Rukometaši Srbije izgubili od Katara

Autor: Beta Beta
subota 27.12.2014.
20:24
Izvor: Beta

Podmlađeni tim Srbije igrao protiv Katara na otvaranju hale "Lusail", u kojoj će se igrati utakmice na Svetskom prvenstvu 2015. godine. Srpski rukometaši nisu izborili plasman na to takmičenje...

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas od Katara sa 26:27 (13:14) u prijateljskoj utakmici u Dohi.

Srbija će sutra od 16 časova igrati protiv Rusije.

Selektor Srbije Dejan Perić izjavio je da je zadovoljan odnosom i učinkom podmladjene ekipe.

"Utakmica je bila prava takmičarska, naročito domaćinu koji je na pragu SP. Tokom cele utakmice igrali smo borbeno i hrabro. Zadovoljan sam odnosom i obzirom da smo imali šestoricu debitanata, i kompletnim učinkom ekipe", rekao je Perić, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Perić je dodao da je zadovoljan što njegova ekipa Kataru nije bila spranig partner i ocenio da "orlovi" imaju svetlu budućnost.

"Drago mi je što sam pružio šansu svim igračima i što ekipa nije podlegla pritisku prepune hale. Imali smo čast da prvi igramo u hali u kojoj će se igrati mečevi na SP. čestitam momcima na htenju, zalaganju i poštovanju dogovorenih zadataka. Siguran sam da imamo svetlu i sadašnjost i budućnost", rekao je Perić.

Rukometaš Srbije Nemanja Zelenović ocenio je da je njegova ekipa odigrala dobru utakmicu i da protiv Rusije želi da se prikaže u još boljem svetlu.

"Odigrali smo veoma dobru utakmicu, pokazali da možemo da se nosimo i sa Katrom koji ima veliki broj naturalizovanih igrača. Presudili su 'ziceri' koje nismo realizovali. Odbrana je u većem delu meča bila dobra. Sutra nam sledi meč sa Rusijom u kojem želimo da se prikažemo u još boljem svetlu", rekao je Zelenović.

Golman Katara Danijel Šarić rekao je da je Srbija pokazala da ne mora da brine za budućnost.

"Srbija je pokazala da ne treba da brine za budućnost počev od golmana do igrača koji su lako igrali i u napadu. Prilično su nas opteretili i otežali pobedu. Pobedili smo najviše zahvaljujući golmanu (Goranu) Stojanoviću i većem iskustvu", rekao je Šarić.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dutch Schultz
Saturday, 27.12.2014
21:47

Katar zvani legija stranaca, ne znam imaju li jednog svojeg igraca u timu