Šon Marfi - Želim da postanem broj 1

Autor: Vladan Niškić
ponedeljak 09.01.2017.
09:09
Izvor: Snuker savez Srbije

Šon Marfi je postavio velike ciljeve pred sebe u predstojećoj godini. Bivši svetski šampion želi da u 2017.godini dospe na prvo mesto svetske rang liste, na čijem čelu je trenutno Mark Selbi. Inače Selbi je postigao sjajan rezultat, otpočinje

Snuker savez Srbije
Snuker savez Srbije

Povezane vesti

 

Šon Marfi, koji je trenutno devetoplasirani igrač sveta, smatra da je ta želja da postane broj jedan, velika motivacija za njega da igra svoj najbolji snuker:

„ Nikada nisam bio na čelu svetske rang liste, nikada u svojoj karijeri nisam mogao da kažem da sam stvarno najbolji. Mislim da bi to bilo nešto sjajno kada bih uspeo da ostvarim. To je nešto što me tera da ustanem iz kreveta ujutru. Biće veliki izazov svrgnuti Marka sa čela rang liste. Uspeti da postanete i zvanično najbolji igrač u sportu kojim se bavite je nešto fantastično. Nadam se da ću to postići “- kaže Šon Marfi.

Sledeći veliki turnir na kojem će učestvovati Šon Marfi biće Masters u Londonu. U prvom kolu sastaće se sa Berijem Hokinsom. Marfi je imao priliku da osvoji ovaj prestižni turnir 2015. godine, kada je u finalu savladao Nila Robertsona sa 10:2. Na taj način on je dospeo u grupu igrača koji su uspeli da povežu Masters, Svetski šampionat i Šampionat Ujedinjenog Kraljevstva.

„ Pobediti Nila Robertsona u bilo kom trenutku je jako dobar rezultat, ali pobediti ga ubedljivo u finalu velikog turnira kao što je Masters je nešto na šta sam zaista ponosan. Na nekin način sam osvojivši taj turnir i skinuo sebi pritisak sa leđa, tako da imam osećaj da sada mnogo lakše igram na velikim turnirima“- istakao je Marfi.

Inače 34-godišnji Šon Marfi je uspeo u svojoj karijeri da osvoji Svetski šampionat 2005. godine i na taj način da postane tek drugi igrač u istoriji koji je kao kvalifikant podigao pobednički pehar. Pre njega to je uspeo da uradi Teri Grifits 1979. godine. Takođe je i drugi najmlađi osvajač ovog trurnira. Mlađi od njega bio je samo Stiven Hendri kada je osvojio ovaj turnir 1979. godine. U finalu Šon Marfi je savladao Metjua Stivensa sa 18:16. U svojoj karijeri je uspeo da osvoji 6 rangirnih titula.

Osim snukera uživa u golfu. Velika strast su mu učenje stranih jezika, čitanje knjiga, a takođe uživa i u sviranju klavira.

 

                                                                                                                                Vladimir Janković

                                                                                                                       SNUKER SAVEZ SRBIJE

Ne propustite