RSS analizirao debakl - Selektor i igračice nemaju alternativu!

Autor: Beta Beta
sreda 17.12.2014.
07:50
Izvor: Beta

Rukometni savez Srbije analizirao je debakl koji je ženska reprezentacije doživela na EP u Mađarskoj i Hrvatskoj a predsednik Velimir Marjanović preuzeo je najveći deo krivice na sebe.

ehf-euro.com
ehf-euro.com

Povezane vesti

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je da je njegova krivica najveća za neuspeh ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a da podržava selektora Sašu Boškovića i igračice na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

"Oni su odgovorni za loš rezultat 20 odsto, a ja 80 odsto. Ovaj plasman nije ništa poremetio u našim planovima. Nama je cilj i dalje Rio. Sada je pitanje kako da dovedemo ekipu u stanje da bude bolja", rekao je Marjanović na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali svi članovi stručnog štaba.

Rukometašice su Evropsko prvenstvo završile bez ijedne pobede u Grupi D u Osijeku.

"Da li je selektor grešio - jeste, ali da je nestručan - to se ne dovodi u pitanje. Mi nemamo alternativu za igračice, možemo samo povremeno da uvedemo u tim mlađe. Mi za stručni štab nemamo zamenu, ako neko misli da ima, neka kaže. Ovaj stručni štab ima najbolje rezeultate", rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, ženska reprezentacija je u Hrvatskoj doživela rezultatski neuspeh.

"Mogla je javnost da kaže pre prvenstva 'nemoj da vodiš povređene igračice'. Možda bi to pomoglo selektoru u odluci. One su želele da pokažu da ne pobeđuju samo na domaćem terenu", rekao je Marjanović.

U analizi šampionata koja se odužila na više od 90 minuta, Marjanović je slikovito objasnio da u autobusu koji je krenuo sa priprema u Novom Sadu ka Osijeku "nije bilo nevinih" i dodao da su u njemu bile igračice, stručni štab i on.

"Igračice su krive što nisu poštovale dogovor sa selektorom, a on i stručni štab što nisu 'ispoštovali' smernice Upravnog odbora", rekao je Marjanović.

Predsednik RSS ponovio je da su igračice iz klubova došle povređene i da je u kratkom vremenu pokušano sve da se one oporave.

"Mislim da je utakmica sa Crnom Gorom bila problem, a da su rezultati ostalih posledica toga. Mi smo tražili da se fokusiraju na Slovačku i da prođemo drugi krug, međutim, ta prva utakmica nas je skupo koštala. Posle nje igračice su bile poražene, prebijene i razočarane u suđenje", rekao je Marjanović.

Na svako novinarsko pitanje za selektora Boškovića, prvo je odgovarao Marjanović, uglavnom prisećajući se kako je reprezentacija lepo igrala na Evropskom prvenstvu 2012. i kako je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu prošle godine u Beogradu.

Bošković je samo uspeo potvrdno da odgovori na pitanje da li je vladao situacijom u meču sa Slovačkom i dodao:

"Detaljno ću sve objasniti Upravnom odboru".

Rukometašice Srbije zauzele su 15. mesto na Evropskom prvenstvu, koje još traje u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Ne propustite