ABA fantasy - Jurimo "razbijače"!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 22.12.2015.
10:10
Izvor: Sportske.net

Fantasynova vam priprema i za ovo vanredno kolo ABA lige nove ponude, evo naših saveta.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS

Povezane vesti

Vanredno kolo ABA lige je na programu u utorak, sredu i četvrtak zbog pauze u evropskim takmičenjima, a kao i uvek, za vas su spremna takmičenja na sajtu fantasynova.rs. Ove nedelje imaćete priliku da igrate na 5 turnira, jedan sveobuhvatni od utorka do četvrtka, jedan "free practice" i ostala tri su bez prve dve utakmice koje se igraju u utorak što znači i veću šansu za dobitak usled manjeg broja igrača.

3 hiljade dinara je garantovano na prvom turniru, ovom sveobuhvatnom, a primetićete da vam je u ponudi i turnir u kome je ulog 1000 dinara za garantovanu sumu od 10 hiljada dinara. Ovaj turnir bi mogao da bude veoma privlačan jer tri učesnika dobijaju nagrade (5 hiljada, 3 hiljade i 2 hiljade), a sigurno je da neće biti mnogo igrača, samim tim su i šanse za dobitak veće.

Pored njega, ostali nose garantovane sume od 200, odnosno 50 dinara. Na turniru sa 50 dinara veći broj učesnika će biti nagrađen na samom kraju, ali sigurno je da će biti više fantazera.

fantazi

Da krenemo sa predlozima za ovo kolo, naš je tip da igrate sa dva pleja i dva centra u ekipi, ipak su statistički ove dve pozicije najisplativije što se tiče poena. Dakle, kvalitet i raspoloživi novac je najbolje da ujezgrite u te pozicije.

Da krenemo sa pronalaženjem dva pleja (PG).

Ako neko zadivljava sve više iz nedelje u nedelju onda je to Nikola Ivanović, član Mega Leksa. Ipak, najskuplji je u timu Mege (7,4), ali ide na našu listu predloga pre nego što sastavimo. Imajte u vidu da igraju protiv Budućnosti, imaće veliki motiv ovaj plejmejker da igra protiv ekipe koja ga nije želela ove sezone u timu.

Pazite se Vilsona iz Partizana i Florensa iz Cibone, čini nam se da su nakon prošlog kola ponovo u kontra ritmu.

Ipak, ako mislite da iskoristite nekog ko je jeftin kako biste ostavili dovoljno novca za "razbijače" poput Lalića, Bilana, Cirbesa, Lešića, Vilsona ili Radenovića, onda vam preporučujemo Nikolu Rebića. Verujemo da bi mogao da dobije šansu protiv Zadra, koštaće vas samo 4 jedinice.

Od onih "jačih" obratite pažnju i na Džejkoba Pulena (7,2) koji bi mogao da razbija Cibonu jer naspram sebe ima nešto slabijeg odbrambenog igrača Florensa. Takođe, Cvetković iz Partizana (6.2) bi mogao da zaigra dobro protiv svog bivšeg tima, MZT-a u Skoplju.

Još neko na poziciji pleja?

Da, Vuk Radivojević (6,6) protiv "užasnog" Metalca, Igokea je promenila trenera, svašta može da se desi.

Vuk Radivojevic

Igrač na poziciji dva (SG)


Zavisi od vaše taktike, ako igrate kao mi na centre i plejeve onda predlažemo nekog sa nižom cenom.

"Češljamo" ekipe, u Partizanu imate Vanju Marinkovića koji košta 5 jedinica i mogao bi da vam bude dobar pik ovog puta. Znate vrlo dobro da je igrač koji nema puno samopouzdanja što je normalno imajući u vidu njegove godine, ali ako proigra vrlo lako može da vam donese i do 20 poena.

Sandi Čebular (6,4) je vezao dve solidne partije, a ove sezone je vezao i dve utakmice u kojima je prelazio 30 indeks. Ipak, naspram sebe imaće dobrog odbrambenog igrača, Stefana Sinoveca, pa ga mi ne bismo predložili.

Sa druge strane, Sinovec vredi isto toliko i odigrao je sjajan meč protiv Zadra u gostima. Razmislite o njemu, mi smatramo da će duel na ovoj poziciji dobiti Stefan, ali bismo se pre odlučili za Vanju Marinkovića zbog cene.

Vanja Marinkovic

Imate i Mulalića na ovoj poziciji koji može da "prospe" 20-ak poena ako ga krene šut, a vredi isto koliko Marinković iz Partizana.

Miha Lapornik bi protiv Sutjeske mogao da pruži dobru partiju. Odigrao je dve utakmice zaredom dobro, vredi 5,6 jedinica, negde nam je u rangu po kvalitetu sa Vanjom Marinkovićem koji nam je za sada pik za "dvojku" (SG).

Ime koje mora da se nađe u ovom tekstu jeste Marko Gudurić. Razmotrite ga, imajte i uticaj umora u vidu, mlad je igrač i nije navikao na veliku minutažu, ali njegov učinak na poslednje dve Zvezdine utakmice i cena (5,4) vas teraju da ga ispoštujete.

Ostavićemo ga u razmatranje za preostalu poziciju na klupi.

Igrač na poziciji tri (SF)

Izbegavajte Luvavua, ne igra najbolje moguće derbije, a košta dosta. Jednostavno, trošadžija je. Sa druge strane, volim da forsiram Luku Babića (6,6), igra se i derbi sa Cibonom, on uvek dobija dosta minuta, možda konačno pređe 20 poena. Stvar je sreće sa njim i sve zavisi od razvoja situacije.

Malešević (5,8) i Jošilo (6,0) bi trebalo da nose igru Metalca kada je odsutan Majstorović, ali oni jednostavno to ne čine na pravi način, pa mogu i neprijatno da vas iznenade. Nisu skupi, ali neka idu u predloge pa ćemo izabrati na kraju.

Edo Murić (6,6)? Ne, ne bismo da rizikujemo. Čeda Vitkovac? Nije se video protiv Mege, možda je pravo vreme da ponovo zaigra dobro. Čeda bi mogao protiv MZT-a i da se nakupi skokova, razmotrićemo ga.

Hoće li se Ivan Ramljak konačno probuditi nakon skupljenih 6 indeksnih poena u poslednje dve utakmice? Zvezda je protivnik, protiv jedne odbrane koju igra Budućnost imao je indeks -4 tokom ove sezone, tako da, izbegavajte. Simonović ima problema sa povredom, i on je za izbegavanje.

Problematična pozicija, sve u svemu.

Igrač na poziciji četiri (PF)


Forma Ivana Radenovića (7.2) je na zavidnom nivou. Ako imate u vidu da igraju protiv Metalca koji ne može da se poveže u poslednje vreme, i to igraju na svom terenu, onda bi red bio da se ovaj košarkaš ispoštuje.

Ipak, odličan je i Kevin Džons (7,4) iz Partizana. Jedan je od "razbijača" koje smo naveli gore u tekstu, igra protiv MZT-a, svojom snagom mogao bi da bude ključan igrač za Partizan i ovog puta. Ima najbolji prosek od igrača na poziciji 4.

Darko Bajić je novi šef struke Igokee za koju verujemo da će pobediti Metalac u ovom kolu. Komatina (6,4) je igrač koji je igrao kada je Bajić bio trener i bio je igrač koji je dobijao priliku, možda je i on pravo rešenje ako ostavljate novac za nekog mnogo skupljeg igrača.

Spasojević iz Sutjeske i Jevtović iz Metalca su u lošoj formi, izbegavajte ih.

Zvezda, verujemo da će lako pobediti Zadar, pa verujemo da Miler nije igrač koji će preći 15 poena. Vredi 7 jedinica, zbog toga otpada, neko ko vredi toliko morao bi da vam donese veliki indeks.

Sava Lešić, jednom u pet utakmica desi se da ima indeks manji od 10. Igra protiv trenutno najslabije ekipe u ligi, Sutjeske. Ako vam je dovoljno, izvolite, vredi 7,2.

Sava Lesic

Nećemo zaboraviti ni Tadiju Dragićevića koji je odigrao sjajan meč protiv Zvezde sa 20 poena i 10 skokova.

Danilo Mijatović dobija dosta minuta u MZT-u, a protiv Partizana će imati prostora, to je sigurno. Voli da trči i da se izvlači na poziciju za tri poena, ako ga krene svašta se možemo nagledati. Vredi samo 4,6, pogodan je za našu taktiku.

Centri, pozicija pet

Aleks Marić (7,4) je imao problema sa povredom, ali protiv Zvezde je dokazao da je ponovo u formi, imao je 16 poena i 10 skokova. Mega je sledeća, dueli sa Nikolićem, mogao bi da prođe sasvim dobro, kao što je prošao Džons iz Partizana koji je bio bitke sa igračem Mege.

Miro Bilan (8,6) je čovek koji bi mogao da razbije protiv Cedevite. Informacija za vas glasi da će se na parket vratiti Ante Žižić (7,4) u Ciboni, njihov najbolji igrač ove sezone, ali je pitanje koliko će biti u stanju da igra nakon pauze od skoro mesec dana.

Andrija Žižić je dobro odradio posao u njegovom odsustvu, a činjenica da je čuvao svetski poznate centre u svojoj karijeri po našem mišljenju, ne bi mogla da spreči Mira Bilana da odigra još jednu utakmicu od preko 25 indesknih poena.

Jure Lalić (7.6) je, takođe, naš pik za ovu rundu fantaziranja.

Dakle, kako su izgledali naši predlozi:

PG: Ivanović (7,4), Rebić (4,0), Radivojević (7.0), Pulen (7,2)
SG: Sinovec (6,4), Marinković (5,0), M. Lapornik (5,6) i Marko Gudurić (5,4)
SF: Malešević (5,8), Jošilo (6,0), Luka Babić (6,6), Vitkovac (6,4)
PF: Radenović (7,2), Džons (7,4), Komatina (6,4), Lešić (7.2), Mijatović (4,6)
C: Bilan (8,6), Lalić (7,6), Marić (7,4)


Izdvojili smo one koji mogu da razbiju, sada sastavljamo tim. Rekli smo, dva centra i dva pleja.

Radivojević, Marinković, Malešević, Džons, Bilan.
Klupa: Rebić, Mijatović, Lalić.

fantazi

Dakle, kao što glasi naslov, odlučili smo se za "razbijače", Lalića, Bilana i Džonsa koji zajedno mogu da vam donesu i preko 70 poena.

Da se pohvalimo i da smo ponovo uzeli novac protekle nedelje, OVO je bio naš predlog.

Prijavljivanje za takmičenja "Fantasynova" možete obaviti OVDE, uz podsećanje da su zarade zagantovane i da možete učestvovati u nadmetanjima "1 na 1" a sve ponude nalaze se na sajtu "fantasynova.rs".

Podsećamo da se takmičenja obavljaju pod okriljem kladionice "Soccer" a takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina.

Ne propustite