Uspešan početak sezone za Sanju Damnjanović

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.09.2014.
02:05
Izvor: Sportske.net

Rukometašice Viborga, čije boje brani srpska reprezentativka Sanja Damnjanović, započele su odbranu titule trijumfom nad Odenzeom sa 26:22.

vhk.dk
vhk.dk

Povezane vesti

Damnjanovićeva, kojoj će ovo biti druga sezona u dresu Viborga, bila je jedna od najboljih igračica u trijumfu aktuelnog šampiona Danske.

Najbolji levi bek sveta postigla je tri gola, a najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Luiz Burgard i Mete Gravholt sa po pet golova.

Na drugoj strani, Siri Seglem je upisala osam golova i bila je najefikasnija igračica utakmice.

Danska liga je jedna od najjačih u Evropi, a Viborg je do sada 14 puta bio šampion države, čak pet puta u poslednjih deset godina. Kup Danske osvajao je 11 puta, a tri puta je bio najbolji tim Evrope, poslednji put pre četiri godine. Prošle sezone osvojena je tripla kruna – nacionalno prvenstvo i Kup i Kup kupova Evrope.

Damnjanovićeva je ponikla u beogradskom Radničkom, a pre Viborga igrala je za Naisu, ljubljanski Krim, Zaječar i Podravku iz Koprivnice.

Sa reprezentacijom Srbije osvojila je srebro na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji prošle godine, na kojem je proglašena za najboljeg levog beka. Prethodno je ponela istu titulu na Evropskom prvenstvu koje je održano godinu dana ranije.

Ne propustite