SP - Konačno, pobeda Srbije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.12.2015.
19:58
Izvor: Sportske.net

U utakmici četvrtog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Danskoj, ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Japana.

Beta/Jens Dresling/POLFOTO via AP
Beta/Jens Dresling/POLFOTO via AP

Povezane vesti

Posle tri kola u kojima je napravljeno iznenađenje protiv Crne Gore i osvojen veliki bod, a onda i dva poraza od Mađarske i domaće Danske, selekcija Srbije je večeras u četvrtom kolu upisala i prvi trijumf.

Izabranice Saše Boškovića bile su bolje od reprezentacije Japana i na kraju trijumfovale rezultatom 27:22 (13:12).

Podsetimo, naš tim je bio pod imperativom pobede u ovoj utakmici, jer bi se u suprotnom oprostio od šansi za nastavak takmičenja. Kako smo i očekivali, nije bilo lako, Japanke su pružile snažan otpor, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je na kraju do izražaja ipak došao veći kvalitet reprezentacije Srbije.

Tokom prvih trideset minuta igre, Srbija je uglavnom imala dva gola prednosti, na poluvreme je otišla sa minimalnih 13:12, ali u drugom poluvremenu su naše reprezentativke uspele da prednost uvećaju i kada je, pet minuta pre kraja, Srbija povela sa 26-20, bilo je jasno da Japanke više nemaju šansi za preokret.

U poslednjem kolu, naša selekcija će odmeriti snage sa poslednjeplasiranom reprezentacijom Tunisa, koja je poražena u sva četiri prethodna susreta. Taj meč je na programu u petak, kada očekujemo još jednu pobedu Srbije, za potvrdu plasmana u narednu fazu takmičenja.

Ranije danas, Crna Gora je sa 37:26 (19:12) savladala ekipu Tunisa, a večeras u Grupi A još igraju Danska i Mađarska.




Ne propustite