ABA fantasy - Sad se pokažite, igra se derbi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 31.10.2015.
10:30
Izvor: Sportske.net

Predstavljamo vam novo kolo ABA lige na fantaziju, čekaju vas kao i uvek vredne nagrade.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zadar - Olimpija

Danas od 17 časova počinje meč u Zadru gde dolazi Olimpija, ekipa koja je nakon tri velike pobede izgubila na svom terenu u prošlom kolu od Budućnosti. Sa druge strane, Zadar je u odličnoj formi, pokazali su to iznenađujućom pobedom protiv ekipe Cedevite u gostima, a i prethodno protiv Tajfuna na svom terenu.

Slobodno možemo reći da ovde nema favorita, a takođe ne možemo očekivati veliki broj poena. Samim tim očekujemo da bude veliki broj skokova, očekujemo i dominaciju centara i krilnih centara.

Od onih koji bi mogli da se istaknu u ekipi Zadra zaobišli bismo Glena Kousija, ali bismo obratili pažnju na Ivana Ramljaka koji uopšte ne košta mnogo, a može mnogo da vam donese. Pored njega, na ovom meču bi mogao da se proslavi možda i Boris Barać.

Sa druge strane, nema sumnje da je najbolji igrač ekipe ove sezone Sava Lešić koji je u potpunosti sazreo i igra svoju najbolju košarku. Teško da može neko da ga zaustavi u igri 1 na 1 u ekipi Zadra, ima i odličan šut za tri poena, problem je što će vas koštati čak 7,6 jedinica. Mi ćemo preskočiti Zeka Rajta ovog puta.

Krka - MZT

Krka dočekuje Makedonce na krilima pobede protiv Partizana, što bi moglo da bude i odlučujući faktor u ovom meču, mislimo prevashodno na psihološki momenat ekipe. Obe ekipe su prosek ove sezone, ali očekujemo pobedu domaćina u ovom meču.

Naravno, Jure Lalić je toliko dominantan ove sezone u Krki da ga treba uvrstiti u tim. Problem - cena, koštaće vas više od proseka, 7,4 jedinica. Pored njega, izbegavajte Stefana Sinoveca, nije u najboljoj formi, a ako tražite igrača koji bi mogao da bude potencijalno iznenađenje, pokušajte sa Lapornikom.

Marko Luković (6,8) je u ekipi MZT-a najbolji ove sezone, beleži prosečno 15 indeksnih poena, malo više od Đorđa Drenovca (6.6), a obojica imaju cenu nešto višu od proseka. Obratite pažnju na Danila Daču Mijatovića, setite se samo kako je u Radničkom rešetao sa pozicija za tri poena, ako mu se da malo prostora ne sumnjamo da će ga iskoristiti ovaj iskusni krilni centar koji može da odigra i na poziciji centra.

Možda je i vreme da vidimo Damjana Stojanovskog u najboljem svetlu.

Budućnost - Metalac

Ovde nemamo neku veliku dilemu, trebalo bi da dođe "kec", Budućnost se izdvojila na prvom mestu na tabeli ispred Zvezde i Mege, a pobede protiv Cedevite i Olimpije dovoljno govore u kakvoj su formi u ovom trenutku.

Metalac dolazi u Podgoricu nakon poraza od Zvezde na svom terenu, sigurno je da će sve pokušati kako bi nadoknadili poraz koji su doživeli u prethodnom kolu, tako da ne dolaze sa belom zastavom.

Centri Budućnosti su jači od centara Metalca, tu treba očekivati da se pravi razlika, što znači da tipujemo na Aleksa Marića u ovom kolu da će zabeležiti 20+ indeksnih poena.

Aleksandar Maric

Omar Kuk je takođe naš predlog, ima prosečno skoro 7 asistencija po meču, igra 30 i više minuta, sigurno je da može i on do 20+ fantazi poena.

Metalac nema nekog ko se izdvaja iz grupe, a teško da će Đorđe Majstorović imati prostora za igru protiv Aleksa Marića. Možda Malešević (5,6) ili Jošilo (5,8) nisu loš izbor.

Ne zaboravite i Borisa Bakića, igrao je samo dva meča, očekujemo sve veću minutažu.

Cibona - Igokea

U poslednjih pet mečeva jedina pobeda Cibone je protiv Partizana na svom terenu, a sada im u goste stiže solidna Igokea koja je trenutno na deobi četvrte pozicije sa 4 pobede i 3 poraza.

Ni u ovom meču nema favorita, neće nas iznenaditi niti jedan od dva moguća ishoda. Ono što mi očekujemo jeste da Džejms Florens pokaže još bolju partiju nego u prethodnom kolu. Ovaj momak je tek stigao u Cibonu, nakon prve partije postigao je čak 16 poena, ali je dosta lopti potrošio pa je na kraju imao indeks od samo 9 poena.

Ipak, sigurno je da će dobiti veliku minutažu, očekujemo još bolju partiju, a sve što treba da izdvojite za njega jeste 5,6 indeksnih poena.

Naravno, ne zaboravite ni Anta Žižića, kao ni Jagodić-Kuridžu, tandem pod košem Cibone.

Mavra, Krušlin i Zubac su povređeni u Ciboni, pazite se.

Bivši košarkaši Zvezde, Vuk Radivojević i Ivan Radenović su najbolji ove sezone u Igokei. Radenović predstavlja siguricu, konstantan je, a košta oko proseka, 6,4. Razmislite o njemu.

Aleksandar Ćapin nikako da pronađe formu koju je imao u Radničkom pre par sezona kada je bio i najkorisniji igrač ABA lige, a teško da će je i pronaći imajući u vidu njegove godine. Dimić je igrač od koga uvek možete očekivati bljesak, ali je pitanje da li baš sada. Sve zavisi od njega, ako uđe dobro u meč, može da se desi da ima i preko 20 poena.

Tajfun - Cedevita

Poslednjeplasirana ekipa ABA lige dočekuje poletelu Cedevitu koja je slavila u Istambulu protiv Efesa. Koliko je samo promenljiva forma Cedevite ove sezone, svakako da su ekipa za izbegavanje kako na kladionici, tako i na fantaziju. Miro Bilan je jedan od najstandardnijih, igra dobro, treba očekivati još jednu dobru partiju. Mada, Cedevita je to, zaobilazite ih u velikom luku.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA

Sa druge strane, obratite pažnju na bekove, Čebulara i Ponjavića, ostali mogu da "eksplodiraju", ali jako, jako teško.

Izbegavajte ovaj meč, možda jedino Bilana, eventualno Vajta ili Pulena možete staviti u tim.

Zubčića nikako, izbačen je iz ekipe.

Crvena zvezda Telekom - Partizan

Poslastica za naše navijače je ostavljena za kraj, sledi nam veliki derbi. Dosta je to slabije u odnosu na prethodnu sezonu kada su obe ekipe bile jače na skoro svim pozicijama, već sada to sa sigurnošću možemo reći.

Zvezda traži formu, nakon dva ubedljiva poraza protiv Reala i Himkija možemo slobodno reći da su u krizi, više psihološkoj, pa u ovaj derbi i ne ulaze kao apsolutni favoriti kao što su pojedinci nagovestili.

Jedini u Zvezdi koji je i više nego konstantan jeste Maik Cirbes, a imajući u vidu slabiju centarsku liniju Partizana, on je čovek koga morate da imate na fantaziju u ovom kolu.

Maik Cirbes

Tompson, Mekel, Lazić i Simonović traže formu, sasvim solidni su Jović i Gudurić od početka sezone. Još uvek je nepoznato koliko može Kvinsi Miler, u Podmoskovlju nije toliko bio loš kao ostali, verujemo da tu ima potencijala. Rizik sa njim će vas koštati 7 jedinica, dok bi i Vladimir Štimac mogao da se naigra u ovom meču.

Od Partizana treba očekivati da traži poene na spoljnim pozicijama, pre svega preko Anđušića koji bi trebalo da postane vedeta tima, ali i od toliko čekanog Vanje Marinkovića. Cvetković je vodeći igrač Partizana, Vitkovac je sasvim solidan takođe, ali mi tipujemo da će ovo biti meč Danila Anđušića.

Kevin Džons je sposoban da igra, ali ne bismo rizikovali, još uvek.

Pored njih, Aranitović može da "poludi" kako je pokazivao u nekim prethodnim mečevima, ne zaboravite na njega.

Dakle, ovi igrači su naša preporuka, imate po trojicu na svakoj poziciji, predlažemo i da najjačeg stavite na poziciju centra:

PG - Cvetković (Partizan) 6,6; Omar Kuk (Budućnost) 6,4; Džejms Florens (Cibona) 5,6;
SG - Marko Luković (MZT) 6,8; Danilo Anđušić (Partizan) 6,2; Miloš Dimić (Igokea) 5,2;
SF - Ivan Ramljak (Zadar) 5,2; Luka Lapornik (Krka) 5,0; Nikola Malešević (Metalac) 5,6;
PF - Sava Lešić (Olimpija) 7,6; Boris Barać (Zadar) 5,4; Danilo Mijatović (MZT) 5,0;
C - Maik Cirbes (Zvezda) 8,2; Jure Lalić (Krka) 7,4; Aleks Marić (Budućnost) 7,8.

Ukoliko želite da osvojite vredne nagrade i u ovom kolu ABA lige možete se prijaviti na sajtu "Fantasynova.rs" potpuno besplatno preko OVOG LINKA, a tamo se možete upoznati i sa pravilima igre.

Igra se pod okriljem kladionice "Soccer", a pravo igranja imaju stariji od 18 godina.

Srećno!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Saturday, 31.10.2015
11:33

Paartizan i Zvezda nemaju dobre igrače za fantasy. Jedino Cirbes, ostalo su sve igrači koji pune po jednu kolonu (ili nijednu).