ABA fantazi - Majstoroviću, od tebe očekujemo mnogo!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 06.03.2016.
11:56
Izvor: Sportske.net

Sastavljamo tim za ABA ligu, u žiži su ekipe koje se bore za ispadanje među kojima je i naš Metalac. Koga izabrati u ekipu?

aba-liga.com/KKZadar/ZvonkoKučelin
aba-liga.com/KKZadar/ZvonkoKučelin

Povezane vesti

Nekima je posao otežan, nekima olakšan.

Uglavnom, poslednje kolo ABA lige biće zanimljivo i za nas fantazere na sajtu fantasynova.rs. Očekuje nas veoma neizvesna borba za opstanak, a čak pet mečeva će odlučiti o tome ko se naredne sezone neće pojavljivati u ABA ligi.

Pisali smo vam o svim mogućim kalkulacijama za ispadanje, šta se dešava u različitim slučajevima ako Sutjeska dobije Zadar u gostima što je moranje klubu iz Nikšića. Upravo zbog toga treba pokušavati sa glavnim igračima u timovima koji su u velikoj opasnosti poput Sutjeske i Krke, najviše. Ugroženi su i Metalac, Igokea i Olimpija, dok je Tajfun već ispao.

Mečevi Cedevita-MZT i Budućnost-Cibona nemaju nikakvog uticaja, pa vam predlažemo da ih zaobiđete jer je sve veliki rizik.

PG - Nikola Pavlićević je naš pik, definitivno. Sutjeska mora da pobedi, iz ove ekipe ćemo imati nekoliko igrača. Nikola se nije pokazao protiv Crvene zvezde pre dva kola, ali je zato protiv Budućnosti ubacio 16 poena.

Smatramo da treba probati i sa Vasom Micićem koji će igrati dosta protiv Krke. Crvena zvezda neće igrati opušteno protiv Slovenaca, pobeda je bitna i za Metalac.

Igokea gostuje Tajfunu, a velike nade polaže u Vuka Radivojevića. Pobedom protiv Slovenaca Igokea je sigurna u ABA ligi i sledeće sezone, tako da nema kalkulacija, sve snage se moraju usmeriti ka pobedi. Vuk Radivojević je ove sezone nosilac tima i definitivno jedan od najboljih igrača lige. Pogledajte samo poslednje dve njegove utakmice, imao je 25 i 31 indeksni poen.

SG - Nemanja Vranješ je takođe igrač Sutjeske, možda i njihov najbolji pojedinac ove sezone. Ove sezone je najbolji igrač u ABA ligi na poziciji broj 2 kada posmatramo ovaj fantazi, donosi vam prosečno 16,1 poen po meču što je fantastično. Nemojte ga izostaviti ni ovog puta.

22-godišnji Miha Lapornik iz Olimpije polako sazreva u sasvim solidnog igrača, pokazao je to u mečevima protiv Mege i Cedevite, ali je protiv Metalca u potpunosti podbacio. Sada igra protiv Partizana, mogao bi da doprinese svojom dobrom partijom.

SF - Edo Murić se vraća u svoje mesto, u Ljubljanu gde je rođen, a poznato je koliko voli da igra protiv Olimpije. Ponedeljak je dan za novu njegovu dobru partiju.

PF - Nema sumnje u Savu Lešića. Ne treba napominjati da je jedan od najboljih igrača lige, u ponedeljak će igrati protiv Partizana koji nema toliko motiva za pobedom kao što ima Olimpija.

Nikola Jevtović bi mogao da "ekslodira" u ponedeljak protiv Mege. Momak koji je odličan tokom cele sezone ima sasvim solidnu ulogu u Metalcu pa se nadamo da će je iskoristiti.

Miloš Komatina - Imao je sjajan period kada je Bajić došao na mesto trenera umesto Lukajića, a nakon toga mu je forma u opadanju. Ipak, protivnik u ponedeljak je Tajfun, mogao bi da se vrati u formu u pravo vreme baš kada je Igokei pobeda veoma potrebna.

Karlo Žganec je momak koji je generacija '95, mogao bi da dobije priliku u dresu Cedevite u poslednjem kolu ovog takmičenja i da je u potpunosti iskoristi. Naš je pik.

C - Đorđe Majstorović, čovek iz našeg naslova. Majstorović je odličan tokom čitavog dela sezone, ali je naročito dobar pred sam kraj. Momak iz Čačka je u jednoj od odlučujućih utakmica protiv Olimpije ubacio 19 poena za indeks 30, a u poslednjem kolu protiv Mega Leksa bi mogao da pokaže da se radi o sasvim solidnom košarkašu koji ima velike mogućnosti.

Evo i našeg tima:

Nikola Pavličević (6), Nemanja Vranješ (6,6), Edo Murić (6,6), Sava Lešić (7,6), Đorđe Majstorović (6,2), Vuk Radivojević (7,2), Nemanja Dangubić (4.8) i Karlo Žganec (4,4).

Konsultujte i statistiku ovde, čekaju vas vredne nagrade, ako ste stariji od 18 godina, uključite se, super je zabava, a ume da bude itekako isplativo.

Ne propustite