Novi selektor Makedonije - Raul Gonzales!

Autor: Beta Beta
subota 01.04.2017.
01:05
Izvor: Beta

Da, dobro ste pročitali, ali naravno nije reč o legendarnom fudbaleru madridskog Reala.

EPA/Marcin Bednarski
EPA/Marcin Bednarski

Povezane vesti

Trener Vardara Raul Gonzales novi je selektor muške rukometne reprezentacije Makedonije, odlučio je danas Upravni odbor Rukometnog saveza te zemlje.

Gonzales je na konferenciji za novinare rekao da je ponosan što će biti selektor Makedonije.

"Daću sve od sebe, kao i uvek. Mislim da mogu da uradim dobar posao za reprezentaciju. Mislim da neće biti teško da se uklopim, jer znam makedonski i radim ovde", rekao je Gonzales, koji je na promociju došao u pratnji supruge i kćerke.

Predsednik Rukometnog saveza Makedonije Živko Mukaetov je rekao da je s Gonzalesom potpisan ugovor do 1. septembra 2020, ali da će se od ciklusa do ciklusa razgovarati o produženju saradnje.

"Prvi prioritet nam je plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Ideja nam je da radimo dugoročno, da postavimo novi sistem i da ovo bude novi početak", rekao je Mukaetov, koji je prvi čovek farmaceutske industrije "Alkaloid".

On je naveo da je novi selektor Makedonije "moderan i svetski trener" koji s Vardarom svake godine ima sve bolje rezultate, i izrazio nadu da će dobar posao iz šampiona Makedonije preneti i u nacionalni tim.

Upravni odbor Rukometnog saveza Makedonije je predlog da Gonzales vodi nacionalnu selekciju jednoglasno prihvatio kao "najodgovarajuće rešenje za makedonsku reprezentaciju u vremenskom tesnacu od mesec dana pred završne kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018".

Španski trener će na mestu šefa stručnog štaba makedonske nacionalne selekcije naslediti Hrvata Lina Červara koji je ga je napustio usred kvalifikacionog ciklusa za EP da bi preuzeo reprezentaciju Hrvatske.

Rukometna reprezentacija Makedonije u maju i junu nastavlja kvalifikacije za EP 2018. u kojima je u grupi s Islandom, Ukrajinom i Češkom.

Raul Gonzales skopski Vardar vodi od 2014. godine. Pre makedonskog šampiona, s kojim ima uspeha i u Ligi šampiona i regionalnoj SEHA ligi, vodio je španske prvoligaške klubove Sijudad Real i Atletiko Madrid.

Ne propustite