Džad Tramp osvajač Players Championshipa !

Autor: Vladan Niškić
ponedeljak 13.03.2017.
21:16
Izvor: Snuker savez Srbije

U finalnom meču na Players Championship turniru koji se ove godine održao u Velsu, Džad Tramp je u finalu savladao Marka Fua rezultatom 10:8 i tako osvojio svoju sedmu rangirnu titulu u karijeri. Ujedno ovo je Tram

Povezane vesti

Zanimljiva je činjenica u vezi Džada Trampa, da mu je ovaj trofej tek drugi koji je osvojio uopšte na teritoriji Velike Britanije, pored UK Championshipa iz 2011. godine. Tramp je pored pehara osvojio i novčanu nagradu od 125.000 funti i popravio svoj plasman, te će od ove nedelje biti drugi igrač sveta. Ujedno ovim trijumfom je potrvđeno da je momak iz Bristola igrač koji je u najboljoj formi u ovom trenutku. Njegovom protivniku iz finalnog susreta ostaje sada da se pripremi za Svetsko prvenstvo koje će se održati u maju, iz razloga što nije uspeo da se kvalifikuje za predstojeći China Open.

U ovom veoma uzbudljivom finalu, Marko Fu je odigrao bolje popodnevnu sesiju i imao vođstvo od 5:2, ali je pre odlaska na pauzu Tramp uspeo da sa dva trocifrena brejka smanji taj zaostatak na minimum, 5:4. U večernjoj sesiji Englez je nastavio tamo gde je stao pre odmora. Osvojio je četiri frejma za redom brejkovima od 110, 63, 76 poena i tako uspeo da preokrene rezultat i povede sa 8:5. Moglo bi se reći da se u tim trenucima Fu mučio da pronađe igru koju je prikazivao tokom celog turnira.Uprkos svemu uspeo je prvo da smanji rezultat na 8:6, a onda u 15. frejmu se prvo činilo da će Tramp ponovo otići na tri frejma prednosti ali neočekivani promašaj na roze kugli omogućio je igraču iz Hong Konga da se primakne samo na frejm zaostatka. U narednom frejmu Tramp je bio u sjajnoj seriji i ubacio 12 crvenih kugli u kombinaciji sa crnom. Činilo se i da može do maksimalnog brejka, ali je u jednom momentu bio prinuđen da igra plavu kuglu umesto crne. Njegov niz se završio na 104 poena. U poslednjem 18. frejmu ovog susreta  Tramp je kombinovano imao 49 i 53 poena, što mu je omogućilo da ostvari i pobedu u ovom meču.

„ Sjajan je osećaj trijumfovati ovde, pogotovo zato što učestvuje 16 najboljih igrača sveta. Ovo je jedan od prestižnijih turnira i oduševljen sam konačnim trijumfom. U popodnevnoj sesiji mislim da sam promašivao sve udarce. Sa dva trocifrena brejka sam nekako uspeo da se vratim u ovaj meč. U večernjoj sesiji je bila obrnuta situacija. Ja sam uspeo da osvojim prvi frejm po povratku, da okrenem situaciju u svoju korist, a Marko je promašivao udarce. Ogromnu dozu samopouzdanja vam daju dobre igre na ovakvim turnirima. Kada god dođete u završne faze, to vam je znak da ste u dobroj formi. Ne želim to da ispustim do početka Svetskog prvensta“ , istakao je Tramp po okončanju ovog finalnog meča.

Marko Fu je istakao da je prelomni momenat bio nalet Trampa pri rezultatu 5:2

„ Mislim da nisam ništa toliko loše uradio prilikom njegovom preokreta sa 2:5 na 7:5. Džad je takav igrač koji može da osvoji par frejmova za redom sa velikim brejkovima, tako da me to ne čudi. Mislim da sam imao i kontrolu u ovom finalu, ali prilikom dugih mečeva kao što je bio ovaj, morate da uradite i nešto više da biste pobedili. Večeras nisam bio dovoljno dobar da bih savladao Džada.“

V. Janković

Ne propustite