Srbin bez angažmana - Makedonci odabrali selektora ekstra-klase

Autor: Beta Beta
sreda 18.05.2016.
00:26
Izvor: Beta

Hrvatski trener Lino Červar novi je selektor rukometne reprezentacije Makedonije, objavilli su makedonski elektronski mediji.

Beta/AP Photo/Anders Brohus/POLFOTO
Beta/AP Photo/Anders Brohus/POLFOTO

Povezane vesti

Lina Červara je za novog selektora izabrala Stručna komisija Rukometne federacije Makedonije (RFM), koja je procenila da je trofejni hrvatski trener najbolji kandidat na konkursu za šefa stručnog štaba nacionalne selekcije.

Pored hrvatskog stručnjaka za mesto makedonskog selektora konkurisali su i Šveđanin Robert Hedin, srpski trener Aleksandar Brković, Španac Žordi Lueljes, kao i Vladimir Gligorov, koji je odustao zbog angažmana u Libanu.

Kako je navela Televizija Telma, ostaje da odluku o izboru Lina Červara formalno potvrdi Upravni odbor RFM i da ga imenuje za novog selektora.

Nakon što su u trećem pokušaju RFM i Červar postigli dogovor, prvi izazov za hrvatskog stručnjaka je da obezbedi plasman muške rukomentne selecije na Svetsko prvenstvo u Francuskoj, kroz dvomeč baraža sa Češkom u junu.

Prethodno, trener skopskog Metalurga imao je dva neuspešna pokušaja sa RFM za njegovo angažovanje na mestu selektora, pa je umesto njega prvo bio postavljen Zvonko Šundovski, a zatim Ivica Obrvan. Obrvan je mesto selektora napustio u aprilu, posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. 

Ne propustite