Srpske rukometašice: "Ne želimo da završimo pognutih glava"

Autor: Beta Beta
utorak 13.12.2016.
16:46
Izvor: Beta

Rukometne reprezentativke Srbije rekle su danas da će se boriti do kraja, iako je ulazak medju 10 najboljih na Evropskom prvenstvu već uspeh.

Beta/Anders Wiklund / TT via AP
Beta/Anders Wiklund / TT via AP

Povezane vesti

"Ne želimo da odemo iz Geteborga pognutih glava, već nam je namera da damo sve od sebe. Francuskinje su odličan tim, na svakoj poziciji su opasne, medjutim, od nas zavisi kako ćemo izgledati na terenu. Ostvarile smo uspeh plasmanom u prvih 10", rekla je Tamara Georgijev uoči poslednje utakmice.

Srbija je izgubila šansu za plasman u polufinale kontinentalnog šampionata u Švedskoj, a u poslednjem kolu druge faze protiv Francuske će pokušati da zauzme što bolju poziciju.

Georgijev, koja je jedna od najboljih srpskih igračica na Evropskom prvenstvu, obećala je borbu i na zatvaranju turnira.

Njena saigračica Sladjana Pop Lazić već pet godina igra u francuskom prvenstvu. Kako je kazala, opasnost u predstojećoj utakmici "preti sa svih strana".

"Igraju fenomenalno odbranu. Taman kada ih prodješ, naidješ na dva sjajna golmana, brane kao lude. Nema slabe tačke. Ekstremno su fizičke spremne. Kada su se vratile posle Olimpijskih igara u klubove, bilo im je rukometa preko glave, ali fizički su bile besprekorno spremne. Odmah smo mogli da radimo na taktici", kazala je Pop Lazić.

Reprezentacija Srbije ima velikih problema sa povredama, ali će se u tim vratiti Jelena Trifunović, posle dva dana borbe sa temperaturom.

"Devojke su dale sve od sebe protiv Holandije. Žao mi je što nisam mogla da im pomognem. Francuskinje su fizički dominantne, ali dovoljno smo pametne da odigramo sa njima jedan dobar meč", rekla je Jelena Trifunović.

Utakmica protiv Francuske će se igrati sutra od 20.45 u Geteborgu.

Ne propustite