ABA fantasy - Iskoristite dobru formu Zvezde, Partizana i Cedevite

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.11.2015.
09:12
Izvor: Sportske.net

Nastavljamo fantazi takmičenja koje organizuje sajt "fantasynova.rs" pod okriljem kladionice "Soccer", sada je na redu ABA liga.

BETA/BETAPHOTO/ HINA/ Denis CERIC/DR
BETA/BETAPHOTO/ HINA/ Denis CERIC/DR

Povezane vesti

Nastavljamo sa igranjem fantazija koji se igra na sajtu "Fantasynova.rs", objasnili smo vam pre par dana da je krenulo takmičenje za novac uz velike potencijalne dobitke za svakog pojedinca, a o tome ste više mogli da pročitate OVDE.

U nastavku ćemo pokušati da vam olakšamo izbor igrača za ABA fantazi u kome ovog vikenda možete osvojiti do 6500 dinara koliko je nagrada za prvoplasiranog. Ukupan nagradni fond je 25 hiljada dinara, vaš ulog 100 dinara.

Da napomenemo, novac na vaše fantazi račune možete uložiti u najbližoj "soccer" kladionici.


Budućnost - MZT


Ekipa Budućnosti je u prošlom kolu doživela neočekivan poraz u ABA ligi od Partizana, svi očekujemo ekspresan povratak pobedama protiv Makedonaca.

Aleks Marić je u prošlom kolu u potpunosti zaustavljen, a sada očekujemo od njega da se vrati u ritam protiv ekipe MZT-a. On je jedan od najskupljih igrača u ovom fantaziju, koštaće vas ogromnih 8 novčanih jedinica, ali u ovom kolu bi itekako mogao da se isplati.

Tadija Dragićević je košarkaš za razmišljanje u ovom kolu, Omar Kuk je uvek standardan i po našem mišljenju, nećete pogrešiti kada ga stavite u tim, ali verujemo da imate boljih izbora.

Sa druge strane imate nekoliko košarkaša na koje treba obratiti pažnju, a samo jedan košta više od prosečne sume koje imate po igraču na startu selektovanja ekipe - Marko Luković (6,4).

Ukoliko tražite jeftinije - Mijatović i Stojanovski, dok je Drenovcu i Lukoviću realno da pređu 15 fantazi poena.

Mega - Cibona

Možda i najzanimljivija utakmica ovog kola. Mega je izgubila od hrvatske ekipe u prošlom kolu, imala je Cedevitu u šakama u poslednjoj deonici kada su i vodili u Zagrebu, a sada imaju priliku na svom terenu protiv Cibone da nadoknade taj poraz.

Samardžijski je i definitivno otišao iz tima, protiv Cibone bi veliku minutažu trebalo da ima Danilo Nikolić, ali i Nikola Janković. Upravo su njih dvojica igrači koji bi mogli da vam donesu veliki broj fantaui poena, pored odličnog Ivanovića i Luvavua.

Na drugoj strani igrač koji je preuzeo konce igre u svoje ruke jeste Džejms Florens.

Ovaj košarkaš igra sjajno u ovih nekoliko kola od kada je stigao u Cibonu. Glavni je igrač ekipe, glavna napadačka opcija, neko koga trebate staviti u prvi tim. Naravno, Žižić je neko ko je konstantan, ali i Jagodić, obojica su zahvalni za ovaj fantazi.

Zadar - Partizan

Jedan od klasika ovog kola, ali i utakmica koja bi mogla da se igra na mali broj poena i koja je nezahvalna za fantazi igrače.

Ipak, pisali smo vam da treba igrati na igraće Partizana u narednom periodu koji su "poleteli" nakon velike pobede u derbiju protiv Budućnosti.

Kouzi je najbolji igrač Zadra ove sezone, slede Ramljak i Barać, ali niko od njih nema prosečno više od 15 fantazi poena, nemojte to očekivati ni sada.

Igrač u Partizanu koji je u usponu forme jeste Kevin Džons. Radi naporno na treninzima, odigrao je sjajan meč sa Budućnošću, pa očekujemo makar 15-20 fantazi poena u ovom kolu protiv Zadra. Ne košta puno, 6,2.

Igrajte na visoke igrače u ovom meču, biće dosta promašaja sa distance, što bi moglo da donese dosta poena skakačima baš kao što je Džons.

Pazite se bekova Partizana, stigao je Vilson, smanjiće minutažu ostalima, a i on je velika nepoznanica za sada, barem kada se radi o formi. Jedini sa kojim bismo probali jeste Danilo Anđušić koji podiže formu.

Cedevita - Olimpija

Cedevita je zabeležila još jeda trijumf u Evroligi, treći u nizu, nalaze se u sjajnoj formi, očekujte da to nastave i u meču sa Olimpijom.

NAravno, nosioci igre su neustrašivi Bilan, Vajt i Pulen, baš kao i Luka Babić koji igra sve bolje. Za nas je Bilan možda i najkonstantniji košarkaš ABA lige, neko od koga možete očekivati 20 indeksnih poena i protiv Efesa, Zvezde ili Tajfuna. Ono što je problem jeste njegova cena - 8,4.

Pulen i Vajt igraju dobro, ali imaju i loših partija ove sezone, tako da su igrači za izbegavanje. Babiće je čovek koji je sve bolji, probajte sa njim u ovom kolu protiv oslabljene Olimpije.

Olimpija je izgubila na svom terenu u Eurokupu, jedva su sastavili tim, nekoliko igrača je vuklo povrede u prethodnim utakmicama kao što je i Sava Lešić, najbolji igrač tima kada gledamo indeksne poene.

Krka - Sutjeska

Po mnogima i više nego očekivani "kec". Krka je veliki favorit u ovom meču, ali sa druge strane Sutjeska će gledati da prekine neugodni niz poraza od 5 mečeva.

Sinovec diže formu, sve je bolji, dok je Lalić igrač koji je sasvim solidan ove sezone za novac koji vam oduzima kada ga stavite u tim (7,6).

Spasojević i Vranješ su odlični na drugoj strani, ali obojica su znali da podbace. Obratite pažnju na Aleksu Popovića, pojačao ih je, čuvaće večeras Sinoveca i mogao bi da iz kontri da postigne nekoliko poena za svoj tim.

Crvena zvezda - Igokea

Zvezda ima problema sa povredama, ali su konačno podigli značajno samopouzdanje u svim takmičenjima sa dve uzastopne pobede protiv MZT-a i Bajerna u Minhenu.

Rekli smo vam, Jović je igrač za ovu igru pošto je Mekel povređen i pošto Vilijams nema pravo da igra. Ima tu još razloga da ga stavite u tim, igrao je fantastično u poslednje dve utakmice, jedan je od vođa košarkaša Crvene zvezde u poslednjih nekoliko utakmica.

Drugi predlog za Zvezdu jeste Kvinsi Miler. Ni on nije skup, a već sada se vidi da je neko ko uzima mnogo šuteva i da je košarkaš koji rešava utakmice. Probajte sa njim.

Naravno, ne zaboravite na centre Štimca i Cirbesa.

U suprotnom taboru igraju Vuk Radivojević i Ivan Radenović, nekadašnji košarkaši Crvene zvezde, i upravo su njih dvojica igrači koji su najbolji do sada. Ipak, koštaće vas i preko 7 jedinica, a nešto ne verujemo da će imati više od 15 indeksnih poena.

Naravno, ukoliko mislite drugačije, slobodno nas demantujte.

Evo našeg tima:

Jović, Popović, Anđušić, Miler i Bilan;
Lapornik, Džons i Spasojević.


Da čujemo vas, OVDE se možete prijaviti, igra se za GARANTOVANI nagradni fond od 25 hiljada dinara, cena učešća je 100 dinara, a najboljih 27 dobijaju nagradu. Prvo mesto je 6500 dinara.

Naravno, učešće je zabranjeno mlađima od 18 godina.


Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda_aa_YNWA
Saturday, 14.11.2015
13:52

Jovic,Luwawu,White,Jones,BilannKupa: A.Aranitovic, P.Aranitovic, Stimac