Rukometašice se okupile na početku EHF nedelje

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.10.2016.
20:26
Izvor: Beta

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić rekla je danas da je uspeh u kvalifikacijama temelj za predstojeći rad i da je uverena u uspeh državnog tima.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Kako se navodi na sajtu Rukometnog saveza, reprezentativke će trenirati u Beogradu do srede, kada će putovati za Ajndhoven, gde će od četvrtka do subote učestvovati na turniru sa A i B selekcijama Holandije i Rumunijom.

"Veoma uspešno smo priveli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Švedskoj. Zabeležili smo četiri pobede i izborili plasman kao prvoplasirana ekipa u grupi. To je temelj koji smo izgradili za naredni period. Pred nama je olimpijski ciklus, a plan je da izgradimo zgradu od četiri sprata do Tokija. Svake godine ćemo zidati po jedan sprat sve do plasmana na Igre", rekla je Đurić na okupljanju ekipe u Beogradu, na početku EHF nedelje.

Ona je dodala da je zadovoljna odnosom njenih igračica prema obavezama.

"Čvrsti smo u svojoj želji i imamo razloga da budemo. Osećam se stabilno, razlog su i ove devojke koje su pokazale da su disciplinovane i poštuju dogovor. To je preduslov za dobar rezultat. Drugi razlog je što pored sebe imam veoma stručne ljude u stručnom štabu", navela je selektorka.

"Čeka nas jak turnir, koji će biti odlična provera pred Švedsku. Takav ćemo imati i u Češkoj, tokom završnih pripremama za EP. Situacija u rukometu nije idealna. Nisam navikla da mi bude lako u životu. Uvek sam išla težim putem i znam da je to onaj pravi. Dešavanja u rukometu utiču na nas, ali uzdam se u Božju pravdu i da dobro pobedi ono što je loše", rekla je selektorka.

Dodala je da svaki sport ima svoje probleme "i da ćemo mi naše prevazići".

"Što se reprezentacije tiče, mi ćemo raditi najbolje i najodgovornije što možemo. Želimo da obradujemo naciju jednog dana. Da se ponovo nađemo na balkonu. Za to je potrebno vreme. Na početku smo, nije lako, ali sam ubeđena da ćemo uspeti", rekla je Đurić.

Reprezentativka Kristina Liščević rekla je da je srećna što je došla u Srbiju posle dužeg vremena i da je motivisana za predstojeće obaveze.

Kapiten Srbije Katarina Krpež Šlezak navela je da je cilj ekipe da dobro pripremi na turniru u Holandiji pred Evropsko prvenstvo, koje će se od 4. do 18. decembra održati u Švedskoj.

Levi bek Jelena Lavko dodala je da ekipu ne zanimaju stvari van terena i da će pokušati da ostvari zacrtane ciljeve.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Monday, 03.10.2016
21:42

Sve to stoji sto je napisano u tekstu i sve je to ok i treba biti optimista boze moj nikako pesimista.Nego sta je sa one cetiri Lekicka Cvijicka Damnjanovicka i Tomasevicka pa nije vise Boskovic selektor apsolutno sam ih podrzavao da nece da igraju dok je Boskovic selektor.Ali Boskovic vise nije selektor ajde Dragice pricaj sa njih cetiri vredi pokusati ko pita ne skita