Sanja Damnjanović presrećna zbog povratka u reprezentaciju

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.03.2017.
16:07
Izvor: Beta

Konačno lepe vesti, ženska rukometna reprezentacija Srbije će uskoro biti u najjačem mogućem sastavu.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Srpska rukometašica Sanja Damnjanović rekla je danas da je srećna što je ponovo dobila poziv u reprezentaciju, ali i da joj potrebno vreme da se privikne, s obzirom na to da ne zna veliki broj saigračica.

"Osećam se dobro u reprezentaciji. Čudan je osećaj biti posle dužeg vremena ovde, ali je isto tako lep. Dosta treniramo ove nedelje s trenerom (Živojinom) Maksićem. Uigravamo se, što uvek dobro dodje, jer neke od devojaka ne poznajem, pa je potrebno i vreme da se osetimo na terenu. Prilagođavam se", rekla je Damnjanovićeva.

Damnjanovićeva je posle dve godine i tri meseca od poslednjeg nastupa za nacionalnim tim ponovo dobila poziv.

Ona se osvrnula i na predstojeći baraž za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Nemačkoj, gde će protivnik biti Italija.

"Imali smo sreće u žrebu. Poznato je da su one autsajderke. Mogu slobodno da kažem da smo jednom nogom već u Nemačkoj. Devojke su odigrale kvalitetno Evropsko prvenstvo, posebno prvu fazu. Moramo naći rešenja da pariramo reprezentacijama koje mnogo trče poput Norveške ili Holandije čiji je nivo rukometa neverovatan. To bi trebalo da nam bude zadatak do kraja ove godine. Nadam se da ćemo biti i kompletne, u najjačem sastavu. Žao mi je što je Andrea (Lekić) morala da propusti ovu nedelju, ali verujem da će uskoro biti sa nama", rekl je Damnjanovićeva.

Ona će na kraju ove sezone napustiti makedonski Vardar, ali još nije poznato gde će nastaviti karijeru.

"To je tim od 17 vrhunskih igračica. Slaba tačka je što imamo slabu domaću ligu, regionalnu ligu igramo tek od ove sezone, tako da ostaju 10 do 12 utakmica u EHF Ligi šampiona, što je malo za igrača. Svako se bori za svoje mesto. Vardar dugo čeka evropsku titulu, imamo šansu da je osvojimo i stvarno se nadam da će to biti u maju. Nisam sebe prikazala u pravom svetlu. U prethodnim timovima sam imala ulogu lidera ekipe. Sada je uloga bila drugačija, nisam bila iskorišćena maksimalno kao ranije, ali sve to ostavljam iza sebe i sanjam pehar EHF Lige šampiona u maju", rekla je Danjanovićeva.

"U narednih pet-šest dana će se znati. Pregovaram, uskoro ću da presečem. Želja mi je da igram, dajem golove, to je želja svakog sportiste. Čekaju me novi izazovi. Dovoljna sam iskusna da izaberem pravu sredinu i nastavim karijeru u pravom smeru", dodala je ona.

Ne propustite