SP - Francuska apsolutni vladar planete!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.02.2015.
20:23
Izvor: Sportske.net

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je selekciju Katara u finalu Svetskog prvenstva i tako objedinila titule prvaka Evrope, sveta i Olimpijskih igara.

Beta/AP Photo/Osama Faisal
Beta/AP Photo/Osama Faisal

Povezane vesti

Trijumfom reprezentacije Francuske rezultatom 25:22 (14:11) u finalnom okršaju sa selekcijom Katara u nedelju je spuštena zavesa na dvadesetčetvrto Svetsko prvenstvo.

Francuski reprezentativci opravdali su ulogu favorita koja im je dodeljena pre početka šampionata a danas su pobedom nad domaćom selekcijom stigli do pete titule prvaka sveta.

Šampion je od prvog minuta bio bolji a reprezentativci Katara su na mahove uspevali da uhvate priključak ali ne i da ugroze prednost Francuza.

Na putu ka petoj tituli prvaka sveta Francusku su predvodili Omeje, Karabatić i Narsis a Kataru ostaje kao uteha to što je ispisana rukometna istorija te zemlje plasmanom u finale SP.

Francuska je današnjom pobedom objedinila titule prvaka Evrope, sveta i Olimpijskih igara čime je dokazala da joj u rukometnom svetu trenutno nema ravne selekcije.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re
Sunday, 01.02.2015
21:26

Osudjujemo Katar zbog naturalizovanja, a ni Francuzi nisu mnogo bolji ako pogledamo, Karabatic je rodjen u Nisu, imaju oni jos dosta njih koji u normalnim okolnostima nikad ne bi igrali za Francusku:-D