Perić: "Reprezentativni dres je ponos i obaveza"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.10.2014.
08:05
Izvor: Beta

Selektor i kapiten reprezentacije Srbije složili su se pred početak kvalifikacija za EP da je čast biti deo nacionalnog tima i da stručni štab i igrači imaju obavezu da dostojanstveno predstavljaju našu zemlju.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

"Igrati za reprezentaciju, to je ponos. Privilegija malog broja ljudi je da igra za svoju zemlju, i da u tom danu predstavlja zemlju iz koje dolazi. Mi imamo prava i da izgubimo i da pobedimo, ono čega moramo da budemo svesni jeste odgovornost koju imamo, da predstavljamo reprezentativno svoju zemlju i da verujemo u rezultat", rekao je vršilac dužnosti selektora Dejan Perić.

Rukometaši Srbije na startu kvalifikacija dočekuju selekciju Crne Gore, u sredu, 29. oktobra, od 20.00 u beogradskom "Pioniru", a 2. novembra gostuju selekciji Izraela.

Kapiten reprezentacije Momir Ilić kazao je smatra da nacionalna selekcija ima kvalitet i da se nada dobrim rezultatima.

"U sportu uvek mora da se ide napred. Pred nama su kvalifikacije, ali prve dve ekipe idu dalje i imamo velike šanse. Ovo je nedelja koja će nam poslužiti da se još bolje uigramo i da pokušamo da pobedimo Crnu Goru i Izrael. Mislim da imamo kvalitet i ja se nadam dobrim rezultatima", rekao je Ilić.

"Daćemo sve od sebe za svoju zemlju i za reprezentaciju i nadam se dobroj atmosferi u Pioniru", dodao je Ilić.

Srbija i Crna Gora sastaju se prvi put od razdvajanja dve države.

Ulaz na utakmicu biće slobodan, ali uz ulaznicu. Svi zainteresovani ljubitelji rukometa i reprezentacije kartu za utakmicu Srbija – Crna Gora moći će da preuzmu na blagajnama hale "Pionir" u sredu od 15 sati pa do početka utakmice. Jedna osoba će moći da preuzme maksimalno četiri ulaznice.

Reprezentacija Srbije se nalazi u Grupi 4, sa selekcijama Crne Gore, Izraela i Islanda.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. održavaju se od oktobra do juna naredne godine. Po dve najbolje reprezentacije iz svake kvalifikacione grupe plasiraće se na EP, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

Ne propustite