Perić: "Naredna utakmica može da obeleži naše karijere"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.01.2016.
14:33
Izvor: Beta

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da bi predstojeći duel sa Makedonijom po mnogo čemu mogao da obeleži karijere njega i njegovih izabranika.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

Seletkor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić izjavio je danas da plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva u Poljskoj zavisi samo od njegove ekipe i da u utakmici poslednjeg kola protiv Makedonije očekuje bespoštednu borbu pošto bi taj duel mogao da obeleži karijere svakoga u srpskom timu.

"Moramo da nađemo način da izađemo iz grupe, u skladu sa našim ciljem, plasmanom na Olimpijske igre. Znamo šta bi značio neodlazak na to takmičenje i mnogo toga je bačeno na jednu utakmicu. Sve zavisi od nas. Pokazali smo da imamo kvalitet. Postoji velika želja da se ciljevi dostignu", rekao je Perić, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije u utorak od 18.15 igraju protiv Makedonije utakmicu poslednjeg, trećeg kola Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Obe ekipe su pretrpele po dva poraza u grupi, pa će pobeda u sutrašnjem duelu biti potrebna za plasman u drugu fazu. Srbija je sinoć izgubila od Francuske sa 26:36.

"Niko nije uspeo kada je nešto zavisilo od njega, a da nije u to verovao. Ne znam šampiona bez pritiska. Ne znam uspešne ekipe koje nisu znale da se nose sa stresom i imperativom pobede. Nije sramota izgubiti od Francuske. Oni nisu reper za neke stvari. Naša reprezentacija će protiv Makedonije izaći na teren s velikom željom i motivom da ostane na velikom takmičenju. Verujem u svoje igrače", rekao je Perić.

Perić je naveo da je golman Darko Stanić "neupitan, jedinstven i poseban" i da će biti zabeležen u analima svetskog rukometa.

"Odbrana će pokušati da mu olakša posao. Respekt koji ima kod većine igrača makedonske selekcije je zaslužen. Metalurg i Makedonija su klub i zemlja koji Darka pamte. On od sebe mnogo očekuje, dobro zna koliki impuls daje ekipi svojim učinkom. Ova utakmica, po mnogo čemu, može obeležiti naše karijere. Od igrača tražim da izgaraju jedni za druge. Samo disciplinovan tim može daleko. Na dobrom smo putu", rekao je on.

Selektor je naveo da makedonski tim igra brz rukomet i kvalitetnu odbranu i da ima iskusne igrače u napadu, ali da je žalosno što dve bivše jugoslovenske ekipe odlučuju o plasmanu u drugu fazu.

"Uigrani su i imaju sistem koji sprovode. Ova utakmica je posebna jer nosi draž regionalnog derbija, dve selekcije iz bivše države. Makedonci bi u takvoj utakmici voleli da imaju bilo kog drugog protivnika. Žalosno je da dve reprezentacije iz bivše Jugoslavije odlučuju o opstanku, jer obe zaslužuju plasman u drugu fazu", rekao je Perić.

On je naveo da se srpska i makedonska reprezentacija dobro poznaju i da će nijanse odlučivati.

"Biće to borba na svakom delu terena, za svaki gol. Na agresivnu igru Makedonaca bićemo spremni da uzvratimo. Pobedu moramo da gradimo iz odbrane", rekao je Perić.

Reprezentativac Srbije Mijailo Marsenić rekao je da njegova ekipa ima veliku šansu da prođe u drugu fazu, ako protiv Makedonije ponovi igru iz prvog meča na turniru sa Poljskom.

"Znamo šta donosi pobeda protiv Makedonije. Očekivalo se da taj meč bude odlućujući. Ako ponovimo igru iz prvog meča s Poljacima, imamo veliku šansu da izborimo drugi krug", rekao je on.

Marsenić je dobio crveni karton protiv Poljske, a dva puta je isključen u duelu sa Francuskom. On je rekao da je kriterijum suđenja prestrog, ali da je njegova ekipa odigrala loše u drugom poluvremenu sa Francuskom.

"U odbrani smo bili loši svih 60 minuta. Francuzi su preozbiljna ekipa za nas u ovom trenutku", dodao je on.

Reprezentativac Srbije Ilija Abutović, koji igra za skopski Vardar, rekao je da njegovoj ekipi najveća opasnost preti od Stojančeta Stoilova i Kirila Lazarova.

"Nadao sam se da neće doći do situacije da se sve rešava s Makedonijom. Moraćemo da odigramo mnogo jače u odbrani. Nismo igrali dobro do sada. Prijaće dan pauze, da se spremimo psihički i fizički i odigramo utakmicu 120 odsto. Biće teško i neizvesno. Njihova prednost je što su dugo zajedno, igrali su mnoga takmičenja", rekao je Abutović i dodao da se Makedonci možda najviše pribojavaju golmana Stanića.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT
Monday, 18.01.2016
16:14

Jeste, kako da ne, obe zasluzuju plasman u drugu fazu, a obe izgubile i od Poljske i od Francuske...