Teške optužbe na račun bivšeg hrvatskog selektora!

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.11.2014.
16:36
Izvor: Sportske.net

Pravo rasulo vlada u skopskom Metalurgu, klubu za koji je donedavno branio i naš reprezentativni golman Darko Stanić.

rkmetalurg.mk
rkmetalurg.mk

Povezane vesti

Teška finansijska situacija je dovela do velikog nezadovoljstva igrača, koji u sredu nisu doputovali na meč SEHA lige sa Vujovićevim PPD Zagrebom.

Ovaj meč će biti registrovan službenim rezultatom 10-0 u korist zagrebačkih ''Plinara'', a Metalurg može da očekuje i dodatnu kaznu zbog postupka svojih igrača.

Međutim, igrači su se oglasili i zvaničnim saopštenjem, u kome su, između ostalog, izneli i teške optužbe na račun svog trenera i bivšeg trofejnog selektora Hrvatske Lina Červara.

Oni tvrde da ih je Červar u pojedinim mečevima ''tendenciozno vodio'' sa ciljem da ne pobede!?
 
"Odgovorno tvrdimo da većinu utakmica koji smo do sada igrali, a koje smo izgubili, lako smo mogli pobediti, ali zbog nejasnih poteza koje je trener povukao zajedno sa rukovodstvom, izgubili smo mogućnost da pobedimo.

Primer je ostavljanje Stanića i Atmana u Skoplju pred utakmicu u Brestu, a koji su tada još bili članovi kluba, čudni potezi i njegovo netipično ponašanje na meču u Zagrebu, kad smo realno mogli biti pobednici.

Želimo još jednom naglasiti da poslednje izgubljene utakmice nemaju veze s finansijskom situacijom u klubu, s obzirom da smo se uvek borili za pobedu, bili plaćeni ili ne, već samo s tendencioznim vođenjem ekipe s ciljem da se izgubi, strategijom i planom koji nema nikakav rezon'',
kaže se, između ostalog, u saopštenju igrača Metalurga.
 

Ne propustite