Risović "spustila roletnu", Radnički blizu titule!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.02.2015.
20:36
Izvor: Sportske.net

Rukometašice Radničkog iz Kragujevca su u jednoj od najbitnijih utakmica u prvenstvu protiv Jagodine slavile sa 26:20 i tako zabeležile najbitnijiu pobedu u borbi za titulu.

Zoran Petrović
Zoran Petrović

Povezane vesti

Popularne "Tigrice" su veoma blizu osvajanja nove, druge uzastopne titule prvaka Srbije pošto su u derbiju prvenstva savladale Jagodinu rezultatom 26:20 (11:11).

U meču kome je prisustvovao i selektor reprezentacije Srbije, Saša Bošković, videli smo egal utakmicu samo u prvom delu igre, dok su u drugom poluvremenu rukometašice Radničkog odigrale fenomenalnu odbranu i slavile zasluženu pobedu.

Ekipe su se u prvom poluvremenu smenjivale u vođstvu, Jagodina je igrala odličnu odbranu protiv koje su jedino rešenje imale Katarina Stepanović i Anđela Janjušević, dok je na drugoj strani odlična bila Popović.

Jagodina je sasvim solidno krenula i u drugo poluvreme, ali ključni detalji sa ovog meča desili su se oko 40. minuta kada su Kragujevčanke uspele da sa igračicom manje na terenu naprave razliku od dva gola prednosti.

Nakon toga su na scenu stupile reprezentativke, Jovana Risović i Anđela Janjušević, prva je "spustila roletnu" na svoj gol i zasluženo na kraju ponela titulu igračice utakmice, dok je druga svojim topovskim udarcima sa desnog krila dokrajčila ekipu Jagodine.


Gostujuća ekipa nije uspela da se oporavi od ovoga, tako da je na kraju na semaforu pisalo 26:20 u korist Kragujevčanki koje sada imaju četiri boda prednosti u odnosu na današnjeg rivala i čini nam se, nedostižnu prednost u borbi za tutulu.

RADNIČKI Kragujevac: Prijović 3, Tanić, Stepanović 8, Radosavljević, Milošević 1, Nišavić 2, Tošović,Kevrešan-Mačužić Balać, Stanisavljević 1, Risović (21 odbrana), Dukić,Samailović, Danilović 4, Janjušević 7.

Jagodina: Radosavljević,Milanović 4, Adega, Radojević 2,Bogdanović, Vasić, Matić 4,Jevtić, Georgijev K. (8 ODBRANA), Popović 5,Kukić 3, Oljača (2 odbrane), Petrović, Radović ,Glišović,Georgijev T 2.

Ne propustite