ABA fantazi - Bez Žižića ne počinjite igru

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 08.10.2016.
18:56
Izvor: Sportske.net

Večeras, sutra i prekosutra se igra 4. kolo ABA lige, a za vas sastavljamo tim koji bi mogao da vas dovede do nagrada na fantaziju koji organizuje fantasynova.rs.

Aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj i Gordan Laušić
Aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj i Gordan Laušić

Povezane vesti

Četvrto kolo ABA lige počinje večeras utakmicom Cedevite i Zadra, a fantasynova.rs vam je pripemila nekoliko turnira za 9. i 10. oktobar, dakle, bez pomenute utakmice.

Sastaju se:

Crvena zvezda - Mega Leks
Olimpija - Mornar
Budućnost - Krka
MZT - Cibona
Karpoš - Partizan
FMP - Igokea


Kao i uvek, mi ćemo pokušati da sastavimo odgovarajući tim koji bi mogao da vas vodi do velikih nagrada, a na vama je da procenite, ispravite šta se da ispraviti i da nas pobedite na mnogobrojnim tunririma.

Evo i našeg predloga za sastav kada gledamo 9. i 10. oktobar.

Pozicija 1 - Matic Rebec. Izgleda da će ovaj momak biti vodeći igrač Krke iz Novog Mesta ove sezone. Vredi samo 5 bodova, a imajući u vidu da je do sada prosečno beležio 21,5 poena u fantaziju, onda vas jednostavno tera da ga uključite u tim. Možda je i Džeferson iz Olimpije dobro rešenje, vredi 5,8, a i Džonson iz Mornara je poprilično jeftin, 4,4.

Pozicija 2 - Nemanja Vranješ. Momak koji je ove sezone promenio klub, prešao je iz Sutjeske u Budućnost, i dalje ima dosta prostora u igri, iako je sada u jačem klubu. Vranješ je prosečno u ove tri utakmice beležio preko 16 poena, sada njegova ekipa igra protiv Krke i mogao bi da vas počasti sa još 20-ak. I on je veoma jeftin, 5,2.

Pozicija 3 - Rade Zagorac. Možda nije u najboljoj šuterskoj formi, ali definitivno će morati da pruži ono što zna u meču sa Crvenom zvezdom.

Zagorac (7.8) je jedan od skupljih igrača na fantaziju, ali verujemo da je vreme da odigra kako on to najbolje zna i da vam možda donese i oko 25-30 poena, kao što je to učinio u pojedinim mečevima prethodne sezone. Setismo se i utakmice sa starta prošlosezonske ABA lige kada je bio ubedljivo najbolji na terenu i kada se, nažalost, povredio.

Pozicija 4 - Nikola Janković. Nekadašnji igrač Mega Leksa je odličan ove sezone u Olimpiji, jedan je od najboljih igrača tog tima na startu sezone.

Prosečno je beležio do sada oko 20 indeksnih poena, a imajući u vidu koliko je jeftin (5.8), može vam doneti potpuni dobitak.

Centar - Ante Žižić. Ovde nemamo dilemu, smatramo da je momak nezaustavljiv i da je kalibar za NBA ligu, kao što reče Aleksandar Džikić. Počastiće vas svaku utakmicu sa najmanje 20-25 poena na fantaziju, pa zato i vredi čuvati novac za njega. Vredi 8,4, nije to ništa za ono koliko daje, trebalo je da stave i višu cenu.

Pored pomenute petorice, stavićemo sjajnog košarkaša Partizana, Vilijama Hačera (6,8), Dejana Davidovca iz FMP-a koji igra protiv Igokee i Seada Šehovića iz Budućnosti (5,4).

Evo kako to izgleda:

fantazi aba

Prijavljujete se OVDE, nije dozvoljeno učešće mlađima od 18 godina.

Da napomenemo još da uskoro počinje i Evroliga, što znači i još mnogo takmičenja koja su pred nama.

Ne propustite