Perić: "Ako smo pametni, naučili smo nešto večeras"

Autor: Beta Beta
nedelja 17.01.2016.
22:53
Izvor: Beta

Srpski selektor je govorio nakon poraza od Francuza, istakao je da je ovaj meč sa svetskim prvakom veliko iskustvo za njegove izabranike.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da je njegovom timu bila privilegija da igra protiv Francuske danas, kao i da ekipa može mnogo da nauči iz ovog poraza pred odlučujući meč na Evropskom prvenstvu.

"Čestitam Francuzima na izvanrednoj igri i zasluženoj pobedi. Privilegija je za svaku reprezentaciju da igra sa Francuskom, ali nismo ušli u ovu utakmicu sa razmišljanjem da je ona unapred izgubljena. Ova utakmica je za nas bila vrlo bitna, kao za tim, koji ima za cilj plasman u drugu fazu. Bili smo konkurentni u prvom poluvremenu, za razliku od drugog, u kome smo nadigrani. Igrali smo onoliko dobro koliko nam je protivnik dozvolio", rekao je Perić novinarima.

Srbija je danas u Krakovu izgubila od branioca titule, svetskog i olimpijskog šampiona Francuske sa 36:26, dok je na poluvremenu gubila 16:19. Srbija sada ima dva poraza, ali bi mogla da prodje u drugu fazu ako u utorak pobedi Makedoniju.

"Odbrana bi trebala da krasi ovaj tim, ali večeras nije bila na nivou. Pred nama je treća utakmica. Imamo veliki motiv i cilj da se plasiramo u glavnu fazu pobedom nad Makedonijom. Ako smo pametni, večeras smo dosta naučili i bićemo spremni za tako nešto", rekao je Perić.

Levi bek Srbije Žarko Šešum dao je osam golova Francuskoj i bio je najbojli u timu Srbije.

"Presudio je veći kvalitet Francuza. Možda je malo previše tih 10 razlike na kraju, ali smo rotirali, šansu su dobili i neki igrači koji su po prvi put u karijeri igrali protiv ovakvih veličina sa druge strane. Iskustvo se stiče sa godinama igranja na ovakvom nivou. Nema šta, moramo pokazati karakter koji mislim da posedujemo. Moramo dobro da se oporavimo i odigramo najbolje meč koji nam znači plasman u drugu rundu", rekao je Šešum.

Selektor Francuske Klod Onesta kazao je da je ovo bio najvažniji meč za njegov tim.

"Bila je ovo najvažnija utakmica u ovoj grupi, jer smo sa pobedom osigurali bodove koje prenosimo u glavnu fazu. Bio je naporan meč, čestitam Srbima, koji su igrali dobro u prvom poluvremenu. Odigrali smo dobro drugo poluvreme i pobedili. Najvažnije je da se niko nije povredio"
, rekao je Onesta.

Ne propustite