Rukometni savez: Podrška Boškoviću!

Autor: Beta Beta
nedelja 03.05.2015.
16:47
Izvor: Beta

Savez je pružio podršku sadašnjemm selektoru Saši Boškoviću.

Beta/RSS/Ds
Beta/RSS/Ds

Povezane vesti

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RS S) pružio je podršku selektoru ženske reprezentacije Saši Boškoviću i istakao da se od nacionalnog tima očekuje plasman na Svetsko prvenstvo u Dansku.

Tri najbolje reprezentativke Srbije, Andrea Lekić, Katarina Tomašević i Sanja Damnjanović, saopštile su sredinom marta da neće igrati za Srbiju dok god je selektor Saša Bošković.

Potpredsednik UO Borislav Perović sugerisao je stručnom štabu ženske reprezentacije Srbije da "više brine o atmosferi i klimi" u nacionalnoj selekciji.

"Pored zasluga i poštovanja prema igračicama koje su odbile da igraju za selekciju dok je na mestu selektora Saša Bošković, mi ne možemo da ih podržimo da uslovljavaju svoje nastupe za reprezentaciju, to jednostavno tako ne ide. Opravdana kritika na račun stručnog štaba je nedostatak komunikacije", kazao je Perović.

On je obrazložio da su predstavnici RSS uputili poziv igračicama koje su iznele da neće da igraju za selekciju, da se vide i popričaju o svemu, međutim, zbog obaveza u svojim klubovima i takmičenjima koje imaju, jedino je Lekićeva uspela da se odazove pozivu.

Perović je naveo da je Lekićeva ostala pri svom stavu da ne želi da nastupi za selekciju dok je selektor Saša Bošković.

On je takođe kazao da su obavljeni telefonski razgovori s Damnjanovićevom i Tomaševićevom, koje su takodje navele da ostaju pri svom stavu da ne nastupaju za Srbiju dok je šef stručnog štaba Bošković.

Bošković je na sednici UO u Nišu naveo da je pokrenuo disciplinski postupak protiv igračica koje se nisu odazvale pozivu na okupljanje u martu pred utakmice sa Slovenijom - Andree Lekić, Sanje Damnajnović i Katarine Tomašević, dok za nepojavljivanje Dragane Cvijić ima dopis od doktora da zbog povrede nije mogla da nastupi na utakmicama u martu.

"I dalje sam pri stavu da su one reprezentativke koje žele da igraju dobrodošle. Ja ću uvek da ističem devojke. Sve koje su tu bile, zaslužne su, kao i stručni štab, svi zajedno smo osvojili medalju na SP", rekao je Bošković.

Naredno okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za 25. maj u Vrnjačkoj Banji.

Ne propustite