da se popravi i da dokaže da je imao samo slab dan, koštaće vas 6,4.

Luka Lapornik bi mogao da ima svoj dan, postiže preko 11 indeksnih poena, košta svega 5,6.

PF - Pozicija 4

Tadija Dragićević je neverovatan ove sezone, igra fantastično, ali danas će na drugoj strani imati Savu Lešića. Biće to fantastičan duel, pa predlažemo da ih izbegavate.

Nikako ne igrajte na Borisa Savovića koji je napustio Megu nakon samo mesec dana u tom klubu.

Zato bi mogao Alfa Kaba da se proslavi skokovima, posebno ofanzivnim. Predlažemo ga, vredi samo 5,6.

Kevin Džons (7,2) je ove sezone najbolji igrač Partizana, ali bi dolaskom Vilijamsa njegova minutaža mogla biti smanjena. Tačnije, sigurno je da će tako biti, neće igrati toliko centra koliko je do sada igrao, samim tim bi mogao da vam donese manje poena nego inače.

U periodu dok je igrao u Radničkom iz Kragujevca Danilo Mijatović je znao da zatrpava koš Cibone trojkama. Sa njim vam je uvek rizik, jedan je od najboljih trojkaša ABA lige kada ga ostavite samog na šutu van linije 6,75, ali zato često zna da uđe u problem sa ličnim greškama. Vredi 5,0.

Bolčina iz Tajfuna je sasvim solidan ove sezone, kao i iskusni Dragiša Drobnjak. Ipak, ova ekipa je sada možda i glavni konkurent za ispadanje, gostuju Megi u Mitrovici. Zbog toga očekujemo da istupe iskusniji, možda da probate sa Drobnjakom koji vredi svega 5,0, baš kao i Mijatović.

Centri - Pozicija 5

Derel Vilijams vredi 5,6, ali ne verujemo da će imati neki preterani uticaj na igru Partizana. Mogao bi da pomogne u skoku, poenima baš i ne verujemo, ne očekujte neku preterano dobru rolu.

Zato, Miro Bilan hoće.

Uvek verujemo u njega, iako vredi neverovatno mnogo, 8,6. Jednostavno, najbolji je igrač lige ove sezone.

Jure Lalić nije u najboljoj formi u poslednjih nekoliko nedelja, možda je za izbegavanje ovoga puta.

Danilo Nikolić nije bio u sastavu protiv Igokee u prošlom kolu, u pitanju je povreda, možda bi najbolje bilo da ga izbegnete i ovoga puta.

Filip Kraljević (5,4) je imao dobrih partija protiv dobrih centara, kao recimo protiv Budućnosti kada je zabeležio indeks 22. Sada se suprostavlja Miru Bilanu, ali to ne mora ništa da znači, mogao bi ponovo da dobije veliki broj poena.

Ante Žižić (6,8) je definitivno naš predlog. Velika je budućnost evropske košarke, fantastičan igrač, igra dobro protiv timova poput MZT-a, tako da očekujte 20+ indeksnih poena.


Dakle, da sumiramo predložene igrače, a onda da izaberemo tim:

PG - Ljubičić (5,8), Cvetković (5,8), Kuk (6,4), Kouzi (6,2)
SG - Aranitović P. (4,4), Sinovec (6,2), M. Lapornik (5,8), Drenovac (6,6)
SF - Luvavu (7,2), Kinzi (6,2), Dangubić (4,4), L. Lapornik (5,6), E. Murić (5,4)
PF - Alfa Kaba (5,6), Drobnjak (5), Mijatović (5)
C - Ante Žižić (6,8), Kraljević (5,4), Bilan (8,6).


Evo i konačnog tima:

Ljubičić, M. Lapornik, Luvavu, Alfa Kaba, Ante Žižić,
Petar Aranitović, Nemanja Dangubić i Miro Bilan.


Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite