Reprezentativke: "Leži nam Danska"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.12.2015.
12:23
Izvor: Beta

Rukometašice Srbije i Selektor Bošković se spremaju za naredni meč na SP protiv Danske.

Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP
Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP

Povezane vesti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da odigra što bolje predstojeću utakmicu protiv Danske na Svetskom prvenstvu kako bi se što bolje pripremila za možda i odlučujući meč protiv Japana.

"Probaćemo da odigramo što kvalitetniju utakmicu protiv Danske i da se kroz nju pripremimo za utakmicu sa Japanom. Utakmica sa Japanom bi trebalo da nas odvede u osminu finala", rekao je Bošković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije na Svetskom prvenstvu u Danskoj, nakon dva meča u grupi, danas imaju slobodan dan.

Srbija je u prvom kolu odigrala nerešeno sa Crnom Gorom 28:28, u drugom je izgubila od Mađarske 26:32, a sutra igra sa domaćinom, selekcijom Danske. Utakmica protiv Japana na programu je u sredu.

"Očekujemo punu halu i dobru atmosferu. Ono što je sad najbitnije je da vidimo da li će se Dijana Radojević oporaviti posle povrede koju je zadobila na utakmici sa Mađarskom. Bila je na pregledima, jer je zadobila jak udarac u predelu bubrega. Na osnovu detaljnog pregleda zaključak je da je u pitanju samo kontuzija, da nema unutrašnjih povreda", rekao je Bošković.

Sumirajući utiske posle prva dva kola, kapiten reprezentacije Biljana Bandelier navela je da je njoj i njenim saigračicama žao što nisu uspele da savladaju Crnu Goru.

"Prvim mečom smo jako zadovoljne. Žao mi je što nismo pobedile, imale smo šansu. Zadovoljne smo i rezultatom. Protiv Mađarske smo loše otvorile utakmicu. Uložićemo maksimum sa Danskom. Očekujemo vrelu atmosferu, punu halu. Nama Danska leži i ne treba da se predajemo, moramo da probamo da ih pobedimo", rekla je kapiten reprezentacije Biljana Bandelier.

Utakmica trećeg kola Grupe A Svetskog prvenstva izmedju Srbije i Danske igra se sutra od 20.45.

Ne propustite