Aba fantazi - Lalić je sigurica, koga još staviti u tim?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.11.2015.
14:31
Izvor: Sportske.net

Ponude na sajtu "Fantasynova.rs" su kao i uvek zanimljive, pokušajte i vi da sastavite tim i osvojite nagrade igrajući i protiv svojih prijatelja.

aba-liga.com/Krka/DragoPerko
aba-liga.com/Krka/DragoPerko

Povezane vesti

Union Olimpija - Metalac

Poznato vam je da je Metalac bez povređenog Majstorovića, možda i najboljeg igrača ekipe, pa će Olimpija imati olakšan posao u subotu od 17 časova kada je i krajnji rok da učestvujete u takmičenjima vezanim za ABA ligu.

Ipak, daleko od toga da će im posao biti lak, naprotiv. Metalac je pokazao zube u meču sa Cedevitom, posebno Marko Jošilo koji je preuzeo ulogu lidera dok se Majstorović ne vrati na parket. Ne zaboravite ni Maleševića koji igra odlično, ali ostatak ekipe često zna da podbaci. Kutlešić je igrač od koga može zavisiti igra Metalca, kada je dobro igrao Metalac je pobeđivao, pa ukoliko ga krene šut, očekujte od njega 20+ indeksnih poena.

Sava Lešić će i ovoga puta predvoditi Olimpiju, on je čovek na koga definitivno morate obratiti pažnju i staviti ga u tim. Košta 7,6, ali verujte nam da vredi uloženi novac. Lapornika sve više služi šut, možete da probate sa njim imajući u vidu da igra sve više (20-30 minuta).

Mega Leks - Krka

Nemamo dilemu ko je favorit u ovom meču, to je definitivno Mega Leks nakon sjajnih izdanja proteklog meseca. Ipak, i Krka stiže u Mitrovicu osokoljena pobedama, vezali su čak 4 u poslednjih 5 mečeva.

Fantastični Luvavu je u formi, nezaustavljiv je, koštaće vas isto kao i Sava Lešić, dakle 7,6 jedinica. Danilo Nikolić je, za nas, čovek koji će vam doneti poene, a ne košta puno (6,2).

Na drugoj strani jedan od najskupljih igrača na fantaziju, Jure Lalić. Potpuno je dominantan, njegov prosek je 17-18 indeksnih poena po meču, sigurni smo da će i ovoga puta ispuniti svoj zadatak i imati 15-20 indeksnih poena. Ako mislite da se isplati, izvolite, stavite ga u tim. Sa druge strane, Stefan Sinovec košta svega 6,2 i može biti dobra akvizicija za vaš tim.

Cedevita - Partizan

Cedevita je jedan od favorita za osvajanje titule ove sezone u ABA ligi, a u goste im dolazi najveće ime ovog takmičenja.

Partizan se muči, gledali smo ga i u Kragujevcu protiv Radničkog kada je utakmicu protiv trećeligaša prelomio tek u trećoj četvrtini i upravo je to jedan od razloga zašto je Cedevita favorit u ovom meču.

Ako neko u ovom Partizanu izgleda dobro onda je to Kevin Džons. Košarkaš koji je skoro stigao u tim Pere Božića pokazuje da je najveće pojačanje, odlično gradi koš, dobar je i šuter sa distance, doneće vam od 15-20 poena skoro sigurno svaki meč. Cena mu raste, košta 7 jedinica, najviše u Partizanu.

Vanja Marinković i Danilo Anđušić, dva šutera u Partizanu, još uvek traže svoju formu, ali svakako da ako ih krene teško da može neko da ih zaustavi. Posebno tu mislimo na mladog Marinkovića kome dosta toga zavisi od voljnog momenta.

Predlog nam je da u tim ne stavljate Kostu Perovića i Vilsona, obojica nisu u najboljoj formi u ovom trenutku. Sa druge strane, Vitkovac je neko ko je jedan od najboljih u Partizanu ove sezone.

Cedevita je u formi, pobedili su Limož u poslednjem meču Evrolige, još jedan razlog da ih nazovemo favoritima u ovom meču.

Od igrača, Babić (6,4) je u odličnoj formi što je pokazao protiv Limoža sa 24 indeksna poena, Miro Bilan (8,4) je klasa što govori i njegova cena. Voker koji je novo pojačanje bi mogao konačno da dobije više prostora, protiv Metalca je igrao 12 minuta i postigao 8 poena, a protiv Limoža je za isto toliko minuta prikupio 5 poena za indeks 3 jer je šutirao trojke 1/5.

Tajfun - MZT

Nakon dve uzastopne pobede usledio je porz Tajfuna od Partizana u Beogradu gde su pokazali sasvim solidnu igru, a sada im u goste dolazi ekipa MZT-a koja se nalazi u veoma lošoj formi jer su vezali čak uzastopna poraza.

Dakle, Tajfun smatramo blagim favoritom u ovom meču. Sandi Čebular igra u odličnoj formi, upravo je on čovek koji drži čitavu ekipu Tajfuna u ovom izdanju ABA lige.

Aleksandar Ponjavić (5,6) je takođe neko na koga treba obratiti pažnju, ume da skupi dosta skokova i igra sasvim korektno.

MZT na drugoj strani igra veoma loše, sa izuzetkom Marka Lukovića koji drži visok nivo igre. Damjan Stojanovski (5,4) dobija dosta minuta, možda on baš bude od koristi u ovom fantaziju.

Budućnost - Sutjeska

Crnogorski derbi, Budućnost će sa novim trenerom Lukom Pavićevićem pokušati da dađe do nove pobede i da zadrži prvo mesto na tabeli u nedelju od 21 čas.

Videćemo kakvu viziju igre ima Luka Pavićević, možda je najbolje da preskočite igrače Budućnosti u ovom kolu. Ipak, ukoliko se odlučite na to, možda je dobro rešenje i Subotić (5,0) koji je u dobroj formi, a ne košta puno.

Sutjeska je igrala odličan meč protiv Crvene zvezde, posebno mislimo na Vranješa i Spasojevića. Možda su i oni rešenje za ovo kolo.

Zadar - Igokea

Nakon jako slabog starta ekipa Zadra sada igra odlično. Imaju dve pobede u nizu, definitivno će juriti i treću uzastopnu, ali im u goste dolazi sjajna ekipa Igokee.

Ćapin igra sve bolje, Radenović i Radivojević su standardno dobri.

Kod Zadra nema boljeg od Glena Kouzija, Ivan Ramljak je takođe preporuka.

Crvena zvezda - Cibona

U ponedeljak u 21 čas je klasik između Crvene zvezde i Cibone. Nakon neverovatne igre i pobede protiv Reala Crvena zvezda će pokušati da savlada i Cibonu na svom parketu, ali je to veliko pitanje imajući u vidu istrošenost igrača. Setimo se samo šta se desilo nakon pobede u Minhenu, Crvena zvezda je izgubila na svom parketu od Igokee.

Pazite se Stefana Jovića, igrao je protiv Reala pod injekcijama, ali svakako računajte na dobre igre Kvinsija Milera i Maika Cirbesa.

Moguće je da će i Štimac dobiti zapaženiju ulogu u ponedeljak uveče.

Sa druge strane, Florens je neverovatan, igra po 35 minuta po meču, uz Žižića i Jagodića je najbolji u svom timu.

fantazi

OVDE se možete prijaviti za takmičenja u okviru ABA liga fantazija na sajtu "Fantasynova.rs", imate u ponudi nekoliko liga koje vas neće koštati puno, kao i nekoliko takmičenja "1 na 1" koja su već standardno u ponudi na ovom sajtu.

Naravno, nije dozvoljeno takmičenje mlađima od 18 godina.

Ne propustite