RSS: Najbolji su Petar Nenadić i Sanja Radosavljević

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.12.2016.
16:37
Izvor: Beta

Rukometni savez Srbije proglasio je danas Petra Nenadića i Sanju Radosavljević za najbolje igrače u 2016. godini.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

U prostorijama RSS, u okviru tradicionalnog "Dana rukometa", danas su dodeljene godišnje nagrade najboljim pojedincima, kao i sponzorima i prijateljima Saveza.

Petar Nenadić i Sanja Radosavljević izabrani su za najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2016. godini u tradicionalnoj anketi u saradnji sa Sportskim žurnalom, navodi se u sapoštenju RSS.

"Ovo je kruna 2016. godine koja je bila idealna u klupskom i individualnom smislu. Veliko je ovo priznanje za mene i motiv više za narednu godinu. Uvek je teže odbraniti, nego osvojiti"
, rekao je Nenadić.

Nenadić je naveo da se nada da će reprezentacija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

"Osvojili smo dva boda na startu kvalifikacija, moglo je da se završi i sa četiri, ali u današnjem rukometu svako svakoga može da dobije. Na nama je da u 2017. godini u te četiri utakmice iščupamo šest bodova i plasiramo se na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku", rekao je Nenadić.

Sanja Radosavljević nije prisustvovala dodeli priznanja zbog obaveza u Mađarskoj gde igra.

sanja radosavljevic

Priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke trenera šampionske ekipe Bekament Bukovičke Banje Živojina Maksića, a najbolji sudijski par su Dušan Stojković i Nenad Nikolić sedmu godinu zaredom.

"Jedna od najlepših delatnosti kojom možete da se bavite jeste trenerski posao. Omogućava vam kreativan rad, da stvarate nove, mlade igrače, i uz to, kvalitetne i zdrave ličnosti, što omogućava da osvajate medalje i trofeje. S druge strane, trenerski posao je jako težak, zahteva svakodnevni rad. U sportu ne postoji juče, uvek morate da napredujete. Ova nagrada obavezuje za dalje", rekao je Živojin Maksić.

Predsednik RSS Božidar Đurković naveo je da je 2016. godina "nije bila lagana za rukomet".

"Imali smo izbore, znate šta se sve odvijalo, voleo bih da je što pre zaboravimi i da krenemo zajedničkim snagama da radimo na dobrobit srpskog rukometa. Godina nije bila sjajna ni rezultatski, ali smo učestvovali na velikim takmičenjima, ostvarili plasmane, igrali i u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Već početkom januara nas očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniora"
, rekao je Đurković.

On je dodao da RSS mora da radi u tri pravca.

"To su jedinstvo organizacije, finansijsko ojačavanje, dobijanje više sredstava od Ministarstva i novih sponzora, i pod tri, ili pod jedan, da pokušavamo da ostvarimo što bolje rezultate i umešamo se borbu za medalje. To su prioriteti Saveza", rekao je Đurković. 

Ne propustite