Rukometašice Srbije sa Italijom u baražu za SP

Autor: Beta Beta
subota 17.12.2016.
17:44
Izvor: Beta

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće sa selekcijom Italije u baražu za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2017, odlučeno je danas žrebom.

Beta/Anders Wiklund / TT via AP
Beta/Anders Wiklund / TT via AP

Povezane vesti

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće sa selekcijom Italije u baražu za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2017, odlučeno je danas žrebom.

"Italija je bila moja želja. Želja mi se ostvarila. Nikoga ne treba potcenjivati. Neke stvari mogu da se promene, menjaju uskoro selektora i to može da donese neke pozitivne pomake kod njih, ali realno je da o nekom drugom ishodu sem naše pobede ne bi trebalo ni razmišljati", rekla je selektorka reprezentacije Srbije Dragica Đurić posle žreba.

Prvi mečevi u baražu su na programu od 9. do 11. juna, a revanš dueli od 13. do 15. juna 2017.

Rival rukometašicama Srbije je ekipa sa najslabijim rejtingom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Kolika je razlika u kvalitetu najbolje govori podatak da su izabranice selektorke Dragice Đurić dva puta bile bolje od Italije (36:18 i 32:19) u kvalifikacijama za EP u Švedskoj.

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj održaće se od 1. do 17. decembra 2017. godine.

Na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, na kome će finalni vikend biti održan u O2 Areni u Hamburgu pred 13.000 gledalaca, učestvovaće 14 evropskih selekcija od ukupno 24 učesnika.

Direktan plasman do sada je ostvarilo osam ekipa, domaćin, aktuelni svetski šampion Norveška, zatim Danska, Francuska, Holandija, šampion Afrike Angola, Tunis i Kamerun.

U ostalim mečevima baraža evropskih ekipa sastaju se:

Crna Gora - Belorusija
Italija - Srbija
Rusija - Poljska
Madjarska - Slovačka
Rumunija - Austrija
Ukrajina - Španija
Hrvatska - Slovenija
Češka - Turska
Makedonija - Švedska 

Ne propustite