SP - Mađarice spustile rampu Srbiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.12.2015.
20:12
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Danskoj. Bolje od izabranica Saše Boškovića danas su bile reprezentativke Mađarske.

Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP
Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP

Povezane vesti

Najbolje srpske rukometašice doživele su u nedelju prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Danskoj, pošto su u okviru 2. kola grupne "A" izgubile od Mađarske rezultatom 32:26 (18:16).

Uprkos dobroj igri koju su izabranice Saše Boškovića prikazivale u pojedinim delovima meča, mora se priznati da je Mađarska potpuno zasluženo stigla do druge pobede na šampionatu.

Mađarice su nošene sjajnim golmanima uspevale da zadrže prednost čak i u onim momentima kada je Srbija hvatala rezultatski priključak i nagoveštavala da bi mogla da napravi još jedan podvig.

Završnicu prvog poluvremena obeležila su dva isključenja reprezentativki Mađarske što su naše rukometašice iskoristile da priđu na dva gola zaostatka.

Već u prvom napadu u drugom delu meča Srbija je imala zicer i šansu da golom smanji prednost Mađarske na "-1" ali je golmanka naših severnih komšija "spustila rampu" i najavila sjajno izdanje u nastavku igre.

Deset minuta pre kraja Srbija je još uvek bila u igri. Vođstvo Mađarica iznosilo je 25:23 kada je selektor Bošković zaradio isključenje pa je morao da povuče jednu od igračica sa terena.

Baš u tim momentima Mađarice su dobile i podršku arbitara koji su umesto faula u napadu svirali sedmerac posle kojeg je praktično bilo rešeno pitanje pobednika.

Najefikasnije u redovima srpske reprezentacije bile su Katarina Krpež sa 5 i Kristina Liščević sa 4 gola, dok je ubedljivo najbolji pojedinac mađarske reprezentacije bila Blanka Biro koja je spustila roletnu na svoj gol.

Sutra je u grupi "A" slobodan dan, a naš nacionalni tim će u utorak odmeriti snage sa domaćinom šampionata Danskom dok najvažnije utakmice slede u poslednja dva kola kada će protivnici Srbije biti Japan i Tunis.

Ne propustite