ABA fantasy - "Klasik" na programu, spremajte ekipe!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 17.10.2015.
12:27
Izvor: Sportske.net

Kao i svake nedelje, možete sastaviti svoje timove u ABA fantaziju, a i ove nedelje vas očekuju novčane nagrade.

BETA/BETAPHOTO/HINA/DR
BETA/BETAPHOTO/HINA/DR

Povezane vesti

Prvo kolo Evrolige je zvanično završeno, sada se svi zaljubljenici u košarku okreću nacionalnim šampionatima, a nas svakako najviše zanima ABA liga pošto ćemo i ovog vikenda biti u situaciji da osvojimo vredne nagrade koje nam nudi "Fantasynova.rs" pod pokroviteljstvom "Soccer" kladionice.

Igra se nekoliko veoma zanimljivih duela za sve fantazere, a svakako da je najzanimljiviji duel Cibone i Partizana, duel dva najveća imena u balkanskim okvirima koja se takmiče u ABA ligi ove sezone.

Takođe, gledaćemo i derbi između Crvene zvezde i Union Olimpije u Beogradu, a taj meč je na programu u nedelju od 17 časova. Duel Cibone i Partizana stavićemo u centar naše pažnje, pokušaćemo da procenimo koliko je ko u stanju da vam donese poena iz ovog meča kako biste osvojili jedno od prvih deset mesta u konačnom rangiranju ABA liga fantazija.

Najbolji igrač Partizana ove sezone jeste Aleksandar Cvetković koji pokušava da pokaže ove sezone da se ne radi o "večitom talentu" kako ga pojedinci nazivaju. Prosečno beleži 12 indeksnih poena, ali pored njega je redovno još jedan košarkaš Partizana oko 15 indeksnih poena.

Petar Aranitović
je pokazao da se radi o velikom potencijalu, ima mekanu levicu, može da naspe protivnički koš sa 10 poena u intervalu od par minuta, što je i pokazao u poslednje dve utakmice. Njegova vrednost je nešto što svakako privlači, koštaće vas svega 3,8 jedinica da ga stavite u tim što može da vam ostavi dovoljno jedinica da angažujete i više cenjene igrače.

petar aranitovic

Ne zaboravite Vanju Marinkovića, mi tipujemo na njega da bi danas mogao da konačno pokaže zašto je kapiten Partizana, očekujemo od njega makar 12-15 indeksnih poena. Kosta Perović je krenuo da igra bolje, ali još uvek je daleko od forme da bismo ga stavili u naš tim.

Danilo Anđušić
ima pravo igranja, radi se o sjajnom šuteru, ali svima je nepoznanica da li je u pravoj formi nakon pauze koju je imao i veliki je rizik staviti ga u tim. Sa druge strane, radi se o momku kome ne treba mnogo da "poludi" na terenu, dobro razmislite kada je on u pitanju. Sa druge strane, Ante Žižić nam je "sigurica".

Partizan ima jako slabu centarsku liniju ove sezone, Ante Žižić je igrač oko koga se sve vrti u Ciboni. Tipujemo 20-ak indeksnih poena, svakako ga stavljamo u ekipu. Podatak da do sada nije podbacio u sezoni (najmanji indeks mu je bio 16) dovoljno vam govori da bi sutra mogao da ponovo ima svoje veče. Marin Rozić je neko ko igra odlično "velike" utakmice, njegovo iskustvo dosta znači igri Cibone, protiv Partizana očekujemo dobru partiju. Protiv Cedevite se najbolje pokazao ove sezone, svakako je neko koga treba prostudirati do tančina kada sastavljate svoj tim.

Ne zaboravite ni Kuridžu, ali ćemo se na toj poziciji radije odlučiti na neke druge košarkaše. Krka igra sa uzdrmanim Metalcem kod kuće, igrač za razmatranje jeste Stefan Sinovec.

Sinovec

Radi se o igraču koji je svojevremeno igrao za Metalac, poznaje veoma dobro par igrača, a i ove sezone je jedan od glavnih igrača Krke od koga se očekuje mnogo. Provodi po najmanje 25 minuta na parketu, a jedino je imao lošu prošlu utakmicu u derbiju Slovenije kada je Krka poražena od Olimpije. Uzima dosta šuteva, nadamo se da je namestio ruku pošto ćemo ga staviti u tim. Naravno, Jure Lalić je dominantan centar, očekujte barem 15 poena.

Što se tiče Metalca, pazite se Babovića, dobio je otkaz, a u tim su stigli Boris Bakić i Radenko Pilčević. Pažnju obraćamo na Đorđa Majstorovića, očekujemo dobru partiju ponovo.

Budućnost i Cedevita igraju možda i najveći derbi kola, najveći problem je činjenica da su obe ekipe igrale evropska takmičenja i da je jako nezgodno prognozirati ko bi mogao da "razbije" danas.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA

Miro Bilan definitivno, ali ko pored njega?

Tadija Dragićević je naš pik.

U meču Zvezde i Olimpije obratite pažnju na Savu Lešića, košarkaš je koji veoma dobro poznaje Zvezdu, čak je pružao sjajne partije protiv te ekipe u dresu Radničkog pre dve sezone pa ga sa tim pravom stavljamo u naš tim.

U Zvezdi je jako nezahvalno izabrati čoveka, igrali su utakmicu u četvrtak protiv Strazbura, a naš pulen ovoga puta biće Maik Cirbes.

Uostalom, evo našeg izbora.

fantazi

Pravo učešća imaju svi koji imaju preko 18 godina, a OVDE se možete prijaviti za ovo takmičenje. Sve statističke podatke koji vam mogu pomoći da sastavite tim ove nedelje možete pronaći ovde.

Ne propustite