Pobeda ili 'sajonara'! (18.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.12.2015.
11:46
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Danskoj. Posle dva vezana poraza samo trijumf nad neugodnom selekcijom Japana ostavlja Srpkinje u igri.

Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP
Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP

Povezane vesti

Utakmicama četvrtog kola u grupama "A" i "B" danas će biti nastavljene borbe za plsman u osminu finala 22. Svetskog prvenstva u rukometu za dame.

Reprezentacija Srbije posle tri odigrane utakmice ima samo jedan osvojen bod, ali će u naredna dva kola igrati sa sebi ravnim protivnicima protiv kojih se očekuju pobede.

Prvu od dve "finalne utakmice", kada je borba za plasman u osminu finala u pitanju, izabranice Saše Boškovića igraju u sredu od 18.30 protiv selekcije Japana.

Ukoliko ste pročitali intervju (OVDE) sa trenerom šampiona Srbije Aleksandrom Radosavljevićem, mogli ste da steknete uvid u to da naš nacionalni tim čeka težak posao u duelu sa Japankama.

"Japanke su dosta nezgodne, nama ne odgovara njihov način igranja rukometa, dosta polažu na brzini i energiji, kao i sve azijske ekipe. Setite se, imali smo problema i na SP u našoj zemlji kada smo u Nišu igrali sa njima. Nismo mogli da se adaptiramo na njihovu odbranu u pojedinim trenucima, svakako su ekipa za poštovanje" rekao je za "Sportske.net" Radosavljević.

Srbija je u prva tri kola doživela dva poraza od Mađarske i Danske i ostvarila neočekivan remi sa selekcijom Crne Gore. Večerašnje protivnice su poražene od Danske i Crne Gore, a savladale su Tunis, najslabiju reprezentaciju u grupi.

Jasno je da samo pobeda večeras igra našem nacionalnom timu zbog čega svu energiju treba uložiti u okršaj sa Japanom jer bi posle toga Tunis trebalo da padne i sa pola gasa.

Ukoliko večeras savladaju Japan reprezentativke Srbije imaće tri boda, a predviđeni plan je da na kraju grupne faze takmičenja Srpkinje imaju dve pobede čime bi bio osiguran plasman u osminu finala.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sunshinePG
Wednesday, 09.12.2015
12:58

sto ne pisete nesto za ostale reprezentacije i ostale meceve sa prvenstva...