''Orlovi'' spremni za dvomeč sa Rusima!

Autor: Beta Beta
utorak 05.04.2016.
16:18
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da će u predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Rusije pružiti šansu igračima koji su nastupima na Evropskom prvenstvu zaslužili da igraju za nacionalni tim.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

Srbija će u petak od 20.00 u Sportskom centru Voždovac na Banjici Beogradu igrati protiv Rusije, a dan kasnije od 19.00 igraće u Novom Sadu u Sportskom centru Slana bara.

"Pripremamo se za dve utakmice sa Rusima koje ćemo iskoristiti na najbolji način sa igračima koji su šansu zaslužili nastupima na Evropskom prvenstvu, ali i momcima koji su nosioci igre u svojim klubovima na pozicijama koje su nam potrebne. Imamo četiri debitanta, što je nova vrednost pred baraž mečeve sa Mađarima", rekao je Perić, a preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

"Postoji radna atmosfera, uvažavanje i poštovanje, što je primarna stvar kako bismo išli napred. Svesni smo šta nas čeka. Uradićemo sve, kako u pripremi sa Rusima, tako i u junu sa Mađarima, da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je Perić.

On je pozvao navijače da pruže podršku rukometnoj selekciji Protiv Rusije.

"Svi igrači će dobiti šansu. Probaćemo odbranu 6-0 i 5-1, raditi na tranziciji, kao i različitim rešenjima u napadu. Moja obaveza je da svaki igrač u svakom segmentu zna šta mu je uloga i zadatak", kazao je on.

Novi kapiten reprezentacije Srbije Žarko Šešum ocenio je da su predstojeće prijateljske utakmice protiv Rusije dobra provera pred baraž mečev s Mađarskom.

"Rusi su dobar protivnik i prava provera narednog vikenda. Nadam se da ćemo napraviti dobru bazu za baraž u junu. Svi smo zdravi, dobro radimo i željno čekamo te utakmice da vidimo pravo stanje stvari, jer neće biti puno vremena za pripremu mečeva sa Mađarima. Dobro se osećamo i svi smo jako motivisani", rekao je Šešum i dodao da ćemu kapitenska uloga doneti dodanu energiju.

Srednji bek reprezentacije Srbije Petar Nenadić
zahvalio je navijačima koji pružaju podršku novoj generaciji igrača.

"Mi ćemo se potruditi da one dobre partije iz Poljske, koje nisu bile krunisane adekvatnim rezultatom, ponovimo u ova dva meča sa Rusima. Nismo u položaju da pretimo, niti da potcenjujemo, već da radimo i da se borimo kako bi se plasirali na Svetsko prvenstvo", rekao je Nenadić.

Ne propustite