Srpkinje pred EP - Lekari ''sastavljaju'' tim...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.11.2014.
17:16
Izvor: Beta

Srpske rukometašice okupile su se danas u beogradskom Hotelu M, a u sredu putuju u Norvešku na pripremni turnir za EP, koje će se održati u Hrvatskoj i Mađarskoj.

BETAPHOTO/RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE/DS
BETAPHOTO/RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE/DS

Povezane vesti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da nacionalna selekcija ima dosta problema s povredama, ali da se nada da će se igračice oporaviti do Evropskog prvenstva u decembru.

"Imamo mnogo problema sa povredama, ja znam da će veći deo devojaka želeti da igra, ali najbitnije je njihovo zdravlje. Neke devojke imaju problem sa povredama još od Svetskog prvenstva prošle godine, a igraju i jake utakmice u svojim klubovima. Nadam se da će biti bolje narednih dana i da će veći deo devojaka biti spreman za EP'', rekao je Bošković novinarima u Beogradu.

Među rukometašicama koje neće putovati u Norvešku na pripremni turnir - Mobelringen kup je i Sanja Damnjanović, koja ima naprsnuće meniskusa.

"Otišla sam kod dosta doktora na pregled, različita su mišljenja. Imam povredu još od prošle godine. Imam problem sa meniskusom i moguće i početak problema sa hrskavicom. Uvek sam bila pozitivna, krenula sam na terapije, ali ne bih volela da dajem prognoze, tako da ću sačekati da se terapije završe kako bih konačno odlučila", rekla je Damnjanovićeva.

rukometasice srbija

BETAPHOTO/RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE/DS

Zbog povreda u Norvešku neće putovati Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Ivana Milošević, Kristina Liščević, Jelena Trifunović i Katarina Tomašević, dok Dragana Cvijić čeka pregled doktora.

"Ove igračice koje nisu puno igrale moći će da se oprobaju u Norveškoj i da iz njih izvučemo najbolje. Pošto igramo protiv tri jako kvalitetne reprezentacije, našu klupu možemo da produžimo za njih. Bez obzira što imamo dosta povređenih, verujem da ova ekipa može mnogo da uradi", reklja je Cvijićeva.

Srbija će na turniru u Norveškoj igrati s domaćinom, Francuskom i Danskom.

Po povratku iz Norveške, reprezentativke Srbije imaće trenažne aktivnosti u Novom Sadu, od 02. do 06. decembra, nakon kojih putuju u Osijek, gde će igrati prvu fazu na Evropskom prvenstvu, koj se održava od 7. do 21. decembra.

Srbija se nalazi se u Grupi D sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke.

Ne propustite