Srbija i dalje prva, bez pobede protiv Čehinja

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 13.03.2016.
19:44
Izvor: Sportske.net

Nakon nerešenog rezultata protiv reprezentacije Češke u Kraljevu 28:28 Srbija je korak bliže plasmanu na EP u Švedskoj.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Velikih problema imala je danas naša reprezentacija.

Svi su znali da će pobedom izabranice Dragice Đurić, koja obavlja funkciju selektora, izboriti plasman na EP u Švedskoj, pa su naše rukometašice ušle u meč donekle stegnuto.

Čehinje su stigle veoma brzo do 4 gola prednosti (6:10), ali je Srbija nošena sjajnom igrom Slađane Pop-Lazić koja je bila nepogrešiva stigla veoma brzo do 9:11.

Golom Sanje Radosavljević Srbija dolazi do 13:12, a od tada se ušlo u veoma neizvesnu završnicu prvog poluvremena koje je završeno nerešenim rezultatom - 15:15.

Gošće iz Češke su povele u drugom poluvremenu, imale su prednost sve do sredine ovog dela igre, a onda Srpkinje uzimaju stvar u svoje ruke.

Ponovo je sjajna bila Slađana Pop-Lazić, baš kao i Katarina Krpež. Golom Tamare Georgijev Srbija je stigla do 23:23, a onda sledi novi silovit napad naše reprezentacije za 26:24.

Imali smo napad sa igračicom više za tri gola razlike po prvi put u ovoj utakmici, ali napad nije iskorišćen, pa su Čehinje u narednom smanjile na samo jedan gol zaostatka - 26:25.

Ostale su naše rukometašice i sa dve igračice manje u jednom trenutku, ali su Čehinje promašile priliku za izjednačenje na 4 minuta do kraja. Ipak, jesu u narednom napadu, bilo je 27:27, ušlo se u veoma neizvesnu završnicu.

Jelena Živković je na 2 i po minuta do kraja pogodila za 28:27, Risović je odbranila sjajan šut na drugoj strani, ali je nakon promašenog napada na drugoj strani Češka izjednačila nakon kontre.

Katarina Krpež je na drugoj strani promašila sedmerac, a nakon tajm-auta Čehinje na svu sreću nisu uspele da pobede.

Ovim bodom Srbija je korak bliže plasmanu na EP u Švedskoj pošto je prva u svojoj grupi ispred Ukrajine, Češke i Italije. Do kraja je potrebna još jedna pobeda u duelima protiv Ukrajine (u gostima) ili protiv Italije (kod kuće).


Ne propustite