Selektor Perić posle novog neuspeha: ''Odgovaram za sve što radim''

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.06.2016.
15:22
Izvor: Beta

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da je njegova ekipa napravila mnogo grešaka u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo protiv Madjarske i da mu je žao što neće igrati na tom turniru, kao i da odgovara za sve što radi.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Francuskoj, pošto su u obe utakmice baraža izgubili od Mađarske. U prvom meču prošle subote u Kraljevu Mađarska je pobedila sa 26:25, a sinoć u Vespremu sa 30:25.

"Mogli smo na revanš u Vesprem da dođemo i sa mnogo gorim rezultatom nego što je to bio minus od jednog gola. U Kraljevu smo uspeli da se vratimo iz jako loše situacije, što je mogao da bude impuls za narednu utakmicu. Šta bi bilo da smo vodili osam golova, a onda oni izjednačili?

Pitanje je kako bi se onda spremali za drugi meč. Znali smo da će u određenom delu igre doći naša šansa, ali smo je prokockali tehničkim greškama i ishitrenim šutevima. Mađari su bili konkretniji a mi smo bili nervozni u napadu"
, rekao je Perić, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Perić je naveo da je odbrana u odredjenim fazama bila dobra, ali da je igra "dva na dva sa korpulentnijim rivalom" pravila problem.

"Pokušavali smo da rešavamo na različite načine, ali nam nije polazilo za rukom protiv pivota i njihovog srednjeg beka. Naši igrači su inferiorni što se tiče korpulencije. Nismo rešavali onako kako smo trebali. Nije mi se svideo sam početak u odbrani. Mi smo trebali da stavimo do znanja, pre svega igrom u odbrani, da smo u Vesprem došli da pobedimo. Da iz nje tražimo šansu", rekao je Perić.

Mađarski golmani su tokom utakmice imali 16 odbrana više od srpskih.

"Bili su uspešniji. Srbija je na velikom iskušenju dobila jednog golmana, Tibora Ivaniševića, što je jako pozitivno za budućnost. Isto tako, Arsić i Marjanac su želeli najbolje ali u ovom trenutku to je bio njihov maksimum. Maksimum jednog golmana zavisi od mnogo stvari. Taj podatak je u brojevima veliki, ali teško je upoređivati imena jer naši golmani po iskustvu i rejtingu nisu na takvom nivou",
naveo je selektor.

Srbija neće igrati na drugom uzastopnom svetskom prvenstvu, ali ni na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Treba analizirati kako svi funkcionišemo na svim nivoima, kakva su nam opredeljenja i ciljne grupe. Moja ciljna grupa je rukomet a ne pozicioniranje ili smenjivanje ljudi iz Saveza da bi meni bilo bolje. Predstavljam ceo Savez zajedno sa Upravnim odborom, a ne kancelariju bez UO ili UO bez kancelarije RSS. Zvanično sam izabran za ovo što radim i odgovaram za to. Žao mi je što se nismo kvalifikovali. O mnogo stvari možemo da razgovaramo. Svima nama bi zajednički cilj trebalo da bude odlazak na velika takmičenja. Trebalo bi svi tako da se ponašamo i funkcionišemo", rekao je Perić.

Ne propustite