SP - Srpske lavice otkinule bod Crnoj Gori!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.12.2015.
17:19
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije krenula je u odbranu srebrne medalje na planetarnoj smotri remijem sa selekcijom Crne Gore koja je slovila za favorita u današnjem duelu.

Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP
Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP

Povezane vesti

Lišena pomoći četiri najiskusnije igračice koje su se sukobile sa selektorom Boškovićem ženska rukometna reprezentacija uspela je da odigra nerešeno sa selekcijom Crne Gore na startu Svetskog prvenstva u Danskoj.

Vicešampion sveta remizirao je sa Crnom Gorom rezultatom 28:28 (14:16) u prvoj utakmici grupe "A" planetarne smotre koje se održava u Danskoj!

Malo ko se nadao da će Srbija u oslabljenom sastavu uspeti da se odupre favorizovanoj Crnoj Gori koja je prethodni kontinentalni šampionat završila na četvrtoj poziciji.

Ispostavilo se, međutim, da su srpske reprezentativke na veliku volju, zalaganje ali i kvalitet uspele da se izbore za bod i da na sjajan način krenu u pohod na plasman u eliminacionu rundu takmičenja.

Crna Gora je bila selekcija koja je kontrolisala rezultat tokom većeg dela susreta a Srpkinje su uz mnogo požrtvovanja uspevale da održe priključak i da u poslednjem minutu stignu do boda i da ga potom odbrane u poslednjem napadu.

Mnogo sudijskih grešaka viđeno je na "balkanskom derbiju" ali na štetu obe selekcije.

Završnica je iznedrila kulminaciju drame. Srbija je sa igračem više nekako stigla do izjednačenja da bi u poslednjem minutu jakom odbranom uspela da zadrži željeni rezultat i osvoji bod na startu Svetskog prvenstva.

Crna Gora je gotovo čitav minut imala da stigne do pobedonosnog gola, a kada to nije uspela, Srpkinje su imale četiri sekunde da pokušaju da učine nešto više ali vremena nije bilo.

Srbiju su predvodile Jelena Živković i Katarina Krpež-Šlezak sa po šest golova, dok je sa osam najefikasnija u protivničkom timu bila Katarina Bulatović.

Uprkos svemu, mora se priznati da bod osvojen u duelu sa Crnom Gorom deluje kao kuća a svakako da daje mnogo samopouzdanja i elana našim igračicama pred sutrašnji duel sa Mađarskom.

Pored Srbije i Crne Gore u grupi "A" takmiče se još domaćin takmičenja Danska, zatim Mađarska, Japan i Tunis.

Sutrašnja utakmica sa Mađarskom počinje u 18.30, a četiri prvoplasirane selekcije iz grupe izboriće plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

Ne propustite