Rukometaši i rukometašice Srbije najavili pobede u ''Čairu''

Autor: Beta Beta
utorak 13.06.2017.
15:11
Izvor: Beta

Selektor muške rukometne reprezentacije Jovica Cvetković rekao je danas da je Poljska izuzetan protivnik, ali da njegova ekipa neće dozvoliti iznenadjenje. Rukometašice očekuju novu pobedu nad Italijankama u baražu za SP.

Epa/Valdrin Xhemaj
Epa/Valdrin Xhemaj

Povezane vesti

Cvetković je rekao da reprezentacija Srbije proteklih osam meseci "krvarila" da bi se našla u situaciji da sama odlučuje o svojoj sudbini.

"Učinićemo sve da damo 100 odsto na terenu i nadjemo se na Svetskom prvenstvu, na kome nam je i mesto", izjavio je Cvetković na konferenciji za novinare u hali Čair u Nišu.

Prema njegovim rečima, ekipa se u proteklih nekoliko dana susrela sa nizom neprijatnosti, poput povreda i opravdanih otkaza.

"Pripreme smo sveli na par treninga u kompletnom sastavu, koje jesmo krenuli nekoliko dana ranije nego obično", izjavio je Cvetković.

On je rekao da su njegovi igrači imali dugo prvenstvo i istrošeni su, ali da skupljaju poslednje atome snage da bi dobro odigrali u Čairu.

Rukometaš Petar Nenadić rekao da se Srbija pobedama protiv Ruminije iskupila protiv poraza protiv Belorusije.

"Nemamo pravo na kiks. Znamo da je Čair naša kuća i da ćemo imati vetar u ledja", istakao je Nenadić.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović rekao je da njegova ekipa očekuje pobedu u baražu za Svetsko prvenstvo protiv Italije.

"Nadamo se dobroj igri, devojke su dobro raspoložene. Na putu smo da napravimo pomak u našem ženskom rukometu", izjavio je Obradović.

Rukometašica Andjela Janušević kazala je da je utakmica sa Italijom samo mali korak u nizu koji će reprezentacija Srbije imati u narednom periodu.

Utakmica ženske reprezentacije počeće sutra u 18.00 u hali Čair, a muške u 20.45 na istom mestu.

Ne propustite