U prvom polufinalu Mastersa u Londonu sastaće se Marko Fu i Roni O’Saliven

Autor: Vladan Niškić
petak 20.01.2017.
20:00
Izvor: Snuker savez Srbije

Marko Fu je sjajnom igrom u meču 1/4 finala savladao Marka Alena rezultatom 6:2. Može se reći da momak iz Hong Konga igra svoj najbolji snuker u karijeri, prvo osvojivši Scottish Open prethodnog meseca , da bi taj

worldsnooker
worldsnooker

Povezane vesti

Brejkovima od 74 i 83 poena Fu je došao do vođstva od 2:0. Mark Alen je brejkovima od 70 i 54 poena uspeo da održi priključak do 3:2 za njegovog protivnika, ali je u preostala tri frejma koje je osvojio Fu,  Mark Alen uspeo da osvoji samo 5 poena.

„ Igrao sam veoma dobro ceo meč. Od samog početka sam bio 100% fokusiran na igru, što je i neophodno kada igrate protiv igrača kao što je Mark Alen. Zaista sam srećan načinom na koji igram u ovom trenutku. Uvek ima mesta za napredak, ali mislim da igram najbolji snuker u svojoj karijeri. Sve je počelo na UK Championsipu, nastavilo se u Glazgovu i evo prenelo se i ovde u Londonu. Sledeći meč je protiv Ronija, to je nešto za šta trenirate i za šta se pripremate“ -rekao je Marko Fu

Roni O’Saliven je u svom meču 1/4 finala uspeo da savlada Nila Robertsona sa 6:3. Ovo je bio meč najuspešnijih igrača ovog turnira u poslednjih nekoliko godina. Otkada se Masters održava u Alexandra Palace od 2012. godine, Nil Robertson je svake godine uspeo da dođe do polufinala. Roni O’Saliven će ovom pobedom nastaviti svoj put ka finalu i pokušaju da se domogne prvog trofeja u sezoni 2016/2017, budući da ima poraze u finalima European Masters turnira, Champion of Champions i u finlau UK Championship turnira.

Što se tiče samog toka ovog meča, nakon odigrana prva četiri frejma rezultat je bio izjednačen, 2:2. U njima smo videli brejk Robertsona od 74 i brejk Ronija od 64 poena.  Nakon povratka sa pauze, obojica osvajaju još po jedan frejm za rezultat 3:3. Kako je meč odmicao  primetna je bila nervoza u igri obojice , te je nakon loše sejfti igre Robertsona, O’Saliven poveo sa 4:3. U devetom frejmu ovog meča Roni O’Saliven je brejkom od 68 poena uspeo da ostvari trijumf i plasira se polufinale.

„ Mislim da ni ja ni on nismo odigrali dobro. Bolje sam se fizički osećao danas nego u prethodnom periodu, jer sam već neko vreme bolestan.  I dalje osećam draž za ovom igrom i to je nešto što me tera da igram i dalje. Moram biti realan,moja igra nije na nivou na kojem je bila pre nekoliko godina i svestan sa da imam još možda dve ili tri godine igranja snukera ispred sebe, kao prilike da osvojim ovaj turnir. Daću sve od sebe“- zaključio je O’Saliven.

V. Janković

 

Ne propustite