Rukometašice Srbije poražene od vicešampionki sveta

Autor: Beta Beta
petak 07.10.2016.
23:49
Izvor: Beta

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas od Holandije sa 29:31 (11:16) u drugom kolu turnira u Ajndhovenu.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Najbolje srpske rukometašice pružile su dostojan otpor svetskim vicešampionkama i četvrtom timu na Olimpijskim Igrama u Riju. 

Domaći sastav držao je pod kontrolom rezultat tokom celog meča i na kraju došao do druge pobede na turniru.

Najefikasnija kod pobednica bila je Anđela Maleštajn sa sedam golova, dok je Srbiju predvodila Katarina Krpež Šlezak sa 12 golova.

Selektor Srbije Dragica Djurić ocenila je da je utakmica protiv Holandije bila izuzetno teška i naporna, ali da se iz poraza mogu izvući pouke.

"Holanđanke su vrlo ozbiljan tim. Jako dobro trče iz odbrane u kontru. To nam je uglavnom bio problem. U prvom poluvremenu nismo uspeli da nadjemo dobitnu kombinaciju u odbrani. U drugom delu je bilo bolje tako da smo poluvreme dobili sa dva gola. Jako korisna utakmica. Možemo izvući mnogo pouka", rekla je Đurićeva.

U trećem kolu, selekcija Srbije će se sastati sa Holandijom "B" u subotu od 13.30.

"Očekujem tešku utakmicu - fizički. Devojke su umorne. Mi smo oba meča odigrali sa istim sastavom, dok druge selekcije kombinuju. Biće teško, ali potrudićemo se da pobedimo", dodala je ona.

Ne propustite