Srpske rukometašice posle velike pobede: ''Pune smo adrenalina, idemo dalje!''

Autor: Beta Beta
utorak 06.12.2016.
23:13
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić rekla je večeras da je njena ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Španije na Evropskom prvenstvu i dodala da će uraditi sve da i u nastavku takmičenja naprave još neko iznenadjenje.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Rukometašice Srbije pobedile su večeras aktuelne vicešampionke Evrope, selekciju Španije sa 25:23 u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Tom pobedom Srbija je osigurala plasman u narednu fazu takmičenja.

"Ovo je prva od velikih pobeda ove generacije. Velika pobeda i veliki podstrek za dalje. U drugom smo krugu. Utakmica nije bila lepa i laka za gledanje, ali nam je bilo vrlo važno da odigramo jako odbranu u čemu smo uspeli. Malo smo pokvarili utisak u drugom delu, ali razlog je što smo sve karte bacili na odbranu", rekla je Đurić, prenosi Rukometni savez Srbije.

"Za sada nosimo dva boda u Geteborg. Ako se ukaže prilika da pobedimo Švedjanke, nećemo je propustiti. I u Geteborgu ćemo gledati nekoga da iznenadimo", rekla je Đurić.
 
Golman Marija Čolić proglašena je za najbolju igračicu meča. Upisala je 18 odbrana.

"Znali smo da, ako Špankinje daju 100 odsto, mi ćemo morati 200. Zato sam ponosna na devojke. Nismo bili favoriti, ali smo pokazali da smo Srbija i da je u sportu sve moguće. Za sada imamo dva boda, a možda prenesemo i sva četiri. Švedska je favorit... Ako ne budu četiri boda, idemo hladne glave dalje", rekla je Čolić.

Levi bek Jovana Stoiljković navela je da su ona i njene saigračice verovale u pobedu.

"Veoma smo srećne i uzbudjene. Verovale smo u pobedu i na kraju se to ostvarilo. Igrale smo jako od samog starta, pogotovo u odbrani, i to je dalo rezultat. Idemo dalje, nema stajanja", rekla je Stoiljković.

Desni bek Jelena Lavko rekla je da je današnja pobeda jedna od najvećih nove generacije reprezentacije.

"Iznele smo ovo do kraja. Bila je ovo velika pobeda, najveća pobeda ove nove generacije. Odigrale smo sjajno u odbrani, igrale smo dobro i u napadu. Početak drugog poluvremena je bio odličan, pale smo, ali smo izdržale, i golman je pomogao u tome. Znam da je malo ko verovao, očekivanja su bila da ćemo imati nulu posle dve utakmice", rekla je Lavko.

Ona je dodala da će i rukometašicama Švedske biti teško ako pomisle da mogu lako da pobede Srbiju.

"Zašto sa dva, zašto ne preneti četiri boda? Zašto da nam bude teže u Geteborgu? Pune smo adrenalina, idemo dalje", rekla je Lavko.

Ne propustite